Doğumumu hatırlamak istemiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan findik1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:48
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@findik1
anne olmadan önce herşey o kadar kolay ve rahat görünüyorki insanın gözüne.çocuğu karnında taşı,dünyaya getir,besle ,uyut ve büyütten ibaret gibi geliyor.
Ben gebeliğiin başından itibaren normal doğum yapacağımı söyledim ancak olmadı.bir devlet hastanesinde çalışan bir yakınımız ki kendisi kadın doğumcudur bana güya kendisinin nöbetçi olduğu bir zamanda doğum yaptıracaktı.beni hastaneye çağırdı.özel odaya aldı.baktıki açılma yok suni sancı verdi ve çekti gitti.yanıma 6 saat boyunca 2 defa uğradı.birinde su kesesini patlattı bir diğerinde açılma var mı diye kontrol etmeye geldi.açılma olmadı mı,kadın beni bıraktı gitti mi,çocuğun kalp atışları zayıflıyor mu,doktorlar ameliyathaneler dolu diye ameliyata almıyorlar mı...Allah'tan ablam doktorda diğer doktorların yakasına yapışıp beni ameliyata aldırdı.ameliyathanenin girişinde elimde sonda tekerlekli sandalyede bekliyorum.hemşire afedersiniz bana hayvana bağırır gibi bir bağırdı kalk ordan çık şu sedyeye yat.canım burnumda cevap versen bir türlü vermesen bir türlü.neyse uyandığımda herşey bitmişti ama çok kötüydüm.bir mide bulantısıyla uyandım.istifra etmek istiyorum edemiyorum.ablam bak bu senin kızın diye bana bir bebek gösterdi ama görmek istemedim başta.daha sonra ayılınca iyice ablama nerde diye sordum.gösterdi ve o kadar tuhaf oldum ki.annelik çok acayip bir şey gerçekten.bu doğum tecrübesi sonrasında eşimin söylediği tek şey bir daha asla doğumu devlet hastanesinde yaptırmayacağım.gerekirse kredi çekicem ama bu rezilliği yaşatmayacağım.eşim doktoru dövecekti,annem çektiklerime dayanamadı çıktı yanımdan,ablam bir doktor olarak lanet etti.doğum sonrasında doktorlar kaç kere geldi dersiniz yanıma.1 defa.hemşire zahmet etti de 2 kere geldi.paranla rezil olmak bu.sıkıntı yaşamayalım diye özel hastaneye vereceğimiz kadar özel oda parası verdik o yere.

gecmiş olsun cok kötü bi durum:(

cok gecmis olsun canim cok kotu bi durum allah kimseyi duusrmesin diyecem ama eksikte etmesin benim anenmide doktorlarin hatasi yuzunden kaybettik hemde ozel hastaneydi

Çok üzücü gerçekten canınla uğraşıyorsun ,ama doktorlar hemşireler için çok normal birşey ve umurlarında değil:(
Özelle devletle alakası yok bence vicdan ve insanlık...
Belmoş sizin de başınız sağolsun:((

çok geçmiş olsun.kötü bir deneyim olmuş.Özeli de devleti de farketmiyor.önemli olan vicdan.Allah çocuğunla mutlu günler yaşatsın.

gerçekten zor bi durum Allah kimselere yaşatmasın
özelde de talihsizlikler yaşanabilir tabii ama ben doğum evini asla düşünmedim! iğrenç bi ortam. Hem pis, hemde (afedersiniz) köpek gibi bir muamele.
ben hep özele gittim (kontrollere ve doğuma).
misafir gibi karşılanıyorsunuz, dr. ve hemşireler neredeyse arkadaş oluyor, sanki dawet etsen evine gelecek. Öyle yakın bir ilgi alaka...
doğumevine ise bi kere acile gitmiştim ultrason için. ben otururken doğumu başlamış bir kadın geldi. iki kişi kolundan tuttuğu halde doğrulamıyor, belli acı çekiyor. ebe nasıl bir yaklaşımda bulundu dersiniz!!??

(yanındakilere) siz çıkıın! kendi yürüyebiliir!!!(yüksek ötesi bir ses)

ve yine çığlıkla karışık bir sesle;
ÇABUK ÇABUK ÇABUK ÇABUUK!!! KABİNE GİR ÜSTÜNÜ ÇIKAR!!! ACELE ET!! SUYUN GELECEK ŞİMDİ!! BURALARA AKARSA KİM TEMİZLEYECEK!!!!!!

[[oysa o an o kadar çaresiz ve hassassınız ki...
geri dönüşü olmayan bi yola girmişsiniz, tek isteğiniz sizi rahatlatacak iki kelime...]]

ben de ilk defa karşılaşmışım ya böyle bir durumla, heryerde aynı sanıyorum
kendi başıma gelince de "ayyy yerler kirlencek" dedim!!
ya hemşire ne dedi!?!?!?!?
"aaa olsuun! kirlencek tabii! burası doğumhane! tabii akıcak! merak etmeyin! biz temizleriz!!!"

görüyor musunuz?
o da insan, o da insan;
o da hemşire, o da;

Allah herkese vicdan versin!!!

ayrıca fındık cım bebeğine hayırlı uzun ömünler

ayrıca belmoş cum başın sağolsun. Allah cennette kawuştursun.

-AMİN-

şaşırdım birden anne olduğunu okuyunca.fundacım bebişine ve sana hayırlı ömürler diliyorum.

ben de bu yıl anne olmaya karar verdim ama dinlediğim, duyduğum bu doğum hikayeleri ürkütmüyo desem yalan olur :(
benim ablam da ilk doğumunda kontrole diye gitmişti doktorlar doğuma aldılar ama henüz açılma yeterli olmadığından suni sancı falan verdiler, hemşiresinden, hastabakıcına kadar yapılan muamele ve gördüğü manzara karşısında korkudan sancısı kesilmişti.. herşey normalken birden sezeryana girmek zorunda kaldı ve ameliyat sonrasında da çok acı çekti.. fakat arkadaşımın dediği gibi annelik öyle bir duygu ki, o minik beden kucağınıza verildiğinde kendinizi ona adıyosunuz ve annelik o anda başlıyo işte...
Allah dileyen, isteyen herkese nasip etsin, kimseye evlat acısı göstermesin..

mrb arkadaşlar benimde dünya tatlısı bir kızım var dogum hikayeleri ürküdüyor ama aslında cok zor değil bende doğumu özel hastanede yaptım normal doğumdan korktugum için 6 aya kadar sezeryan istedim fakat doktorum psikolojik olarak ikna etti son kontrolerden dora normal doğuma karar verdik hersey yolunda gitti muhakka özel hastanede yapın derim özel ilği temizlik nezaket motive ağrınızı bile unutturuyor .doğumdan sonra hiç ağrı cekmiyorsunuz bebeğinizle siz ilğilenebiliyorsunuz ilk sevgi ve güveni veriyorsunuz bence

ne kadar iç açıcı örnekler veriyonuz arkadaşlar.sanırım nüfusda azalma olacak burayı okuduktan sonra :)))

inanılmaz kötübir durum yazık bu insanlara... allah'a havale etmek lazım
ben de 1,5 ay önce doğum yaptım her şey mükemmeldi
doktorum(jinekoloğum), çocuk doktoru hele o bebek hemşireleri..
mükemmeldi
herkese tavsiye edebileceğim bir hastane ve kadro

büyük oğlum üniversite hastanesinde dünyaya geldi.başımda tam 4 doktor 3 hemşire bir de hastabakıcı vardı.okeye dördüncüymüşüm gibi doğum yaptırdılar.doğurtana kadar baya uğraştılar ama sona doğru bebek doğunca herkesin neşesi yerine geldi.2. oğlum da başka bir şehirde devlet hastanesinde dünyaya geldi .toplam yarım saatte bebeğim o güzel,tatlı dilli hemşirelerin yardımıyla dünyaya geldi.ikisi de normal doğum üstelik.ben onların çok yardımcı olduğunu söyledim onlar da benim.karşılıklı anlayışla iki sağlıklı bebek dünyaya geldi.insan heryerde insandır kiminin kalbinde vicdan,acıma duygusu az kiminde çok.mesleğimiz açısından düşünürsek öğrenci ve veliye çok iyi davrananımızda var ,onları tersleyenimizde.iş dediğim gibi kalpte bitiyor.Allah bebeklerimize sağlıklı uzun ömürler versin inşallah...vicdan sahibi çocuklar yetiştirmek dileklerimle

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri