Çok Önemlİ acİl yardim lÜtfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seda ceylan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:58
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@seda ceylan
Merhabalar,benim sorum tuvalet eğitimi ile ilgili.ben bir okulöncesi öğretmeniyim,oğlum 3 yaşında .evimizden ve babamızdan yaklaşık 14 aydır ayrıyız.Oğlum 2,5 yaşındayken tuvaletinin geldiğini hissetmesinden,gece altını ıslatmamaya başlamasından dolayı oğlumun tuvalet eğitimine hazır olduğunu düşünerek, tuvalet eğitimine başlamaya karar verdik.İlk başlarda tuvalete beraber gittik ,tuvaleti kullandığımızı görmesi için.Ardından onun çişini tuvalete yapması gerektiğini baskı kurmadan eğlenceli hale getirerek (tuvaletimize el sallayarak)anlatmaya çalıştık.herşey yolunda gidiyorken tatil girdi araya ve biz memlekete izine gittik.Yol uzun olduğu için ve aracın otobüs olmasından dolayı aracı her seferinden durduramayız düşüncesiyle ona o gün bez tuttum.Korktuğum oldu ve oğlum tedirgin olarak çişini beze yapmadı,taki ertesi gün öğleye kadar.evimizin sobalı olmasından dolayı soğukta dışarı çıkmak istemedi ve altına kaçırmaya başladı.Tatil dönüşü ona lazımlık aldım yine çok üzerine gitmeden tekrar başladık eğitime.Ancak oğlum tuvaletinin geldiğini hissettiğinde tüm odaların kapısını kapatıp kendini rahat hissettiği bir yere gidiyor ve gelip çişini yaptığını söylüyor.(kakası da dahil)İlk başlarda pek üzerine gitmemeye,aldırmamaya çalıştım ancak son zamanlarda olayın artarak devam etmesi beni üzüyor,üzüldüğümü dile getiriyorum,çişini tuvalete yaptığında mutlu olduğumu söylüyorum ,ancak durum değişmeyince kendimi kontrol edemeyip sesimi yükseltiyorum.Geceleri de altını ıslatıyor.Ayrıca yaşıtlarına oranla dil gelişimi çok iyi olan oğlum bir kaç haftadır kekelemeye ve en ufak bir sesten tedirgin olmaya ,korkmaya başladı.(amcamız özel durumundan dolayı kekeliyor,yanımızda ikamet ediyor.)Bu durumu kafamda yanındaki tek model olmasından dolayı amcasını taklit ediyor olarak yorumlamama rağmen başka nedenleri de olabilir mi düşünmeden edemiyorum.Babamızdan ayrı oluşumuzun bu nda etkisi varmı.Acaba bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz,inanın çok çaresiz kaldım ne yapacağımı bilemiyorum lütfen yardımcı olun.şimdiden çok teşekkür ederim.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri