DİKKAT herkesi o.ö.ö yapıyorlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sevgi27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
016 arkadaş maaşallah emeğinizle ve en önemliside ALLAHIN size verdiği kısmetlerle çok güzel yerlere gelmişsiniz yolunuz açık olsun.Fakat;anlayamadığım bir nokta var ALLAH katında bizim hakkımıza girdiğinizi düşünmek yerine vs.demişsiniz bunu anlayamadım ayrıca herkes inanıyorum ki bir yerlere gelirken mutlaka emek sarfederek gelir ayrıca ben ne kadrolu öğretmen gördüm salla başını al maaşını diyen hemde en güzel ünivers.bitirmiş amacım kimseyi eleştirmek değil hani yukarda öğrencileri örnek vermişsinizya ona istinaden diyorum bende ücretli yaptım zamanın behrinde:)ama dört dörtlükte dosyamı hazırlayıp müfettişlerdende teşekkür aldım lütfen eleştiri yaparken önyargılı ve de genelleyici olmayın.ona kalırsa bakın TÜRKİYE'MİN öğretmenlerinin düşürüldüğü hale gerçekten yürek burkuyor.

ufkumun burda yorum yapanlardan daha geniş olması için üniversite kantininde oturmam bile yeterli olurmuş aslında. ilk yorumu yazarken de amacım ayrım yapmak değildi. en az dr doç kadar okula gittik geldik hani üstünlük taslamak aklıma gelmemişti ama bi baktım ne çok dertli varmış. insanı zorla konuşturuyorsunuz.ama söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...

güzel yurdumun güzel insanı 016,
kadrolusun 84 almışsın vs. evet ne kadar güzel fakat senin bu konumda olman aöf mezunlarını yerme cürretini vermiyor sana karşına çıkan birkaç olumsuz örneği tüm aöf mezunlarına mal etmemelisin... yazında belirttiğin yrd. doç. kısmının inceliğinden anlamamış olduğumuzdan bahsetmişsin güzel kardeşim orada basbayağı diyorsun ki açıköğretimliler hariç burada bir ikilik yaratma durumu söz konusu... ya yazdığını anlayamamışsın ya da ifade sorunu yaşamışsın orada... zorluktan, zor şartlarda okumaktan bahsediyor demagoji yapıyorsun bizlere burada... herkesin kendisine göre zorlukları var, imkanları ya da imkansızlıkları var.
Birinden bahsetmişsin; "Staj dosyamızı kendimiz dolduyoruz farketmiyorlar bile" diye birşey söylemiş arkadaşım bu durumun bizle ne alakası var sorarım sana çarptırma istersen söylemek istediklerini... bu durum tamamiyle o okulun ve koordinatör öğretmenin lakayitliğinden kaynaklanmış bir durum.
Ben aöf okudum, istanbulun en iyi ,en ciddi ve en sistemli çalışan okullarından birinde stajımı yaptım ve güzel bir derece ile de stajımı tamamladım. stajda şunu yaptım bunu yaptım diye ispatlarda bulunmayacağım bile..Burada sakın ama sakın bulunduğun konumu kullanarak kimseye tepeden bakmaya kalkma çünkü senin bizlerden hiçbir fazlan yok hatta benden fazlan yok senin... eğer olay bilgi olayı ise; ben aöf mezunuyum, mesai arkadaşım örgün mezunu ve kadrolu, gelişim raporu, etkinlik örnekleri, etkinliklerde kullanılacak yöntemler vs. benden destek aldı sürekli geçen yıl şu da var geçen yıl benim öğretmenlikte ilk yılımdı... yani arkadaşım birşey bilip bilmemeyi aöf ve örgüne bağlama mesleğine ne kadar ciddiyetle bakıyorsun onu göz önünde bulunduracaksın... hayat felsefen bu olsun her daim.. buarada hakkınıza girme olayı konusunda yorum bile yapmayacağım çünkü burada tam bir laf salatası yapmışsın.
Hanginiz isterseniz buyrun gelin de demişsin olay burada kim iyi kim kötü olayı ise; tamam ben bize verilen bu nimetin (niğmet değil) altında ezilirim hem de büyük bir gururla çünkü bu ezileceğim şeyin altından başarı ile kalktım ben amaa kültürümle, bilgimle de seni ezerim asıl haddini bilmesi gereken kişi bu durumda sen olmalısın. o yüzden haddini aşmaya kalkma madem mesleğinde bu kadar iyisin övgüler alıyorsun vs. bunun içselleştir ve dışarıya yansıtıp birşeylerin ispatını yapmaya çalışma...
Bunlar da sana bir ömür yetsin,bir insanlık dersi ve kulağına küpe olsun..
hadi sağlıcaka kal başarılarınn devamı dileğiyle...

ay şu örgün mezunları insana vallahi fenalık geçirtiyorsunuz, halen neyin savunmasını yapıyorsunuz anlamış değilim...
aöf ve örgün bir değilmiş vs vs vs.. e yeter artık inanın kabak tadı verdi artık bu konu... siz ne kadar kendinizi paralasanız da aöf ve örgün aynı kusurabakmayacaksınız artık.
Diplomada tüm mezunların diplomasında "Okulöncesi Öğretmenliği" yazıyorsa burada artık kimseye laf düşmüyor kurtulun bu karın ağrılarından, hıı eğer halen karnınız ağrıyorsa biraz daha ağrıtayım; biz oturduğumuz yerden öğretmen olduk 45-50 puanlarla da atandık ve hepinizden daha üstün ve donanımlıyız var mı bir kelamınız :)))

size katılıyorum bizle uğraşacaklarına branş dışı alımları tartışsınlar 4 yıl okuduk kpss de aynı sorulara cevp veriyoruz şimdi size soruyorum sizi bizden ayıran fark ne

anlaşılan burada aöf mezunu daha fazla.016 mestaşıma kesinlikle katılıyorum.
aöf mezunlarının söylediklerini çok dikkate alıp cvp verme tenezzülünde bulunmadım ama yazdıklarını okuyup güldüm doğrusu.nasıl savunuyorlar anlamış değilim.okulun havasını solumak bile yeter.içiizde işini iyi yapanlar tabiki vardır.ama bizdede nitekim kötü yapanlar vardır.ama gelişim ve bilgi açısından kesinlikle aynı olamayız.bu bi kere mantık dışı.sizler evinizde istediğiniz saatte ders çalışırken bizler sıralarda diz çürüttük.siz aynı zamanda işte çalışırken bizlerde staj gördük.lafım kendini geliştirenlere asla değil.ama bunun tartışmasını yapmayın lütfen.

kiwo arkadaşım biz diz çürüttük diyorsunda bence gezmekten diz çürütmüşsünüzdür ben aöf liyim kardeşim okul öncesini örgün okuyor ben gece gündüz ders çalışırken onun zamanı hep evde geçiyor. Çünkü bir günde 2 saat dersi ya olur ya olmaz bazende hiç olmuyor.Kalkıpta örgünü bize anlatmayın diz çürütmüşüz falan

Öncelikle herkesi saygıya davet ediyorum.. Öss puanım örgüne yettiği halde çocuğum olduğu için aöf. okudum. Kız meslek lisesinin çocuk gelişimi mezunuyum. Burada zaten çocuk ruh sağlığından tutun da müzikte notalara kadar herşeyi uygulamalı okuduk. İstediğiniz üflemeli çalgıyla istediğiniz müziği çalabilirim. 3. ve 4. sınıfta staj yaptım. Stajda yaptırmadıkları etkinlik, eziyet kalmadı..Kendileri de oturup izlediler yalnızca.4 yıl boyunca da Onur belgesi aldım. Onur öğrencisi olarak mezun oldum. Bir sene önce Aydın'a atandım ve hala buradayım. Çocuklara neler öğrettiğimi burada anlatmama gerek yok. Velilerimden gelen teşekkürler ve Müdürümün, Mem'ümün taktiri benim nasıl bir öğretmen olduğumu gösterir. Örgün veya Açıköğretim hiç farketmez. Eğer öğretmen adam gibi öğretmenliğini yapıyorsa, kendini geliştirmişse (ki kpss kursu bana çok şey katmıştır) ve çocuklarına sevecen davranıp onları adam yerine koyuyorsa, kısaca hümanist bir kişiliğe sahipse bu söylediklerinizin hiçbir önemi yoktur. Benim öğrencilerim birinci sınıfta da kendilerini bırakmamamı istiyorlar. Hergün öğrendiklerini evde resme döküp tasvir ediyorlar. Bense evde boş durmayıp şimdi de dinlenme saatinde yaptığım gibi hala araştırmalar yapıyorum başka neler öğretebilirim diye..Lütfen her öğretmeni aynı kefeye koymayın. Benim çocuğumun öğretmeni örgün okumuştu ama yerinde oturmaktan başka birşey yapmıyordu. Beni çağırıp çocukları uyutur musun diyordu:) Lütfen biraz elinizi vicdanınıza koyup öyle cevap yazın.. Allah herkesin gönlüne göre versin..Hoşçakalın...

Eğitim fakültelerinde okulöncesi bölümünden başka açıköğretim bölümü olan var mı. Hayır yok. Yüzyüze alınan eğitim sadece sınavlarına girilerek okunan bir bölümün ne kadar yerini tutar. Senin kpss çalıştığın kitabı yazan hocanın öğrencisiyim ben. 34 mevcutlu sınıfımızın hepsi atandı boşta kalan yok. Kpss den 55 alan atanıyor. 55 alan kişi eğitim bilimlerinin e sini bile bilmiyor demektir bu da. Eğitim bilimlerini bilmeyen kişinin de öğretmen diye atamasını yapıyorlar. Yazık günah bizim çektiğimiz eziyete. Ben bilsem hiç kasmazdım kendimi. Evde oturup sınavlara girer öğretmen olurdum.
arkadaşım sen yüz yüze ders görürken biz o ders kitaplarını tek tek yuttuk. senin söylediğine hayatta katılmıyorum. örgün öğretimdekileride gördüm çok yatarak sınıf geciyorlar. ayrıca eğitimbilimlerinin e sinden bile anlamaz demişsin hayatım senin son atamalardan haberin yok galiba REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ 10 puanla atandı bunlara ne diyorsun. A.Ö.F.mezunlarını küçük göremessin.

:ggggdw:ya arkadaşla noluyor herkez hangi üniversite mezunu yok şu aokul yok nu okul kavgasına girmiş ayıptır ya kim kiminle sidik yarışı yapıyorsunuz ben örgün eğitim mezunuyum şu ana kadar çalıştığım kurumlarda farklı okullardan çok meslektaşım oldu aof mezunlarıda vardı ege mezunlarıda .... mezunlarıda birtane işini sallayanını görmedi ha hatlarını görmedim mi gördüm ama her öğretmen hata yapar herşeyi okulda veya kittaptan öğrenemeyiz çalışma sahasında da çok şey kazanıyor insan bu tartışmalar yersiz ben bu konuyu açarken farklı branşların 60 saate oöö'liği yapabilmesine olan tepkim için açmıştım siz neleri tartışıyorsunuz bence bir anasınıfında felsefe,biyoloji,matematik vs bölümü öğretmeninin ders vermesinden aof mezunu olsun örgün üniversite mezunu olsun anasınıfı öğretmeninin ders vermesi daha uygundur!

:ggggdw:ya arkadaşla noluyor herkez hangi üniversite mezunu yok şu aokul yok nu okul kavgasına girmiş ayıptır ya kim kiminle sidik yarışı yapıyorsunuz ben örgün eğitim mezunuyum şu ana kadar çalıştığım kurumlarda farklı okullardan çok meslektaşım oldu aof mezunlarıda vardı ege mezunlarıda .... mezunlarıda birtane işini sallayanını görmedi ha hatlarını görmedim mi gördüm ama her öğretmen hata yapar herşeyi okulda veya kittaptan öğrenemeyiz çalışma sahasında da çok şey kazanıyor insan bu tartışmalar yersiz ben bu konuyu açarken farklı branşların 60 saate oöö'liği yapabilmesine olan tepkim için açmıştım siz neleri tartışıyorsunuz bence bir anasınıfında felsefe,biyoloji,matematik vs bölümü öğretmeninin ders vermesinden aof mezunu olsun örgün üniversite mezunu olsun anasınıfı öğretmeninin ders vermesi daha uygundur!

:emot66:sana katılıyorum arkadaşım

huma cım o senin kardeşin.ben hiç okula gitmediğim günü bilmem.hergün okula gitmek için 40 km giderdim ben.sabah 7 de evden çıkardım her gün.bilmeden konuşmasın kimse

Ay vallhi fenalık geldi.tekrar söylüyorum ilk yorumu yaparken bi ikililik yaratma amacım yoktu da. Bi baktım yarası olan gocunuyor cevap vermeden edemedim. Tamam arkadaşlar üzülmeyin siz de bizimle aynı koşullarda eğitim aldınız tamam. çok donanımlısınız bu kadar üzülmeyin ya.aydilo arkadaşım adını doğru mu yazdım bilmiyorum da bu sözlerim en çok sana. Bana yazım yanlışlarını öğretmek senin haddin değil bir kere. Bu arada benim sabahçı aöf mezunu zümrem 23 yıllık öğretmen gelişim raporundan haberi olmaması bu yüzden garip. örgün eğitimi ne kadar hafife aldığınızın farkında mısınız siz? Nelerle kıyaslıyorsunuz ya. Utanmasanız biz çile çektik siz yattınız diyeceksiniz. Arkadaşlar kendinize gelin bence. Biraz oturup düşünün. Size zorluk çekmediniz diyen yok ama herkes yerini bilirse daha hoş olur bence. Verdiğiniz emeği inkar ettiğimiz falan yok ama bahsettiğiniz kıyaslamalar çok basit ben daha üst düzey şeylerden bahsediyorum. Farklı olduğumuz noktalar yok etkinlikler yok planlar falan değil ki. Psikoloji alanında bizim kadar eğitim almış olmanız imansız. Sadece biz dersten 100 adet farklı hikaye kitabını yazı boyutundan resimlerine baskısına kağıdına varıncaya kadar inceledik ve bu en basiti her halde. Kaç tane aöf mezunu etkili iletişim dersi aldınız ki bu ders uygulamalıdır. çocuklara vereceğiniz cevaplara kadar öğrendiniz mi. Ders kitabı ezberlemekte ne var. Bir çocuğun yaptığı resimleri bir sene boyunca toplayıp, bunları psikolojik açıdan renk tonu çizgi yapısı vs açısından inceleyip, bu çocuğun psikolojisi hakkında çıkarım yapıp bundan not alan aöf mezunu var mı arkadaşlar? Sadece origami üzerine bile ders aldık. Bir olayı psikolojik açıdan çözümleyip bunun canlandırmasını yapıp haftalarca beğenilmeyip tekrar tekrar yapan, bu yüzden bu dersten kalan var mı arkadaşlar. Daha buraya sığdıramayacağım çok şey var ama anlamayacağınızı biliyorum. Etkinliklerle falan değil benim kıyaslamam yani. Mesleki açıdan tabiki de çok başarılı insanlar var saygı duyuyorum ama ötesini kabul etmiyorum. Otistik olan bir öğrencim var hastalığı ilk keşfeden benim annesinden bile önce. Kimse inanmadı ama çapa tıp fakültesi evet otizm dedi ve annesi erken farkettiğim için her gün dua ederek gidiyor eve. Bunu aldığım eğitime borçluyum herkes farkedemez.fazla tartışmaya gerek yok bence.

Ay vallhi fenalık geldi.tekrar söylüyorum ilk yorumu yaparken bi ikililik yaratma amacım yoktu da. Bi baktım yarası olan gocunuyor cevap vermeden edemedim. Tamam arkadaşlar üzülmeyin siz de bizimle aynı koşullarda eğitim aldınız tamam. çok donanımlısınız bu kadar üzülmeyin ya.aydilo arkadaşım adını doğru mu yazdım bilmiyorum da bu sözlerim en çok sana. Bana yazım yanlışlarını öğretmek senin haddin değil bir kere. Bu arada benim sabahçı aöf mezunu zümrem 23 yıllık öğretmen gelişim raporundan haberi olmaması bu yüzden garip. örgün eğitimi ne kadar hafife aldığınızın farkında mısınız siz? Nelerle kıyaslıyorsunuz ya. Utanmasanız biz çile çektik siz yattınız diyeceksiniz. Arkadaşlar kendinize gelin bence. Biraz oturup düşünün. Size zorluk çekmediniz diyen yok ama herkes yerini bilirse daha hoş olur bence. Verdiğiniz emeği inkar ettiğimiz falan yok ama bahsettiğiniz kıyaslamalar çok basit ben daha üst düzey şeylerden bahsediyorum. Farklı olduğumuz noktalar yok etkinlikler yok planlar falan değil ki. Psikoloji alanında bizim kadar eğitim almış olmanız imansız. Sadece biz dersten 100 adet farklı hikaye kitabını yazı boyutundan resimlerine baskısına kağıdına varıncaya kadar inceledik ve bu en basiti her halde. Kaç tane aöf mezunu etkili iletişim dersi aldınız ki bu ders uygulamalıdır. çocuklara vereceğiniz cevaplara kadar öğrendiniz mi. Ders kitabı ezberlemekte ne var. Bir çocuğun yaptığı resimleri bir sene boyunca toplayıp, bunları psikolojik açıdan renk tonu çizgi yapısı vs açısından inceleyip, bu çocuğun psikolojisi hakkında çıkarım yapıp bundan not alan aöf mezunu var mı arkadaşlar? Sadece origami üzerine bile ders aldık. Bir olayı psikolojik açıdan çözümleyip bunun canlandırmasını yapıp haftalarca beğenilmeyip tekrar tekrar yapan, bu yüzden bu dersten kalan var mı arkadaşlar. Daha buraya sığdıramayacağım çok şey var ama anlamayacağınızı biliyorum. Etkinliklerle falan değil benim kıyaslamam yani. Mesleki açıdan tabiki de çok başarılı insanlar var saygı duyuyorum ama ötesini kabul etmiyorum. Otistik olan bir öğrencim var hastalığı ilk keşfeden benim annesinden bile önce. Kimse inanmadı ama çapa tıp fakültesi evet otizm dedi ve annesi erken farkettiğim için her gün dua ederek gidiyor eve. Bunu aldığım eğitime borçluyum herkes farkedemez.fazla tartışmaya gerek yok bence.

duymak istediğin buysa aferiiiinn alkışş.... :)

arkadaşlar gerginlik yaratmaya hiç gerek yok bence, benim çalıştığım kurumda hacettepe mezunu bir öğretmenimiz var.kabul ediyorum gerçekten farklı,sık sık ona danışıyorum,eğitimine saygılıyım.ama psikolojiyi çözümlemek eğitimle olacak şey değil.tecrübeyle olacak iş.kaç defa o da yanıma geldi.hocam bu öğrencim şöyle bi tavır sergiliyor,ne yapalım sence diye.akıl akıldan üstündür,eğitim önemlidir ama,bu kadar enaniyet sahibi olmamak lazım.hacettepe üniversitesi okul öncesi bölümündeki profesörün seminerine katıldık.o da aynısını söylemişti.eğitim önemlidir ama ben sabaha kadar anlatayım,insan istedikten sonra yaratıcılığında, başarısında hiç bir sınır yoktur,kendi kendini geliştirmesi önemlidir demişti..öğretmen sıfatını taşıyan herkese saygım sonsuzdur.bence biz öğretmensek, çocuklarımıza saygıyı anlatıyorsak,önce biz yaşayalım...

sorun ne ozaman ??

sorunumuz arkadaşların örgün daha iyi,yok hayır açıköğretim daha iyi tartışması yapmaları...bilemiyorum çocukça değilmi....

sorunumuz arkadaşların örgün daha iyi,yok hayır açıköğretim daha iyi tartışması yapmaları...bilemiyorum çocukça değilmi....

Galadriel arkadaşım haklısın böyle bir tartışma hoş olmadı evet ama benim hiçbir zaman tahammül edemediğim birşey var o da; kişilerin hadlerini aşıp üstü kapalı olarak, kelime oyunları yaparak kendinde insanları yerme cürretini bulmalarıdır... Nerede olursa olsun, ne konuda olursa olsun böyle bir durumla karşılaştığım zaman tepkimi veririm.
Kişiler haddini bildikten sonra böyle sorunlar kalmaz. Kısacası bu konuda benim tepkim aöf/örgün olayı değil düşünce ve üslup yanlışlığına idi...

dipnot : bu tartışmaya dahil olan birisi olarak cevap verme ihtiyacı hissettim...

Arkadaşlar yapmayın yaaa... siz neyin derdindesiniz yok aöf/örgün bu nedir yaa sonuçta aynı haklar her iki tarafta da yok mu... çok çocukca bence bu tartışma...Branşımız elden gidiyor siz neyi tartışıyosunuz...lütfen birlik olma zamanı yapmayın allah aşkına yaaa....

arkadaşlar konu hala aöf/örgün tartışmasıyla devam edecekse konuyu kapatıcam. bilginize.

arkadaşlar konu hala aöf/örgün tartışmasıyla devam edecekse konuyu kapatıcam. bilginize.

kapatın hocam kapatın bu başlık burda durduğu müddetçe bazıları sırf egolarını tatmin etmek için ara ara girip etrafı kızıştıracaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri