Hocam fotokpilerinizi dersten sonra ertesi güne hazırlık olarak önceden kendiniz çekin.Size yardımcı olan birisi yoksa çocukları yalnız bırakmanız doğru değil.Önceden ben kendim çekiyordum,yanımda yardımcı olmasına rağmen.Sınıfta bir öğrencim başını kalorifere çarptı,bir kere de 2 öğrencim kavga etti.O günden sonra ders sonrasında bu işi hallettim.Şu anda yardımcım fotokopi mak. çekmeyi öğrendi.Eğer acil bir fotokpiniz varsa hizmetliden yardım alın memurunuz çeksin..Benim tavsiyem.Sonra öğretmen madur oluyor.
benim de yardımcım yok,14 öğrencim var ve 11 i erkek.. fotokopi çekmek ya da herhangi bir nedenle sınıftan çıkmak zorunda kaldığımda mecburen yalnız bırakıyorum..fotokopi çekmeye gittiğimi ve hemen döneceğimi, gelinceye kadarda ne yapmaları gerektiğini söylüyorum.. şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım ama sene başından beri uymamız gereken kuralları oldukça pekiştirdim..
eğer yardımcınız yoksa, yardımcının yapacağı bütün işlerde olduğu gibi fotokopi çekmek de öğretmenden başkasının görevi değildir.. hem bu ders hazırlığı kapsamında olduğu için görev ve sorumluluk da öğretmene aittir.. ya bir gün önceden ya da çocuklar gelmeden önce halletmekte fayda var..
eğer yardımcınız yoksa, yardımcının yapacağı bütün işlerde olduğu gibi fotokopi çekmek de öğretmenden başkasının görevi değildir.. hem bu ders hazırlığı kapsamında olduğu için görev ve sorumluluk da öğretmene aittir.. ya bir gün önceden ya da çocuklar gelmeden önce halletmekte fayda var..