Haftanin GÜnlerİnİ ÖĞretmem Gerek Ama Nasil ???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihal EROĞLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Puanları 38
Solutions 0
Tepki Skoru
26
Web sitesi
www.balikesirpedagog.com
@Nihal EROĞLU
ArkadaŞlar KÖy Okulunda ÖĞretmenİm Ve Çocuklar GÜnlerİ KariŞtiriyorlar Onlara EĞlencelİ Bİr Şekİlde GÜnlerİ ÖĞretmek İstİyorum. Önce Bİr Parola OluŞturdum Herkes Sinifa Her Gİrİp ÇiktiĞinda GÜnler Sayiyor Sonra BugÜn GÜnlerden Ney Sorusuna Cevap Verİp Öyle Gİrİyor Ama Bellİ Bİr Zamandan Sonra Sikar Sİzlerİn BİldİĞİ EĞlencelİ Bİr YÖntem Var Mi :)

Şİmdİden TeŞekkÜrler

TeŞekkkÜr Ederİm Kartlari Deneyeyİm Umarim İŞe Yarar

Hocam bir çiçek yaptım haftanın günlerini öğretmek için. Siteden de aldığım bir tekerlemeyle kolay öğrendiler. Tekerlemenin sözlerini çiçeğe çizdik, karıştıranlar resimlere bakıyorlar tekerlemeyi hatırlıyorlar.

Resmi büyütmek ve oy vermek için üstüne tıklayın

TEKERLEME
Pazartesi sen severmisin domatesi
Salı bu ne biçim halı
Çarşamba öğretmenim merhaba
Perşembe hani nerede bizim ebe
Cuma başını sokma kuma
Cumartesi fırlat uzağa patatesi
Pazar aman değmesin nazar.

haftanın günlerini 7 ayrı renkte balonlar çizip yaz.Her balona çocukların fotoğraflarını yapıştırarak nöbetçi olarak görevlendir.Mesela sınıf sayına göre her gün 4 çocuk nöbetçi olsun.O gün geldiğinde çocuk kendi fotoğrafının olduğu balona kadar günleri sayar.Bunun yanında her fırsatta çocuklara balonlara dokunarak pazartesi,salı.... diyerek saydır.Cumartesi ve pazar boş çünkü okula gemiyoruz,tatil diyerek açıklama yapabilirsin.Ben bu yöntemi deniyorum.Hem sorumluluk alıyorlar nöbetçi olarak,boyaları,kitapları,çalışma kağıtlarını,kalem kutuları falan dağıtıyorlar,hemde günleri öğreniyorlar.Renkleri verebilirsin.Umarım etkili olur.Fotoğrafınıda göndereyim.ben palyaço hazırlayark balonları elinde tutuyormuş gibi düzenledim.iyi çalışmalar...

Resmi büyütmek ve oy vermek için üstüne tıklayın
Bu arada bu çalışma alıntıdır.

arkadaşım ben 5 tane çiçek çizip üzerlerine haftanın günlerini yazdım.çiçeklerin hepsi farklı renkte.pazartesi kırmızı çiçek;salı mor çiçek....bir kelebek yaptım.ve bunları sınıf duvarına astım.sınıfa geldğimiz zaman hangi günse o günün yazılı oldugu çiçeğin üzerinee kelebek koyuyoruz.tavsiye ederim.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri