Çoraplarla Öğreniyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihal EROĞLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 3:13

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Puanları 38
Solutions 0
Tepki Skoru
26
Web sitesi
www.balikesirpedagog.com
@Nihal EROĞLU
Etkinlik Adı - İçeriği: Çoraplarla Öğreniyorum (Öz Bakım, Bire Bir Eşleştirme)

Etkinliğin Çeşidi: Oyun , Okuma Yazmaya Hazırlık , Matematik (Bütünleştirilmiş Büyük Grup)

KAZANIM VE GÖSTERGELERİ

B G : K : Kazanım 6: Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir.
(Nesne/varlıkları bire bir eşleştirir.)
B G : K : Kazanım 8: Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. (Nesne/varlıkların rengini ayırt eder, karşılaştırır. )
B G : K : Kazanım 8: Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. (Nesne/varlıkların uzunluğunu ayırt eder, karşılaştırır. )
B G : K : Kazanım 8: Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. (Nesne/varlıkların dokusunu ayırt eder, karşılaştırır. )
D G : K : Kazanım 7: Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. (Sözel yönergeleri yerine getirir. )
S D G : K : Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.)
Ö B : K : Kazanım 2: Giyinme ile ilgili işleri yapar. (Giysilerini giyer.)
Ö B : K : Kazanım 2: Giyinme ile ilgili işleri yapar. (Giysilerini çıkarır.)

MATERYALLER : Sepet, çoraplar, müzik

SÖZCÜKLER : Çorap, sepet, topuk, burun

KAVRAMLAR : Uzun-Kısa , Tek-Çift , Aynı-Farklı-Benzer

ÖĞRENME SÜRECİ
• Bir gün öncesinden çocuklardan istenen birer çift çorap sepete konulur. Sepet sallanarak çocukların dikkati çekilir.
• Sepet açılarak içindeki çoraplar gösterilir.
• Çorapların ne işe yaradığı hakkında sohbet edilir.
• Her çocuğun sepetten bir çorap seçmesi, incelemesi ve arkadaşlarına tanıtması istenir. Ardından çorap tekrar sepete bırakılır.
• Çocuklara “Şimdi bir müzik sesi duyacaksınız. Müzik çalarken incelediğiniz çorabı bulup giymeniz ve müzik sesi kesildiğinde bir heykel gibi hareketsiz durmanız gerekiyor.” denir ve müzik başlatılır.
• Çocuklar heykel olmaları ve müzik eşliğinde çorapları giyip sonrasında tekrar çıkarmaları için desteklenir.
• Bu şekilde birkaç tekrardan sonra çocuklara ikişerli gruplara ayrılmaları söylenir. Bu kez müzik başladığında eşler birbirlerine çoraplarını giydirir.
• Oyun sonrasında çoraplar yan yana dizilir.
Renkleri, desenleri ve uzunluklarıyla ilgili konuşulur.
• Çocuklarla eşleştirme ile ilgili sohbet edilir.
• Çocukların tüm çorapları eşleştirmelerine fırsat tanınır. Eşleştirilen çoraplar tekrar sepetin içine koyulur.
• Çocuklara çorap şablonu çizilmiş A4 kâğıtlar verilerek desen çizmelerine rehberlik edilir.

DEĞERLENDİRME
• Oynadığımız oyunun kuralları neydi?
• Çoraplarınızı bulurken zorlandınız mı? Neden?
• En uzun çoraplar kimlerin çorabıydı?
• En çok hangi renk çorap var?
• Başka hangi kıyafetlerinizi tek başınıza giyebiliyorsunuz?
• Okuldan eve gittiğinizde hangi kıyafetlerinizi tek başınıza çıkarabiliyorsunuz?

Bunların haricinde:
• “El Ele Okul Öncesi Eğitime” kitabında yer alan, tek-çift kavramı ile ilgili çalışma sayfası uygulanabilir.

AİLE KATILIMI
• Ailelerden evde çocuklarıyla birlikte çeşitli nesnelerle (çorap, eldiven, ayakkabı vb.) eşleştirme çalışmaları yapmaları istenebilir.

UYARLAMA
• Sınıfta görme yetersizliği olan bir çocuk varsa;
farklı dokuda bir çift çorap sepete dâhil edilerek çocuğun dokunma duyusundan faydalanarak bulması sağlanabilir.

ÖNERİLER
• Etkinlik şapka, çanta, kemer gibi materyaller ile de yapılabilir.
• Eşleştirme çalışmasının yanı sıra gruplama, sıralama gibi çalışmalar yapılabilir.

"T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Etkinlik Kitabından alıntıdır."

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri