El yazı eğitimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Esra AĞAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Esra AĞAN
arkadaşlar okulöncesinde el yazı eğitimi verilmelimidir?

hayır verilmiyor,hatta yasak.okuma yazmaya hazırlık için çizgi çalışmaları ve ses çalışmaları yeterli...

ünlü bir okul bunu yapıyor ama ona neden yasak değil :S

bu konuda belli bir şey söylediği yok ki kimsenin ! yasak diyorlar m a denetleyen yok belli bir sistem yok yani sevgili meslektaşalrım

bencede kesinlikle verilmemesi gerekiyor ama sınıf öğretmenleri anaokulu öğretmeni olarak atandıkları için ve onlar bu eğitimi aldıkları için maalesef onlar veriyorlar bakanlık önüne geleni okul öncesi öğrtmeni yaptığı için herkes kafasına göre öğretiyor bişeyler.biz 3yıl lisede okuduk stajı uygulamalı dersleri vs.ayrıyettende 2 yıllıkta üniversite okuduk ordada staj vs.herşeyi yaptık bütün fedakırlıklara katlandık ama işi bilmeyen bi moda tasarımcısı yada sıradan işletme mezunu gelipte ücretli atanarak öğretmenlik yapıyo ben buna katlanamıyorum biz nesil yetiştiriyoruz geleceğimiz bu konu hakkında bilgileri olmayan öğretmenler tarafından yetiştirilen çocuklara emanet ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...

Bir de vermediğimiz zaman bir sonraki yıl onları okutan 1.sınıf öğretmenlerinden üstü kapalı laf duyabiliyoruz.Anasınıfında hiçbir şey öğrenmemiş diye...Ben tam anlamıyla karşıyım birebir harflerin verilmesine.Şu da var çocuk 5 yaşındayken anne baba evde yüklüyor bu tür çalışmaları sonraki yıl çocuk anasınıfına geliyor ve öğretmenim ne zaman bize okuma öğreteceksin yazmayı biliyorum diyor.Şaka gibi ben her sene bu durumda en az 2 çocukla karşılaşıyorum sınıfımda.Doğal olarak bu öğrenciler önde başlıyor diğerlerinden ve seviye tutturmak zorunda kalıyorum.Sonuçta hallediyoruz bir şekilde:)Bence sadece çizgi çalışması verilmeli yazı işinde.Çocuk hem okula alışssın hem de yeri geldiğinde oyunlar oynasın okulu sevsin.

bencede hocam çok haklısnız sadece çizgi verilmeli harf olarak gösterilmemeli

el yazısını da biz verirsek, ilkokul öğretmeni ne işe yarıyor :))

bazı ilkokul öğretmenlerne görede biz zaten bir işe yaramıyrzki serkan öğretmenm ((:..ama bencede çizgi ve ses çalışması yeterli...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri