Ev ziyaretleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan şim1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:13
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@şim1
Öğretmenlerden istenen ev ziyaretleri faydalı mı, bu ziyaretleri ne kadar gerçekleştirebiliyorsunuz? Müfettişler bunu bizden istiyor ama merak ediyorum acaba kendileri eşlerini hiç tanımadıkları evlere yolluyorlar mı. Bir gün bir öğretmenimizin başına bir iş gelmez umarım.

öğretmen ev ziyaretlerini güvendiği velilere yapmalı.eğer tek başına yapılmıyorsa çocukların sayısına göre değişir tabi çocuklarla beraber gidilebilir.bence velilerle öğretmen arasındaki iletişimi güçlendirir yapılması gerekiyor.

Teşekkür ederim. Ben fakültede okurken staj yaptığım sınıfla birlikte ev ziyaretine gitmiştik,hem de kötürüm ve kocası tarafından terkedilmiş bir kadının evine. 28 öğrenci, 1 öğretmen ve 2 stajyer olarak yaptık bu ziyareti. Planda şöyle diyordu: evin bölümlerini tanımak, geçmiş olsun ziyareti yapmak. oraya gidince öğretmen çocuklarla bizi çocuk odasına tıktı, kendiside ev sahibiyle salona kapandı dertleşmeye.Bu rezaleti hiç unutamam.Kötürüm bir kadının o kadar çocuğu nasıl kabul ettiğini ise hiç anlayamadım.
Stajda tek bir şey öğrendim.Eğer bir anasınıfına veya anaokuluna stajyerler geliyorsa(üstelik hergün için iki stajyeriniz varsa) orda çalışan yalnızca stajyerler oluyor,asıl öğretmen ise onların sırtından maaş alıyor.

Teşekkür ederim. Ben fakültede okurken staj yaptığım sınıfla birlikte ev ziyaretine gitmiştik,hem de kötürüm ve kocası tarafından terkedilmiş bir kadının evine. 28 öğrenci, 1 öğretmen ve 2 stajyer olarak yaptık bu ziyareti. Planda şöyle diyordu: evin bölümlerini tanımak, geçmiş olsun ziyareti yapmak. oraya gidince öğretmen çocuklarla bizi çocuk odasına tıktı, kendiside ev sahibiyle salona kapandı dertleşmeye.Bu rezaleti hiç unutamam.Kötürüm bir kadının o kadar çocuğu nasıl kabul ettiğini ise hiç anlayamadım.
Stajda tek bir şey öğrendim.Eğer bir anasınıfına veya anaokuluna stajyerler geliyorsa(üstelik hergün için iki stajyeriniz varsa) orda çalışan yalnızca stajyerler oluyor,asıl öğretmen ise onların sırtından maaş alıyor.

hiç ev ziyareti yapmadım hiç de tanık olmadım ama son paragrafınıza sonuna kadar katılıyorum

ben her yıl yapıyorum çocuklarla beraber gidip kahvaltımızı evinde yapıp geliyoruz şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım şükür ama ev ziyareti yapmanın özellikle sorunlu uyum sorunu olan çocuklar üzerinde büyük etkisi oldugunu düşünüyorum ve yaptıgım ziyeretlerdende olumlu sonuçlar alıyorum

arkadaşım bu konu çok konuşulmak ister ama sadece netice kısmını söyleyim kendimce. Kendini kasmadan yapmak istiyorsan yap. Sorunlu çocuklara faydalı olabilir. küçük bir yerdeysen evlere gitmek ulaşım açısından kolay olur fakat arkandan alacağın laf da çok olur. Veliler bunu gün gibi algılıyor, hatta arkadaşlarına öğretmen bize gelecek sen de gel diyorlar. Ne kadar uyarırsan uyar abartıyorlar ve diğer velilerle yarış haline geliyor bu. Eğer büyük yerdeysen ulaşım zor olur ve hele veliler çalışıyorsa istenmeyebilirsiniz bile. Ben geçen yıl yaptım, bu yıl yapmayı düşünmüyorum. Sanmıyorum ama Belki sorunlu bir çocuğuma gidebilirim...............

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri