Flour kaplatımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayşe83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@ayşe83
Merhaba benim 6 yaşında bir kızım var.Kızımın kalıcı dişlerine flour kaplatmak istiyoruz. flour kaplatma yaşı kaç olmalıdır.1.5 yaşından buyana dişlerini fırçalıyor daha önce çocuk macunları kullanıyorduk şimdi bizim macunlarımızı kullanıyor herhangi bir zararı olurmu.

Merhabalar,çocuğunuza bu yaşlarda diş fırçalama alışkanlığı kazandırdığınız için öncelikle sizi tebrik ediyorum..Zannedersem flor kaplatmak olayını fissür sealant dediğimiz olayla karıştırdınız.Fissür sealant özellikle kalıcı 6-7 numaralar için yani daimi birinci ve ikinci büyük azı dişlerine uygulanan bir kavram.Bazı çocuklarda dişlerin üzerindeki girinti ve çıkıntılar derin olur,buralara yiyecek içecek artıkları birikerek temizlenemez ve zamanla çürüğe yol açar,biz buraları bir kapatıcıyla kapatırız yani derinliği azaltırızki yiyecekler burada kalmasın temizlenebilsin..Anca çocuğunuz bu uygulama için küçük,6 yaş dişleri dediğimiz 1.büyük azı dişleri tam çksın yani 7 yaşına doğru doktorunuza sorun ,eğer uygunsa yapılır..Flor uygulaması ise fazlası zarar olacağından(florozis tehlikesinden dolayı)doktor kontrolünde yapılmalı,bunun için çocuklara uygulanan çeşitli aromalarda örneğin vişne,portakal gibi..jellerimiz var...Bunları önerebilirim..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri