Dikkat!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *nil su*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:33
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@*nil su*
Okuma arkadaşım bu bölümü mahfolursun!!!!!!!!!!
şimdi ne bu yaaa diyeceksiniz ama bi dinleyin hikayeyi sonra verin kararınızı.ben dokuz eylül üniversitesi okul öncesinden mezunum. Düz lisede sırf bu bölüm için eşit ağırlı okudum.öss de ilk senemde kazandım ve tek tercih yapmıştım.dokuz eylülde dahil bi çok üniversitenin 'sınıf öğr. Sosyal bilgiler öğr.türkçe öğr. Hukuk ve başka üniversitelerin birçok bölümünü puanım tutuyordu ama ben ki (hala kendime inanan mıyorum )sadece bu üniversitenin bu bölümünü seçtim ve kazandımmmm.şimdi diyorsunuz ee bunların nesi kötü.evet buraya kadar bi sorun yok gibi öyle değil mi? Devam edelim o zaman. Dört yıl işkence gibiydi. Durmadan oyuncak dik ,durmadan etkinlik yap,hiç bir zaman işine yaramayan ve asla da yaramayacak olan ödevler için hocaların peşinden koş.kampüste herkes keyif yaparken sen elinde oyuncaklarla (kendi yaptığın uyduruk karton kumaş işi)sine sine dolaş ve herkes sana bakıp gülsün alay edtsin.sen işte o aşamada anlamaya başlarsın yanılış mı yaptım aceba demeye, başlarsın isyana.herkes derse girer çıkar sonra bakar keyfine sen hemen oyuncak dikmeye ,etkinlik peşinde koşmaya başlarsın.tanıdık eş dost sorar ne kazandın diye.: 'okul öncesi öğrt.'dersin çoğu:' oda ne ki?'der çoğuda :'aman başka şey okusaydın mesela daha yükseğini.ne olucak ondan.'der.ve sen birdaha hiç kimse ne okuyorsun diye sormasa diye dua edersin bi ortamda.neyse üniversite biter kpss.eşşek gibi çalışırsın seni veririler 74 le sözlemeli şırnağa.3 sene sonra 45 çekenleri batıya verirler.(okul öncesi şartya,gerekli ya-yeni akıllarına gelir.)sen büyük bi hevesle başlarsın işe.okulda kimse kale almaz umursamaz önemsemez daha doğrusu öğretmen olarak görmez seni.toplantılara çağırılmazsın sen anasınıfısın ne gerekvar çıkma işte sınıftan.zaten önemli olsan meb sana tenefüs hakkı verirdi o bile yor çıkma sen sınıftan çocuk bak dolaşma ortalıkta.hani haksızda değiller çocuk kusar, altına yapar,yemeğini yiyemez ,tuvaletini yapamaz vs hepsini sen halledersi.eee sen bakıcınya.sonra sosyal boyutu var öğt camiasının hiç bir sosyal faliyetten haberin olmaz sap gibi sabah sınıfa girer akşam sınıftan çıkarsın işin bu ya.öğretmen arkadaşları ortamın sosyalliğin sohbetin dert ortağım olamaz senin sen anasınıfısın çıkma sınıftan garip gelir onlara çıkarsan.ve hemen müdürün ters ters bakar senin ne işin var dışarda derse git görevini ihlal etme para kazanıyorsun sen bundan der gibi.ve hatta canı baçka şeye sıkılırsa bunu dile de getirir herkesin içinde.komşuların önce merakla sorar ne öğretmenisin 'ana sınıfı '(dersin dilin ve dişinin arasında çünkü bilirsin alacağın tepkiyi) hemen burun kıvırırlar.ve o bakışları değişir.ha zaten mezun olunca okul öncesinini unuyacaksın artık ana sınıfısın.kimse bilmez o üniversitede sana empoze edilen teorik şeyleri ,yok öyle bilen okul öncesini flan zaten.öğretmenler odasına çıkıp iki çift laf edemezsin kafanı dağıtamazsın.senin tenefüsün yok.zaten herkeste uzak durur senden çünkü sen okulun en alt tabakasısın.hem zaten ne konuşacaksın ki dersin benzemez ,çocukların eğitim yaşı benzemez,girişin benzemez ,çıkışın benzemez.okul içinde terkedilmiş bölge gibidir sınıfın.kimse gelip geçmez girip çıkmaz.veliler tam bi baş belası hergün biri dikilir başına sana öğretmenlik taşlar.bi de bakmışsın bi gün bi karar name gelir ve şunu anlatır.'''çilekeş öğretmenim ben senin atama kararnamendeki çocuk gelişimini siliyorun sadece okul öncesi kalıyor.yani sen liseye flan geçerim sanma bu işi emekli olucaya kadar yapacaksın.sana sormuyorum çünkü sen anasınıfı öğretmenisin gerek yok imza:meb.'''bakanlığı ararsın kimse ilgilenmez bulunduğun yerdeki mem e gidersin kinse bişi bilmez.internetten araştırısın bi sonuca varamazsın.çırpınır çırpınır bir hiçliğe varırsın.elinden bişi gelmez boyun büker oturursun sonunda .bayram seyran olunca illa gösteri yaptıracaksın çocuklara.eee okul eğlenecek şenlenecek .ve işler böle yürürken birde bakmışsın bu işi yapmaktan nefret ediyorsun.çocuk görmek istemiyorsun.okuduğun üniversitedende bölümdende öğretmenliktende nefret ediyorsun.geri dönş yok .ya işi bırakıp evde oturacaksın yada 65 yaşına kadar bu işi bu ağırlığın altında yapacaksın.arkadaşım öss kitapçıklarında gördüğün gelecek bu .bundan ötesi asla yok bi beklentin olmasın.ben bunları çok sevdim hoşlandım diyorsan buyur oku.okuda gör.
'''sevgi ve saygılarımla tüm adaylara''' diyerek bitirmek isterdim ama bana gösterilmeyen sevgi ve saygıyı artık bende kimseye gösteremiyorum. üzgünümmm

ben de sözleşmeli atandım köy okuluna.müdürüm çok iyi,çok rahatım.inşallah sizde böyle seviyeli insanlarla karşılaşırsınız ve bu düşünceleriniz değişir

eğer bu işi severek yaparsan emin olki çok ama çok mutlu olursun bundan daha güzel bir iş varmı dünyanın en masum insanlarıyla ilgileniyorsun ne verirsen doğru yada yanlış onu alıyorlar bizler hep iyi olanı vermemiz gerekiyorki tabi bunu severek ve isteyerek yapalım geleceğimiz dha güzel olsun çünkü biz geleceklerini ilk şekillendiren kişileriz sen kimseye bakma bence kim ne düşünürse düşünsün unutmadık meyva veren ağaç taşlanır ben ücretli olarak 8 sene görev yaptım ve gittiğim okuldaki müdür ve ya dğer öğretmen arkadaşlar çok iyiydiler sen kötü birileriyle karşılaşmış olabilirsin ama bütün herkes öyle olmayacaktır emin ol. inş. bundan sonraki çalışacağın okullar daha iyi olur ve işini severek yaparsın yani daha mutlu olursun

bence çok yanlış düşünüyorsun arkadaşım.üniversite de sana lüzumsuz gibi görünse de çok etkinlik yaptırmış olabilirler.ama hiç soruyor musun kendine hocalar etkinlikleri vermeseydi acaba kaçımız bakardı neler var neler yok diye.hangimiz araştırırdı kaç tane çocuk oyunu var hangisi dinlendirici hangisi hareketli .... diye.öğrencilik,sonuçta umursamaz gezmeye bakardık.bu bizim işimiz teneffüsümüz yok ama sınıfta çocuklarla beraber istediğimizi yiyip istediğimizi içiyoruz ve istediğimiz arkadaşımızı sınıfımıza çağırıp serbest oyun zamanında sohbet edebiliyoruz.ama bunları diğer bölümlerin hiçbiri yapamaz.tam gün sabah 8 akşam 5 sınıftan çıkmıyoruz.ama ekdersin de hayli yüksek oluyor.ben 5 yıldır doğuda sabah 8 akşam 5 çalışıyorum ve hiç de şikayetçi değilim.işimi severek yapıyorum.ve çocuklarıma birşeyler öğrettiğim zaman gurur duyuyorum ve onların güler yüzle bakışı benim tüm yorgunluğumu alıyor.
benim de hem üniversite hem de açık öğretimden öğrencilerim oluyor.sürekli araştırmalarını istiyorum.çünkü insan araştırp yaptıkça öğreniyor.
bilmem ne kadarınız katılıyor düşünceme ama olması gereken de budur diyorum...

Böyle düşününce bu meslek zor gelir size bakıcı gözüylede baksalar gururla söyleyin siz ne öğretmeni olduğunuzu çünkü ilköğretimde çocuklara yazı yazmayı öğretiyorlar hangi öğretmen kalem tutmayı makas kullanmayı saatlerce gösteriyor temeli önce biz atıyoruz ben buna inanıyorum gururlanın ezilmeyin bir çocuğun kişilik oturmasının son döneminde elimize alıyoruz ve onu b çok yanlıştan tembellikten saygısızlıktan çıkarıp alıyoruz, biz sabrediyoruz hiçbir çocuğa bu yaramaz damgası vurmuyoruz hepsiyle sabırla ilgileniyorz biz eğitimin en önemli basamağını oluşturuyoruz öyle olmasaydı okul öncesi mecbur olurmuydu hiç gördülerki okulöncesi eğitimi almış çocuk farklı bugün bu durumdayız

bı cok ogretmenım yaptıklarından cok daha fazlasını yapıyoruz bizler o cocukların ılk ogretmenı oyun arkadası kımı zaman annesı oluyoruz ama bencede hak ettıgımız degerı alamıyoruz ama bunu degıstırmek bızım elımızde bızım bı bakıcı degıl ogretmen oldugumuzu gostermelıyız ve arkadasım sen elınden geldıgınce mutlu ol sonrası cok daha guzel olur ınsallah

arkadaşımı anlıyorum .aslında yazılarında doğruluk payıda var yanlışlık payıda .hakksızda bulmuyorum zaten .ama benim senin yazına eklemek istediğim bişey var.hiç bişey insanın zoruna gitmez 4 yıl diğer bölümlere göre sıkıntıyla okuman ,milletin dalga geçmesi, kpss ye hazırlanman, dadı gözüyle bakmaları ,okulda kaydeye almamaları(ki ben bunların hiç birini yaşamadım yaşayan arkadaşlarımı düşünerek söylüyorum)bunlar insana çok koymazda diğer bölümlerle bir tutup onlarda bu işi yapabilir nasılsa diyip onlardanda alım yapacak olmaları insana çok koyuyo

nil su yalnız değilsin. teorikte de pratikte de.

arkadaşa yazdıkları konusunda sonuna katılıyorum.katılmayan bazı insanlar olabilir onlar bence her teneffüse çıkan tuzu kuru insanlar oldukları için bu sitede ideal öğretmen gibi konuşuyorlar bir çoğumuz neler yaşandığını biliyoruz.asıl ideal olan arkadaşın yazdıkları.çünkü düşünüyor bazı şeyler haksızlık olduğu için rahatsız ediyor.keşke bu şekilde düşünen aynı branştan arkadaşlarım olsa okulda omuz omuza beraber sorunları çözer ve destek olurduk.kendimizi sürekli anlatma durumunda kalmaktan sıkıldım

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri