DUYGUDURUM BOZUKLUKLAR

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan suyunsesi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:02
Puanları 16
Solutions 0
Katılım
9 May 2006
Mesajlar
729
Tepki Skoru
0
Puanları
16
Yaş
45
Konum
suyunsesi
@suyunsesi
Duygudurum bozuklukları dediğimizde çocuğun uzun dönemli duygulanım yaşantısında değişimleri anlıyoruz.En genel anlamda depresif bozukluklar ve iki uçlu duygudurum bozukluğu olarak tanımlıyoruz. Depresif duygudurum; çökkün veya sinirli mizaç,çoğu aktivitede ilgi veya neşelenme azalması,uyku bozukluğu,iştah ve kilo değişimleri, konsantrasyon güçlüğü, ölüm düşünceleri, bedensel ve zihinsel yavaşlama, enerji kaybı veya yorgunluk, değersizlik veya suçluluk duyguları ile tipiktir.

İki uçlu duygudurum bozukluğu dediğimizde ise;aynı kişide dönem dönem bu tip depresyon belirtileri gözlenebildiği gibi,dönem dönem ve farklı zamanlarda abartılı özgüven duygusu, uyku gereksiniminde azalma, konuşkanlık artışı,dikkat dağınıklığı,fikir uçuşmaları, aktivite artışı ile tipik mani ya da hipomani dediğimiz tablo gözlenir.

Her iki cinste de sıktır ve ailevi yatkınlık yüksektir.Çocuklarda; gelişim dönemlerine bağlı olarak uyum bozuklukları,aşırı hareketlilik, karşı gelme davranışları,okul problemleri vs gözlenebilir. Uygun tıbbi yardımla tedavi sonuçları oldukça yüz güldürücüdür.

Anadolu Ruh Sağlığı Merkezi
 
Teşekkürler...:)
 
çok teşekkürler bu bilgiler için b azen bende korkuyorum aşırı hareketliliğinden berkenin ama yorulunca duruluyor:)diyorum yok normal benim çocuğum:)
 

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri
Üst