Düz Anlatim Yöntemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevriyec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:12
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@nevriyec
alıntıdır......

DÜZ ANLATIM YÖNTEMİ
Eğitimin örgün hale geldiği Antikçağ Yunan okullarında, Ortaçağ medreselerinde ve Hıristiyan okullarında, okulda anlatılan konular dolayısıyla, öğretim genelde bu metoda dayanıyordu. Gerek bilim ve toplum felsefesi gerekse dinî konular en iyi şekilde ancak sözle anlatılabiliyordu. Öğrenciler genellikle pasif alıcı durumda idiler ve sadece dinleyerek, not tutuyorlardı.
Yöntemin özellikleri
-Halk eğitimi etkinliklerinde yaygın olarak kullanılan bir teknik olan anlatım tekniğinde; öğretmen anlatır, öğrenciler dinler ve not alır, anlamadıkları konularda soru sorabilir.Öğretmen merkezlidir.
-Öğretmen de konunun anlaşılıp anlaşılmadığını yoklamak için öğrencilere soru sorabilir.
-Bu yöntem çok eski olması nedeniyle geleneksel bir yöntemdir,çok sık,kötü ve yanlış kullanımı nedeniyle en etkisiz yöntemdir.
-Sunuş yolu stratejisi temele alındığı zaman,ona uygun yöntem de genellikle düz anlatımdır.
-Öğrencilere kısa zamanda çok bilgi verir.
- Anlatım tekniği, diğer tekniklere göre kullanışlı ve masrafsızdır. Ancak, öğrencileri pasif dinleyici olması, güdülenmelerinin güçlüğü ve anında dönüt almanın zorluğu tekniğin zayıf yönleridir.
-Bu metot, bugün de genellikle sosyal bilimler alanında ağırlıklı olmak üzere, sözlü anlatım gerektiren hemen bütün eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmaktadır.
-İnsan bilgisi, şimdiye kadar büyük ölçüde sözlü veya yazılı dil ile ifade edilip saklana gelmiştir. Eğitim vasıtasıyla kısa zamanda organize bilgi sunulmak isteniyorsa, kullanılacak en iyi metot budur.
-Bilgi düzeyindeki davranışların kazandırılmasında çok etkili olan bu metot, aynı anda çok sayıda kişiye hitap edilebilmesi dolayısıyla da avantajlıdır.
-Ancak bu metodun iyi kullanılabilmesi, öğretmenin kişiliğine, bilgisine, ses tonuna, konuşma gücüne (konuşma temposu, melodisi, telaffuzu, süre ayarlama), diyalektik metodu iyi kullanmasına, jest ve mimiklerine bağlıdır. Bu metotla ders anlatılırken drama tekniği, tasvir, açıklama ve hikâye gayet ustalıkla kullanılmalıdır.
.Düz anlatım yönteminde iletişimin etkili olabilmesi için uyulması gereken kurallar vardır:
Öğrencilerin Analizi
Birinci yol olarak öğrencilerin yaş,cinsiyet,sınıf ve deneyimleri gibi özelliklerden hareket ederek öğretmenin bu özellikler açısından kendisine benzeyen ve benzemeyen yanlarını analiz edip saptamaktır.
İkinci yol ise,ilk kez karşılaştığı öğrenci kesimiyle ders işlerken kullanılabilir.
Öğretmen düz anlatım yöntemini kullanırken bu durumda aşağıdakilere uymak zorundadır:
• Öğretmen kibirli olmamalıdır.
• Öğrencilere karşı;gerçek bir ilgi göstermelidir.
• Öğretmen arkadaşça davranmalıdır.
• Öğrencilere içten davranmalıdır.
• Kendine hakim olmalı ve öğrencilerle göz iletişimi kurmalıdır.
İçeriğin Analizi
İçeriğin seçilmesi:Kazandırılacak davranışları,içerik hem nitelik hem de nicelik açısından desteklemelidir.Öğretmen içeriği düzenlerken çok değişik ve çeşitli kaynaklara baş vurmalıdır;tek kaynakla yetinmemelidir.
İçeriğin sınırlandırılması:İçerik ne çok uzun ne de çok kısa olmalı;belirtilen sürede sunulmalıdır.
İçeriğin yapılandırılması:İçerik basitten karmaşığa;kolaydan zora;somuttan soyuta;yakın çevre ve zamandan uzağa birbirlerinin önkoşul oluş özelliklerine göre ünitelere ayırmalıdır.
DÜZ ANLATIM YÖNTEMİNDE KULLANILAN DESTEKLEYİCİ ÖĞELER
Mantıklı düşünme ve akıl yürütme
Hedef davranışlar öğrenciye kazandırılırken hem öğrenme-öğretme ortamı,hem de öğretmen ve öğrenci akıl yürütme kurallarına uymalıdır.Mantığın kurallarına uymayan bir derste,hedef davranışları kazandırmak zor olabilir.Ders işlenirken;önermeler arasında mantıksal iç tutarlılık bulunmalıdır.
Sözel Destek
Tanımlar,örnek ve karşılaştırmalar için;istatistik ve uzman kanıları ise savların kanıtlanması için kullanılır.Genellikle kavramın ya da ilkenin açıklanması için gereklidir.
Örnekler:Sunuş yolu stratejisi ve düz anlatım yönteminin bir gereği olarak öğretmen anlattığı kavram,sembol,ilke vb. ile ilgili yeterli sayıda somut örnekler vermek zorundadır.
Karşılaştırmalar:Öğretmen ders işlerken zamanı gelince benzerlik ve farklılıklardan yararlanabilir.Bunun için öğrencinin bildiklerinden hareketle,yeni öğreneceklerine,yani bilmediklerine doğru gidebilir.
Uzman kanıları:Derste kazandırılacak davranışlarla ilgili ana ve yardımcı noktaları destekleyen uzman öğretmen kanılarına başvurulmalıdır.Uzman kanıları ya olduğu gibi alınmalı,ya da özü değiştirilmeden özetlenerek sunulmalıdır.
İstatistikler:İstatistikler zamanı gelince öğrenme-öğretme ortamında kullanılmalıdır.Sosyal bilgiler dersinde istatistikler pek çok davranışın kazandırılmasında etkili olabilir.

GÖRSEL İŞİTSEL DESTEK
Öğretmen,hedef davranışları kazandırırken görsel işitsel araç-gereçleri yerinde kullanmalıdır;çünkü bunlar öğrenmeyi kolaylaştıran ve kalıcılığı sağlayan önemli değişkenlerden biridir.
DÜZ ANLATIM YÖNTEMİNİN TÜRLERİ

Düz anlatım yöntemi,bir kişi tarafından , kavramların , olguların,ilkelerin, vb. gibi alma , tepkide bulunma ,uyarılma basamaklarıyla ilgili bilgi , duyuş ve becerilerin formal yada informal olarak öğrencilere sunulması ve kazandırılması olarak tanımlanabilir. Düz anlatım iki başlık altında incelenebilir:
1-Formal düz anlatım: Bu tür düz anlatımda iletişim tek yönlüdür. Yani öğrencinin sözel kalıtımı olmadan, öğretmence sunulan bir iletişimdir.
2- İnformal düz anlatım: Bu tür düz anlatım yönteminde ise ; öğrenci ya da dinleyici sayısının en çok kırk kişi dolaylarında olması beklenebilir. Çünkü, iletişim tek yönlü değildir. Öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişim karşılıklıdır. Bu sözel iletişim, hem tartışma , hem de karşılıklı soru sorma biçiminde olabilir.

DÜZ ANLATIM YÖNTEMİNDE KULLANILACAK TEKNİKLER

Konferans: Bazı eğitim çevrelerinde, konferans şeklinde ders vermenin kötü bir metot olduğu, eğitimbilimi prensiplerine ters olduğu şeklinde bir kanaat vardır. Hattâ konferans tipi ders anlatmanın ne kadar kötü olduğunu anlatan kişi de o anda kötü bir konferans veriyor olabilir. Oysa bazı kişiler yüzlerce kişiyi hiç sıkmadan ve vermek istediği mesajların tamamını verecek şekilde güzel konferanslar verebilir.
Tecrübe ve gözlemlerimiz, konferansın kalitesinin önemli ölçüde onu veren kişinin yeteneğine, o andaki havasına, konuya ve dinleyici kalitesine bağlı olduğunu gösteriyor.

İyi bir konferansçı:
• Anlatacağı konuyu çok iyi bilmelidir. Ancak bu yetmez; çünkü bazen kendi konusunda uluslararası uzman olan bir kişinin, kendi konularında çok kötü konferanslar verdikleri görülmüştür.
• İyi bir konferansçı zamanı kullanmada, topluluk karşısında gezinmede, jest ve mimiklerinde, ses tonunu kullanmada ve kendisine yardımcı araç-gereçleri kullanmada da usta olmalıdır.
• Her öğretmenin tiyatroculuk yönü olmalı, anlattığı şeyi zevkle anlatmalıdır.
• Anlatacağı konuyu çok iyi plânlamalı, açık ve kısa cümlelerle konuşmalıdır.
• Konuşması uygun bir hızda olmalı, sesi çok açık olarak işitilebilmelidir.
• Dinleyicilerin büyük çoğunluğunu her an kontrol edebilmeli, bunun için bir köşeye, bir gruba değil, her zaman genele hitap etmelidir.
• Gerektiğinde ilgiyi çekebilmek için soru sormalı veya soru sorulmasına izin verip, gelen sorulardan konu ile veya sınıfın geneli ile ilgili olanları cevaplândırmalıdır.

HEDEFLERE GÖRE DÜZANLATIM TÜRLERİ

Düz anlatım Yöntemi,belli düzeylerdeki hedef davranışları gerçekleştirmede kullanılabilir. Önce hedeflenen davranışlar belirlenir,daha sonra bu hedef ve davranışları gerçekleştirebilecek,yani öğrenciye kazandırabilecek öğrenme yöntemleri seçilir.
1-Bilgi vermek için işe koşulan düz anlatım: Bilişsel alanın bilgi basamağındaki hedef ve davranışlarını öğrenciye kazandırmak için bu tür düz anlatım Yöntemi kullanılabilir.
2-İkna etmek için işe koşulan düz anlatım: Duyuşsal Alanın alma ve tepkide bulunma basamaklarındaki hedef ve davranışları öğrenciye kazandırmak için bu tür düz anlatım yöntemine başvurulabilir. Öğretmen herhangi bir konuda, öğrencinin inancını, tutumunu değiştirmek isteyebilir.Bunun için onu,ikna etmeye çalışmalıdır.İşte bu amaçla işe koşulan Düz anlatım Yöntemine, ikna etmek üzere işe koşulan düz anlatım denir.
3-Eğlendirmek için işe koşulan Düz anlatım: Okul ya da sınıfça düzenlenen eğlencelerde, okulun açılış ve kapanış günlerinde, diploma törenleriyle ilgili gecelerde, öğrencinin Duyuşsal Alanla ilgili özelliklerini sürdürmesini sağlamak amacıyla ,bu tür düz anlatıma başvurulabilir.Öğrenci ya da dinleyicilerin yalnız eğlenmelerini, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bu yöntem kullanılmalıdır.

Anlatım tekniği şu koşullarda kullanılmaktadır;
1. Öğrencilerin bilgi sahibi olmadıkları konuları açıklaması,
2. Önceki bilgilerle ilgili olan yeni bilgilerin verilmesi,
3. Sürenin sınırlı olması,
4. Öğrenci grubunun kalabalık olması,
5. Başka tekniklerin kullanılmasına öğrencilerin hazır olmaması.

Anlatım Tekniğinin Sakıncalarını Azaltma Yolları: Bu tekniğin bütün sakıncalarına karşın, kullanım alanının yaygın olması, bu sakıncaları en aza indirgeyecek bazı önlemleri de beraberinde getirmektedir. Bu tekniğin sakıncalarını en aza indirgeme yollarından bazdan şunlardır (Bülbül, 1991, s. 192; Kılıç, 1981, s. 43):

1. Öğretmen derse iyi hazırlanmalı,
2. İçerik iyi belirlenmeli,
3. Kuram ve uygulamalar arasında denge sağlanmalı,
4. Sınıfa uygun bir oturma düzeni sağlanmalı; her öğrencinin öğretmenle ve birbiri ile rahatça iletişim kurabileceği bir düzenlemeye gidilmeli,
5. İlgiyi dağıtacak uyarıcılarda bulunulmamalı,
6. Sürekli anlatımdan kaçınılmalı, konuşmacı konuşmanın etkisini sık sık denetlemeli,
7. ilgi canlı tutulmalı; bunun için öğrencinin derse katılımı sağlanmalı,
8. Öğrencilerin düzeyine inilmeli,
9. Öğrencilere adlarıyla hitap edilmeli,
10. Gerektiğinde araç-gereç kullanılmalı,
11. Öğrencilere konuşma fırsatı verilmeli,
12. Öğretmen kendine güvenmeli,
13. Zaman iyi ayarlanmalı,
14. Sözsüz iletişimin önemi göz ardı edilmemeli,
15. Konuşma arasında konuyla ilgili örnekler verilmeli, fıkra ve anılar anlatılmalıdır.
16.En büyük tehlike öğretmenin gereğinden çok konuşmasıdır.
17.Dinleyiciler ne kadar küçük yaşta ise anlatma o ölçüde kısa ve dramatize edilmiş biçimde uygulanmalıdır. Açık bir ses tonu, ses tonundaki değişiklikler, yerinde ve zamanında jest ve mimikler öğrencileri üzerinde unutulmayacak etkiler bırakır.

Anlatım metodunun eksikleri ve kusurlu yönleri
-Anlatma yöntemi daha çok işitme organını kullanmaktadır. Oysa eğitimde ne kadar çok duyu organı kullanılırsa o kadar iyi olur.
-Görmeye dayalı bilgilerin ve psikomotor davranışların bu metotla öğretilmesi çok zordur.
-Öğrenci derse aktif olarak katılmadığı için dersi dinlemeyebilir, öğrenme sorumluluğundan kaçabilir. Yarım yamalak dinlenilen bir derste de bilgiler tam olarak özümsenemez ve kısa zamanda unutulur.
-Eğer öğretmen; bilgisi, ses tonu, vurgulamaları, kullanacağı çeşitli tekniklerle dersi dinlenilebilir bir hale getirmezse, öğrenciler kısa zamanda sıkılır, motivasyonları düşer ve dersten koparlar. Kimi uyuklamaya başlar, kimi resim yapar, kimi etrafındakilerle konuşmaya başlar, kimisi de sınıfta dersi dinliyor gibi gözükmesine rağmen zihnen ve ruhen başka yerlere gezmeye gider. İnsanın ilgi duymadığı konularda dikkatle dinleme süresinin 15-20 dakikayı geçmediği, dikkati canlı tutmak için sık sık jest, mimik, ses tonu, konu değiştirme gibi dikkat çeken teknikleri kullanma gerektiği unutulmamalıdır.
-Bu metot büyük ölçüde kitabî bilgilere dayandığından, öğrencileri araştırma ve inceleme yapma yerine, kalıp bilgileri ezberlemeye sevk eder. Tarih boyunca da, bu metodun ortaya çıkardığı en çok kullanılan öğrenme tekniğinin ezber olduğu görülmüştür.
-Bu metotla yapılan derslerde öğrencilerle sağlıklı iletişim kurulamıyorsa, dersin anlaşılıp anlaşılmadığını ortaya koyacak geri bildirimler alınamaz ve ders kontrolü zayıflar.
-Ders, uzun süre sadece pasif bir dinleyici konumunda kalan öğrenciler için sıkıcı hale gelir.
-Öğrenciler arasındaki bireysel farklılıkları dikkate almak ve anlatılanları onların öğrenme ihtiyaçlarına karşılık verecek şekle düzenlemek zordur.
-İyi bir konuşma yeteneği gerektirir
-Geri dönütün olmaması eksik iletişime neden olur
-Bilgiler çabuk unutulur
-Ayrıntı bilgi iletimi ve anlatımı oldukça zordur
-Dinleyicileri tanımak güçleşir
-Duygusal tutumlar ve psikomotor öğrenme çok ender oluşur.
-Öğrenci aktif olarak öğrenmeye katılmadığı için yüksek seviyeli bilişsel öğrenme olamaz
-Uzun ve sık sık tekrar edilen bir anlatım kolayca sıkıcı duruma gelir.
-Dinleyicilerin ilgi ve gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmadığını belirlemek güçtür
-Duygusal tutumlar ve psikomotor öğrenme çok ender oluşur

Anlatım metodunun iyi yönleri
• -Anlatım yoluyla ders verme metodu her şeyden önce ekonomiktir. Bir kürsü, bazen bir kara tahta, bir mikrofonla mükemmel bir öğretim yapılabilmektedir.
• Öğretmenin derse hazırlanması uzun sürmeyebilir.
• Her türlü bilgi, gözlem, araştırma ve inceleme bu yolla öğrencilere aktarılabilir. Burada öğretmenin konuyu iyi bilmesi, bilgi ve gözlemlerini akıcı bir dille anlatması, gerektiğinde de bazı ders araç ve gereçlerinden (film, diyapozitif, grafik v.s.) yararlanması mümkündür.
• Bu metot, en esnek metotlardan biridir. Her derse, her türlü dinleyici grubuna, her mekâna ve zamana kolaylıkla uydurulabilir.
• Küçük gruplarla yapıldığında gerektiğinde bir sohbet tekniğine dönüştürülebilir. Grup büyüklüğü 50-60'ı geçince de konferans tekniği ile ders yapılabilir.
• Bazen yüzlerce resimle anlatılamayacak bir bölge, orayı gezmiş, oralarda yaşamış bir öğretmenin "ağzından bal damlayan" anlatımı ile tekrar oraları geziyormuş, bazı önemli olayların içinde yaşıyormuşçasına öğrenilebilir.
• Bu metotla dersin akışı, dolayısıyla belli bir sıraya göre plânlanmış bilgilerin aktarımı kolay olur. Öğretmen fazla zaman kaybetmeden, konunun özünden ve ciddiyetinden fazla uzaklaşmadan, öğrencilerin dersi "kaynatmalarına" izin vermeden öğretimin yapılabilmesini sağlar.
• Sınıf ve ders kontrolü burada bütün diğer metotlardan daha kolay sağlanabilir.
• Öğretmen veya dersi sunan kişinin öğrencilerle kuracağı duygusal sıcaklık, coşkulu veya mantıklı bir anlatım, öğrencilerle kurulan nezakete dayalı bir diyalog, onların yapıcı olarak derse katılmaları, bazen drama tekniğini kullanarak yapılan bir anlatım sınıfta çok iyi bir "öğrenme atmosferi"nin oluşmasına ve dolayısıyla mükemmel bir öğrenmeye yol açar.
• Bu metot, diğer bütün metotlarla birlikte kullanılabilir. Hattâ gezi, gözlem, laboratuar, proje v.s. gibi çalışmaların hemen hepsinde yer yer bu metodun kullanılması zorunlu olmaktadır. Başka bir deyişle, arada bu metodu kullanmadan hiç bir metotla ders yapmak mümkün olmaz.
• Konuların kalabalık gruplara sunulmasının en iyi metodu budur ("Geniş Grup Tekniği").
• Bu öğretim metodu sayesinde öğrenciler dikkatlerini uzun süre bir konuşmaya vermeyi, sabırla dinlemeyi, not tutmayı v.s. öğrenirler
• Dinleyerek öğrenmeye daha yatkın olan tipler için, bu, en verimli öğrenme metodudur.
Anlatım metodunun daha etkili olarak kullanılabilmesi için dikkat edilecek hususlar:
• Bu metodun etkili kullanımı için, öğretmenlerin kullandıkları dili çok iyi bilmeleri gerekir. Bu nedenle, hangi düzeyde ve hangi bilim alanında olursa olsun, bütün öğretmenlere çok iyi bir Türkçe öğretimi vermelidir.Öğretmenin diksiyonu,telaffuzu, vurgulamaları, ses tonu gibi özellikleri mükemmel olmalıdır.
• Öte yandan canlı, heyecanlı ve akıcı bir anlatım, gerektiğinde jest ve mimiklerle dilsel anlatıma yardımcı olabilmelidir.
• Öğretmen derse başlamadan önce, karşısındaki öğrenci grubunun yaşını, zihinsel seviyesini, bilgi düzeyini, ilgilerini v.s. öğrenmeli; hattâ bunun için giriş yoklaması yapmalıdır. Ancak burada bir sınav havası vermeden ve öğrencileri sıkmadan, sadece derse zemin teşkil etmesi için bir kontrol yapıldığı anlatılmalıdır.
• Gene derse başlamadan önce öğrencilerin dikkatini, anlatılacak konu üzerine çekecek bir film, fotoğraf, grafik gösterimi; problemler üzerinde duran bir giriş konuşması veya öğrencilere yöneltilecek bazı basit sorularla işe başlanmalıdır.
• Öğrenme için motivasyon şarttır ve hattâ iyi yapılmış bir motivasyon çoğu kez zekâ kadar önemlidir.
• Grup karşısında sadece yere veya havaya bakarak, gözlerini anlamsız bir sabit noktaya dikerek, sürekli notları ile meşgul olarak ders yapılmaz. Öğretmen sürekli grubu kontrol etmeli, dersten kopmalar sınıfı veya dersin akışını rahatsız etmeye başladığı an müdahale etmelidir. Bu müdahale çok nazik, ama kararlı olmalıdır. Eğer sınıfın çoğunluğu dersten kopmuş ve disiplin sağlanamıyorsa,

olmalıdır. Eğer sınıfın çoğunluğu dersten kopmuş ve disiplin sağlanamıyorsa, orada zaten ders yapılamaz
• Böyle durumlarda öğretmen kendi hatalarını, konuyu veya sınıfın fiziksel atmosferini kontrol etmelidir.
• Büyük gruplar karşısında ders yaparken gerek öğretmenin bulunduğu yer gerekse öğrencilerin oturma düzeni de son derece önemlidir.
• Önemle vurgulanmak istenen yerler birkaç kez tekrar edilmelidir.
• Anlatım yoluyla ders yapan öğretmenin genel kültürü de çok geniş olmalıdır. Bu, sınıf atmosferinin bozulduğu zamanlarda sınıfın derlenip toparlanması için veya yeri geldiğinde yapılacak nazik şakalar, fıkralar veya güncel sorunlar üzerinde birkaç dakikayı geçmeyecek sohbetlerle öğrencinin tekrar derse hazır hale getirilmesi sağlanabilir.
.

"Şayet eğitimin amacı sadece bir konuda veya alanda bilgi sahibi kılmaksa... takrir metodunu kullanmak tartışma metodunu kullanmaktan çok daha iyidir. Yok eğer, eğitimin amacı problem çözümleyecek nitelikte bazı yetenek ve hünerlerin geliştirilmesi ise, o takdirde en yetersiz sınıf tartışması bile bir çok takrirden daha üstündür."
(BLLOM)

teşekkürler:) Diğer bütün yöntem ve yaklaşımları da paylaşırsan sevinirim:)

çoooooooook tşklerrrrrrrrr.........

yazı için teşekürler ama lütfen kaynakçayı yazarmısınız????????

sayın yöneticilerimizden ricam kaynakçası olmayan yazılar düzeltilsin ya da kaldırılsın çünkü alıntı yazmak yeterli değil.

yazı için teşekürler ama lütfen kaynakçayı yazarmısınız????????

sayın yöneticilerimizden ricam kaynakçası olmayan yazılar düzeltilsin ya da kaldırılsın çünkü alıntı yazmak yeterli değil.

hocam kusra bakmayın yardımcı olmak çok istedim ama okadar çok yazı eklemiştim ki neyi nerden bulduğumu hatırlayamaıyorum tabiki sitede kaynakça belirtilmeyincede unutuluyor özür dilerim yardımcı olamadım size

hocam kusra bakmayın yardımcı olmak çok istedim ama okadar çok yazı eklemiştim ki neyi nerden bulduğumu hatırlayamaıyorum tabiki sitede kaynakça belirtilmeyincede unutuluyor özür dilerim yardımcı olamadım size

merhaba hocam malesef burdan aldığım konu öğretim görevlisi tarafından kabul edilmedi haklı olarak kaynakça istedi. bende anlattığım konunun kaynakçası uzun süre aradıktan sonra buldum ve yarın teslim edeceğim inşallah kaynakça olmayınca malesef sorunlar çıkıyor. internet adresi kaynakça olarak kabul edilmiyor artık.teşekkür ederim yazınız için ama kabul edilmedi ödev anlatımında.

merhaba hocam malesef burdan aldığım konu öğretim görevlisi tarafından kabul edilmedi haklı olarak kaynakça istedi. bende anlattığım konunun kaynakçası uzun süre aradıktan sonra buldum ve yarın teslim edeceğim inşallah kaynakça olmayınca malesef sorunlar çıkıyor. internet adresi kaynakça olarak kabul edilmiyor artık.teşekkür ederim yazınız için ama kabul edilmedi ödev anlatımında.

çok üzgünüm :(:(( hocam

pekı bana bu yontemle ılgılı etkınlık te yardımcı olurmusunuz

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri