HAreket Kuvvet deneyi gerekli çok çok acil :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -Su-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@-Su-
hareket ve kuvvetle ilgili deney hazırlamam lazım ama bulamıyorum :( sunumum yarın.. yardımcı olursanız çok sevinirim :(

bende acilen istiyorummmmm..............

deneyin adı:Havanın gücü cisimleri hareket ettirir mi?
amaç: Havanın bir cismi hareket ettirebilme gücünün olduğunu kavrayabilme
gerekli malzemeler: Farklı büyüklüklerde balonlar, yapışkan kağıt bandı,10 m kalın misina,balon sayısı kadar pipet,kağıt ve kalem
Uygulama:1 Balonu şişirin ve tam olarak şişen balonun havası kaçmasın diye ucundan tutarken başkasından balonu pipetin ortasına yapıştırmasını isteyin pipeti yapıştırdıktan sonra balonun havasını boşaltın bu işlemi bütün balonlar için tekrarlayın.
Misinanın iki ucu kolayca çözülebilecek şekilde bağlayın iki tane sandalyeyi arkaları birbirine bakacak şekilde çevirin ve misinayı sandalyelere geçirin sandalyenin üzerine hareket etmemeleri ve düşmemeleri için ağır eşyalar koyun misinayı bağladığınız yerden çözerek balonlardan birini pipet yardımıyla misinaya geçirin misinayı tekrar gergin olacak şekilde sandalyelere geçirerek bağlayın balonu istediğiniz kadar şişirin ucunu bırakın ve misina boyunca nekdar hareket ettğini ölçün
TARTIŞMA SORULARI:
1.sizce balonu hareket ettiren neydi?
2Farklı büyüklüklerdeki balonlar neden farklı uzunlukta yol aldı?
3.Hava ile hareket eden başka neler sayabilirsiniz?Rüzgarlı ve durgun havada hareket farklı olur mu?
UMARIM İŞİNİZE YARAR.

ben karıcanın verdiği deneyi çok beyendim. :))))

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri