DİKKAT herkesi o.ö.ö yapıyorlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sevgi27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
insanın nerde okuduğunun hiç bir önemi olmadığını 016 rumuzlu arkadaş sayesinde öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisi süper (!) prof.ların olduğu örgün bir üni.de okumuş ama beyninde oluşturduğu dar kalıbın dışına çıkamamış... eğitimin sadece dört duvar arasında olunca anlam kazanacağı düşüncesine saplanıp kalmış... sadece şunu söylemek istiyorum arkadaşa; ne kadar bilgili ne kadar donanımlı olduğun okuduğun okulla alakalı değildir, mesela bir çoban koyunlarını güderken de kendini geliştirebilir her konuda. insanın kendini geliştirmesi bitirdiği bölüm ya da okula bağlı değildir... bize böyle sığ bir yorum yaparak bunları hatırlattığın için teşerkkür ederiz sana Sayın 016 ;)

Aylido arkadaşım sana katılıyorum. Açıköğretim okumanın zorluğunu sadece açıköğretim mezunları bilir anlar. Örgün eğitim mezunları lütfen bilmediğiniz bir konu hakkında yorum yapmayın. Şu bir gerçek ki örgün de açıköğretim de okulöncesi öğretmenliği mezunu veriyo ama çalışanlara bak buraya odaklanın.

sizde örgün okumanın nasıl birşey olduğunu bilmiyorsunuz.muhakkak aöf zordur ancak alınan eğitimin bizimkiyle aynı olduğunu düşünmüyorum.ayrıca meslek lisesi mezunu olmadığımızı nereden biliyorsunuz.
hele bu seminerlere katılıp 60 saat sonra öğretmen olmaları insanı çıldırtıyor

sizde örgün okumanın nasıl birşey olduğunu bilmiyorsunuz.muhakkak aöf zordur ancak alınan eğitimin bizimkiyle aynı olduğunu düşünmüyorum.ayrıca meslek lisesi mezunu olmadığımızı nereden biliyorsunuz.
hele bu seminerlere katılıp 60 saat sonra öğretmen olmaları insanı çıldırtıyor

arkadaşım biz yaygın yada örgün eğitim üstün diye bir tartışmayı gereksiz buluyoruz. örgünün zorlukları olduğu kadar yaygının da zorlukları var. kimse kimseye okulu ile üstünlük taslamaya kalkmasın okul insanı bir yere kadar götürür. gerisi insanın kendisine kalmış o yüzden sen üstünsün ben üstünüm tartışmasına bi sonverin daha önemli meselelerimiz var

ben üstünlük tartışması yapmıyorum sadece ikisinin aynı olmadığını söylüyorum
ayrıca söylediğin gibi öteki konu daha önemli sana katılıyorum

ne demek ya bende memurlarda okudum ya saçmalık gerizekalı insanlar bide eğitimli olacaklar ya.eğitimin en önemli aşaması bilgisiz insanlara teslim edilemez ya biz neden emek verdik ozaman geleceğimiz her açıdan karanlık böyle giderse...

bi defa hiçbirzaman örgün öğretimle açık öğretim bir tutulamaz vallla kimse kusura bakmasın.60 saatle kim nasıl öğretmen olur ya biz 4 yıl verdik o formasyon okadar basitmiymiş o stajlar boşamıymış adı değil özü öğretmenlik bunu herkes böyle bilsin herkes kendini alanında yetiştirsin ulaşamadığı ciğerede mundar demesin...

ay şu örgün mezunları insana vallahi fenalık geçirtiyorsunuz, halen neyin savunmasını yapıyorsunuz anlamış değilim...
aöf ve örgün bir değilmiş vs vs vs.. e yeter artık inanın kabak tadı verdi artık bu konu... siz ne kadar kendinizi paralasanız da aöf ve örgün aynı kusurabakmayacaksınız artık.
Diplomada tüm mezunların diplomasında "Okulöncesi Öğretmenliği" yazıyorsa burada artık kimseye laf düşmüyor kurtulun bu karın ağrılarından, hıı eğer halen karnınız ağrıyorsa biraz daha ağrıtayım; biz oturduğumuz yerden öğretmen olduk 45-50 puanlarla da atandık ve hepinizden daha üstün ve donanımlıyız var mı bir kelamınız :)))

Neyin tartışması bu ya.Lisede 3 yıl çocuk gelişimi okuduk.Üniversitede o.ö.öğretmenliği a.ö.f 4 yılı bitirdik.Bu arada hem okuyup hem çalıştık o.ö.biraz da bizim sayemizde yaygınlaştı.ben 2001 den beri öğretmenlik yapıyorum ozaman mezun daha azdı.biz örgün yaygının kavgasına düşmüşüz.Yerimize o.ö okumayanlar bile öğretmen olacak bu neyin kavgasıııı

Üstelik atanmada hayal oldu gibi bakın şubat atamasındanda ses yok hadi hayırlısı Herkese bol şansss

Ayrıca seni kadrolu alırsa ayda 1.500 maaş verecek. Ama kurs mezununa vereceği ücret 600 lira. Yani işine geliyo devletin. Olan çocuklara oluyo. Amaç göz boyamak. Eğitim düşünen yok yani. Okulöncesini hamur oynatmak karton kestirmek zanneden zihniyetle ancak bu kadar oluyor işte.

arkadaşım dediğinde haklısın fakat kursa gidip öğretmenlik yapanları bu kadar aşağılamaya hakkın yok en iyi üniversitelerden mezun olupta işinin farkında olmayan çok öğretmen tanıyorum ben her şey üniversitede değil öğretmenlik birazda tecrübe işidir.

Ben zaten sinir oluyorum. 4 sene okudum ben ya. Hem de ne zorluklarla. Oturup kpss çalıştım. öss de de aynı derdi çektim. Anabilim dalı mezunuyum. Ama geliyo bi tane kurs mezunu bana öğretmenlik taslıyo deliriyorum ya. Kimseyi küçümsediğim falan yok ama böyle olmaz. Türkiyede doktor açığı da var o zaman kurs açsınlar hepimiz doktor olalım olur mu. Biz de insan hayatıyla uğraşıyoruz. 6 yaş gibi önemli bir dönemi kurs mezunu insanlara emanet edeceğinize bırakın o 5 bin çocuk evde otursun. Bence de dava edelim.onlar öğretmen olacaksa 4 yıllık mezunlara da (açıköğretim mezunu değil ama ) dr,yrd. Doç ünvanı falan verilsin.

:emot66::emot66:

arkadaşlar ne olur birlik olalım bakın mesleğimiz elden gidiyo,site yönetiminide bu konuda birşeyler yapmaya davet ediyorum ne olur sesimiz olun birşeyler yapalım işimizin kalitesi düşüyo.neden zorunlu olduki okul öncesi evde anne baba daha ii eğitim verir iktisat işletme ve yabaşka bölünden olandan.ne olu birisi bize destek olsun hukukçu tanıdığı olan varsa bi akıl alsın ne yapabilir yaaa aklımı oynatacam artık:ggggdw:

vallahi ben liseyi bitirdiğim gibi İstanbulda özel bir okulda çalışmaya başladım. bu aradada okuluma devam ettim ve okulumu bitirdim. hem okudum hemde çalıştım çoğu açıköğretimlide böyle yaptı biliyorum. o yüzden örgün okumuş olabilirsiniz bu bir üstünlükse bırakın siz üstün olun iş tecrübeye gelirse orda işler değişir.

biz bu kafayla gidersek zaten yerimize kimler atanmazki kalkmışız açıköğretimli örgün diye tartışmaya giriyoruz.

aylido arkadaşıma katılıyorum bende aöf mezunuyum eminim ki kpss de bunları yazan 016 arkadaşımdan daha yüksek puan aldım ayrıca bizler meslek lisesi mezunuyuz sizin üniv de gördüğünüzü biz hem lisede hemde üniversite de gördük anlayacağın donanaımlıyız hem de fazlası ile şu kpss kitabını yazan hocalarından ise seminer aldık.

:36_7_8::36_7_8::36_7_8::36_7_8::congratulationscut4:congratulationscut4:congratulationscut4
Neyin tartışması bu ya.Lisede 3 yıl çocuk gelişimi okuduk.Üniversitede o.ö.öğretmenliği a.ö.f 4 yılı bitirdik.Bu arada hem okuyup hem çalıştık o.ö.biraz da bizim sayemizde yaygınlaştı.ben 2001 den beri öğretmenlik yapıyorum ozaman mezun daha azdı.biz örgün yaygının kavgasına düşmüşüz.Yerimize o.ö okumayanlar bile öğretmen olacak bu neyin kavgasıııı

valla millet ne kadar dertliymiş güldüm baya. bi kaç gündür açamadım da sayfayı. farkında mısınız örgün eğitim alanlar çok fazla yorum yapmamış çünkü gerçeğin farkındalar uğraşmaya gerek yok. bu durum gerçek olduğu için bu kadar sinirlendiğinizin farkında değil misiniz arkadaşlar.şimdi örnek 1:
sabahçı zümrem aöf mezunu ücretli. gelişim raporu diye bir olaydan son güne kadar haberi yokmuş. idare uyarınca da o ne demek demiş. çaresiz gidip eski okulunda bütün öğrencilere kopyala yapıştır yapmış bu nedir ya öğretmen mi?
örnek 2
aöf okuyan 2 stajerim var. hikaye etkinliğine başla diyorum oturduğu yerden başlıyo okumaya. napıyosun diyorum okuyoruuum diyo. hikaye etkinliği böyle yapılmaz önce bi parmak oyunu falan öğretsene diyorum. ben bilmiyorum ki parmak oyunu diyor. ve bu kızın not ortalaması 90 larda. bu ne yaman çelişki arkadaşlar. kız staj yaparken okuldan kovuldu stajı yandı. okul müdürleriniz kızmadı mı aramadı mı seni diyorum. aman aöf stajerlerleri onların umurunda değil ki staj dosyalarımızı kendimiz dolduruyoruz farketmiyorlar bile diyor. biz staj yaparken wc ye giderken bile izin alırdık her hafta üniv. den hoca tepemizde beklerdi denetlerdi. kpss puanım hakkında yorum yapmak size mi kaldı. benim sınıfım türkiye ortalaması kpss birincisi.84 aldım arkadaşım. istanbulda zeytinburnunda sahil kenarında bir okulda kadrolu öğretmenim. psikoloji alanında öğrencilerimden birini yönlendirdiğim doktor yazdığım bir mektuptan bile etkilenip ülkemizde böyle öğretmenler mi var diyebiliyor. kendimle gurur duyuyorum ben. öğretmen çocuğuyum. babam okula yırtık ayakkabıyla gidip öyle okuttu beni. ben de bilirim evde beleşe okumayı. hanginiz isterseniz buyrun gelin ama pişman ederim o yüzden herkes haddini bilsin. size verilen bu niğmetin altında ezilmek yerine, allah katında bizim hakkımıza girdiğinizi düşünmek yerine ukalalık yapmak doğru değil bence. sana öğretmen olma diyen yok. ol bana ne. ama yerini bil kapasiteni bil. insanı zorla çileden çıkartıp şu lafları ettiriyorsunuz kusura bakmayın. 4 senemi vermişim asla lafını ettirmem. üniversitede kalsaydın diyen arkadaşlar orda benim ne demek istediğimi anlayacak ince zekaya sahip olamadığınız için size cevap vermiyorum bile. fark burada çıkıyor işte ortaya. biri de bi edebiyat falan yapmış çoban moban onu da öğelerine ayıramadım, çözemedim onu da geçiyorum. başka lafım yok...

ufkumun burda yorum yapanlardan daha geniş olması için üniversite kantininde oturmam bile yeterli olurmuş aslında. ilk yorumu yazarken de amacım ayrım yapmak değildi. en az dr doç kadar okula gittik geldik hani üstünlük taslamak aklıma gelmemişti ama bi baktım ne çok dertli varmış. insanı zorla konuşturuyorsunuz.ama söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...

o16 arkadaşım burada sizin de hatanız var mesela demişsinizki zümrem ücretli peki o kişiye dönem başında zümre toplantısı yaptığınızda söleyebilirdiniz zümre nedir dönem başında karar alınır yılsonuna kadar herkes zümre kararlarına göre çalışır deme ben 10yıldır ücretli çalışıyorum ve son 3yıldır gelişim raporu yazıyorum bende a.ö.çıkışlıyım ama sizin okulunuzdaki ücretli gibi gelişim raporuna o ne demedim araştırdım kendimi geliştirdim benimde yaklaşık 27tane sertifikam var hepside bölümümle alakalı ....ama şu var sizin önünüzdeki ücretliler bişey bilmiyorsa bunu genelleme yapmanız yada a.ö.çıkışlı olduğunu düşünmeniz yanlış bence...stajyerliğe gelince bende stajımı yaparken milyonlarca para harcadım gecemi gündümüze kattım bizden çok zor kimsede olmayan eşsiz bucaksız etkinlikler istendi yapmadıkmı yaptık yapmasaydım ben şuan da 6 yıllık mezun olarak kalmazdım değilmi...lütfen önyargılı olmayın....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri