Duyu kitabıııı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan basgun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:09
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@basgun
merhaba arkadaşlar
acil duyu kitabı örneklerine ihtiyacım var. duyu kitabı nasıl hazırlanır? ne yapmalıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden çok teşekkürler...

Bir kaç örnek ile bildiğim ve gördüğüm kadarıyla açıklamaya çalışayım,ilk önce duyularının tamamını içeren bir kitap hazırlayacaksanız kullanacağınız duyu organları resmini ve bütünleştireceğiniz içerikleri ayarlayın,mesela burun ile gül resmi bu resimler gerçekci olmalı çocuk yaşayarak öğrensin diye gül resmi ele aldıysanız resminiz o kokuyu hissttrmeli çocuğa(tıpkı kozmetik dergilerindeki parfüm kokuları gibi:)),yani koklamak,tad almak,dokunmak,duymak,görmek(daha aydınlatıcı olur diye böyle yazdım;))konularını içermeli mesela kumaş parçaları ile dokunmayı işleyeblrsnz,tadda bisküvi vs örnekler kullanabilrsnz sanırım yapa yayınlarının böle bir kitabı vardı dokun hisset diye ...

çok teşekkür ederim..
peki duyu kitabı için bir hikaye örneği bulabilir miyim?

bulabilirsiniz duyu organlarıyla ilgili slaytlarda olan metinlerlede yapabilirsiniz veya şöyle bir açıklama ve soru ilede bütünleştirebilirsiniz
1-) Ben olmasaydım, hiçbir şeyi tutamaz ve hiçbir yere dokunamazdınız. Bıcır bıcır yıkanmaya bayılırım. Yumuşacık havlularla kurulanırım. Ateşten korkarım. Üşümekten kaçarım. Beş duyu organından biriyim. Bilin bakalım ben kimim? ( …………………………….)

2-) Mis gibi kokulara koşarım. Pis kokulardan kaçarım. Hastalanınca su gibi akarım. Benimle oynanmasından hoşlanmam. Beş duyu organından biriyim. Bilin bakalım ben kimim? ( ……………………………….)

3-) Biz bir başta iki kardeşiz. Birbirimize benzeriz. Her sesi duyarız. Gürültüye kızarız. Beş duyu organından biriyiz. Bilin bakalım biz kimiz? ( ……………………………………)

4-) Karanlık bir yerdeyim. Ağzının içindeyim. Tatlıyı, tuzluyu,ekşiyi,acıyı ben bilirim. Ben olmasam hiçbir şeyin tadı olmaz. Beş duyu organından biriyim. Bilin bakalım ben kimim?

( …………………………..)

5-) Sevinince ışıl ışıl bakarım. Üzülünce yağmur gibi ağlarım. her şeyi ben görürüm. Uykum gelince kapanırım. Beş duyu organından biriyim. Bilin bakalım ben kimim? ( ……………………..)

canan hocam çok yardımcı olmuş size ayrıca powerpoint sunumlarımızın içinde duyu organlarıyla ilgili bir slayt olması lazım oradan da bilgi edinebilirsiniz :)

kiraz1 Hocam çok güzel paylaşım. Onu emin olun ben de bir şekilde kullanacağım.

çok teşekkürler :)

rica ederim beğenmenize sevindim güle güle kullanın...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri