Erken Okuma-Yazma Öğrenme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eylber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@eylber
Merhabalar,

Ben okul öncesi forumda yeni bir üyeyim. Hoş paylaşımlar olan bir site...

Benim 9 yaşında Berkin isminde bir oğlum ve 4 yaşında Eylül isminde bir kızım var. Oğlum bu yıl 4. sınıfa gidecek. Kızım ise anaokuluna gidiyor. Sizlere danışmak istediğim konu şu; kızım sürekli rakamları ve harfleri soruyor. Harflerin hemen hemen hepsini yazabiliyor ve telafuz edebiliyor. Böyle giderse okul dönemi gelmeden okumayı ve yazmayı öğrenecek. Daha önce bir yerde okuduğum bilgilere göre okula başlamadan çocuklara okuma ve yazma öğretmemek gerekiyormuş. Okula başladığında diğer çocuklardan önde olduğu için zorluk çekilebiliyormuş. Tabiki ben özellikle kızıma öğretmiyorum o sürekli soruyor cevap vermiyim diyorum ama olmaz tabiki söylerken doğru söylemeye dikkat edebiliyorum sadece, onun dışında ondan gelen bir istek geldiği için doğrusunu göstermekten başka bir yapamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler

Benİm de 4 yaŞinda oĞlum var .o da okumak İstİyor. Ben zamanin da okuyacaksin Şeklİnde cevaplar verdİm.kİtaplarin resmİne bakarak okumasini saĞladim.ayrica sessİz harflerİn İsmİnİ vermeyİn yanliŞ ÖĞrenİrse okumada Çok zorlanir.

Değerli arkadaşlar ben de bir okulöncesi öğretmeni olarak ilkokula başlamadan önce yani okulöncesi dönemde okuma-yazma öğretilmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim...neden derseniz şöyle açıklamak isterim elbette ilkokula geçmeden öğrenebilecek kapasitede çocuklar olabilir ama bunu öğrenmeleri ve uygulamaları ilk etapta onlar için başarı görünse de ileriki okul yaşamlarını olumsuz etkileyecektir çünkü normal yaşında öğrenmesi gereken şeyi önceden aldığı için ilkokulda sıkılacak okula karşı isteksiz kalacaktır çünkü zaten kendısıne öğretilmeye çalışılan şeyi o öğrenmiş şekilde okula gitmekte ve bu da onun hem derslerden hem de okuldan soğumasına sebep olacaktır...ayrıca diğer arkadaşlarıyla da uyum problemi yaşaması olası sorunlardan biri olacaktır...şunu hiçbir zaman unutmayın ki çocuk öğrenme güdülenmesini ancak yeni bilgilerle yaşayabilir ve öğrenme güdüsü olmadan aktif ve sağlıklı bir öğrenme gerçekleşemez....bırakın zamanı geldiğinde öğrensin ....çocuğunuz çok fazla istiyorsa onun dikkatini ve ilgisini yaşına uygun farklı alanlara yönlendirebilirsiniz...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri