çocuklarda cinsellik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bebekfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@bebekfil
Merhaba ben 5 yıllık öğretmenim bu yıl bir olayla karşılaştım ve ne yapacağımı şaşaırdım.İlk önce erkek çocuklar kendi aralarında kızların eteğini kaldırarak bir oyun oynadığını farkettik kızların velisi çok ciddiydi 6 yaşında bile olsa erkekleri döveceklerdi...Ben rehber öğretmeniminizinde tavsiyesiyle bu davranışın sönmesi için kızlara 3 hafta etek elbise giymemelerini söyledim erkeklerin velilerinede çocuklarıyla konuşmalarını.ve erkek çocuklarada ceza verdim 1 hafta oyuncaklarla oynamama cezası .aslında olay çok basitti ama velilerimiz çok tepkiliydi bende iş büyümesin diye önlem almak için böyle bir şey yaptım.daha bu olay unutulmadan ortada aşk lafları dönmeye başladı arda ireme aşık v.s gibi.çocuklara nasıl davranacağım konusunda endişeliyim açıkçası.maalesef günümüzde tv,internet gibi şeyler daha bu yaşta mı?dedirtecek şeyler yaptırıyor çocuklarımıza farkında olmadan...yardımcı olursanız sevinirim...

merhaba hocam birbirlerine ask lafları söylemeler oluyor bazen o yaslarda,ceza vermeniz bence olayı bastırmaz kendi adımca daha cok dikkat ceker,aileleri kesinlikle uyarmalısınız... Okulda yapılan davranışın çözümüokulda olacaktır öncelikle cocukların serbest kalmasını engellerseniz bu olay azalır ve hatta unutulur,kurallı oyunlar,etkinliklerle dolu günler gecirtin,çocukların serbest kalmasını engelleyin ve otorite kurmaya calışın.. Davranış azaldıkça ödüllendirin onları ve bir süre sonra düzene girebileceklerini düşünüyorum...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri