Gösteri için yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nihaaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@nihaaan
arkadaslar bana istiklala marsı ve sehiterle ilgili piyes gibi bişeyler lazım neler yaptırabilirim

kimsenin bi fikri yok mu?

çanakkale zaferini canlandırabilirsiniz.geçtiğimiz yıllarda yaptırmıştık mükemmel oluyor.çocuklar piyesi oynarken sahnenin arkasına yansıyan çanakkalle zafeerinden görüntüler(ama görüntüde ses olmayacak)en son finalda şanlı türk bayramızın görüntüsü ve çocuklardan birinin söylediği çanakkale şiiri çok etkileyici oluyor.

piyesin sözleri varmısizde peki

k,imse yok mu

sahnenin ortasına bir anne bir asker gelerek karşılıklı otururl .Annenin elinde kına tası vardır. Askere kına yakıyor gibi yapar Arkada Çanakkale marşı çalar çanakkale içinde aynalı çarşı ana ben gidiyorum düşmana karşı diye sözleri sonra marşın sesini kısarsın asker anaya sorar Ana bu kınayı niye yakıyon Ana : Oğlum bizde kına üç şey için yakılır.Biri geline evine ailesine kurban oluyor diye .2. si koçlara yakılır Allaha kurban oluyor diye 3.sü askere yakılır Bende seni bu vatana millete kurban ediyorumkınalı Mehmetim Anne sahneden çıkar Asker yere sırt üstü yatar.marşı açarsın oesnada sonra sahneye komutan ile bir asker gelir . şehitin üstüne bayrak örterler komutan başta olmak üzere yerde yatan askerin arkasında sıra olurlar sonra dışardan başka bir asker koşarak komutanla diğer askerin yanına gelerek selam verir. ve komutanım malesef bir şehit daha verdik kınalı Mehmet şehittir oesnada anne ağlıyarak şehitin ayak ucuna gelir otururve dizlerini döver Komutan Eğilir bayrağı biraz açarak Vah kınalı Mehmetim Elindeki kınayı sordum bu vatana kurban olmak için yaktığını söylemişti sonra komutan işte mehmetim bu analar bu evlatlar oldukça bayrak düşmez vatan bölünmez der Ayağa kalkar ortadaki asker Bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır. toprak uğruna ölünürse vatandır der diğer asker Dalgalan sende şafaklar gibi ey şanlı hilal Olsun artık dökülan kanlarımız hepsi helal der en son komutan Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal der annede askerlerin yanına geçer selam verirler askerin üsstündeki bayrağı iki asker alır..şehit olan çocuk ayağaa kalkar selam verir Ahocam aralarda hep marş var çocuklar konuşurken ya kapat ya kıs sana kalmış

sahneye koşarak gelen askerin sözü bitince diğer askerin yanına geçsin arkada 3 asker düz olacaklar komutan eğilip sözleri söylerkende anneyi ve sahnedeki insanları göstersin bizde bu evlatlar var derken

çok sagol ya çok teşekkür ederim arkadaşım

anlamadığın yer varsa sor işine yaradığına sevindim

sağol anladım tekrar teşekkür ederim

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri