Eğitim-Öğretim Ödeneği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan filiz_999
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@filiz_999
kuzum bu kadrolu öğretmenlere sene başında verilen 500 ytl lik kırtasiye parası nedir Allah aşkına...hadi ben aof 4. sınıftayım ve kadrosuz usta öğreticiyim, kadroluyla aynı işi yapmama rağmen vijdanım diyor ki sen daha üniversite mezunu değilsin şu üniversiteyi bir bitir....tamam bitiriym, seneye biter inşallah ama bu kadar üniversite mezunu ve her branştan öğretmenlik yapan ücretli öğretmenlere neden böyle bir para verilmiyor?
*****sonra bu kırtasiye parası nedir yaaa?...bizim eğer alanımızla ilgili piyasada takip etmemiz gereken ve öğrencilerimize daha faydalı olmak için alabileceğimiz kitaplarsa ya da sınıfta kendi kullanacağımız kağıt, karton, makas, yapıştırıcı, fotokopi, dosya vs malzemeler içinse bunların parası ya öğrenciden toplanıyor ya da ücretli öğretmen aldığı maaştan veriyor,...
*****eğer bu para bu tür harcamalara kullanılacaksa neden kadroluya veriliyor da ücretli öğretmene verilmiyor?
*****sarı öğrenci dosyalarının parasını bile ben öğrencilerimden topluyorum(başka nerden alıym?)...

kadrolu bir öğretmene (herkes üzerine alınmasın) bu kırtasiye yardımının ne olduğunu sormuştum, 3-4 yıl oluyor, kısa bir tariften sonra "...fakat o parayı sınıfa harcamıyorsun, kendine harcıyorsun" demişti..anlayan varsa anlatsın.
*****bu paranın neye harcanacağına ilişkin de bir yönetmelik bulamadım, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

sayın üyemiz;
1.forumumuzun kurallarından biri forumda kadrolu usta öğretici sözlemeli ayrımı yapmamak ve sert bir dille eleştirmemek.lütfen öncelikle buna dikkat edelim.
2.eğitim-öğretim ödeneği sene başında verilir.öğretmen isterse kendi ihtiyacını isterse sınııfının ihtiyacını karşılar.
sizin ancak bu sorunuza cevap verebiliriz.
diğer sorunuza yani neden usta öğreticilere verilmiyor sorusunun cevabını şahsen ben bilmiyorum.sanırım bu konuyuyla ilgili en iyi cevabı il,ilçe milli eğitim müdürlükleri yada bakanlıktan öğrenebilirsiniz.hatta öğrenirseniz sizin durumunuzda olan usta öğreticileri de bilgilendirmiş olursunuz.
iyi forumlar...

estağfurlah hocam, ben kimseyi eleştirmiyorum, ayrıca sadece kadrosuz usta öğretici değil bütün diğer ücretli anasınıfı öğretmenlerinden bahsediyorum...verdiğiniz bilgi için teşekkürler (devletimiz böyle uygun görmüş)ama ben diyorum ki...BUYURUN SERBEST KÜRSÜ...geçici öğretmenlerin bazı haklardan mahrum olduğunu biliyoruz, önceleri sigortamız eksik yatıyordu çok şükür düzeldi,...her eğitim-öğretim yılı başında atamamız çıkan ve maaş alıncaya kadar cebimizdeki yol parasını zor temin eden bizler sınıfımızın bir çok eksiğini kendimiz temin ediyoruz...böyle bir para anasınıflarında görev yapan bütün geçici öğretmenlere verilse:
***NELER YAPARDINIZ?...BEN NELER YAPMAZDIM Kİ?...KİMBİLİR...BELKİ BU ÖDENEK KONUSUNDA DA BİR ADALET SAĞLANIR...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri