Çocuklara tuvalet alışkanlığı nasıl kazandırılmalı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serwann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@serwann
arkadaşlar,okulun başlarında çocuklara tuvalet, diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Benim ilk yılım. Okulun ilk günlerinde okulda neler yapıyoruz, nasıl hareket ediyoruz vs. konularında pandomim çalışmalarımız oldu.
Sınıfa ilk geldiğimizde ayakkabıları çıkarma- pandif giyme, girerken günaydın deme gibi rutinleri pandomimle tekrar ettik. Hergün birkaç yeni etkinlik ekleyerek bu çalışmalara devam ettik.
Okul öncesi eğitim kurumlarına giden çocuklardan zaten tuvalet alışkanlığını kazanmış olmaları beklenir. Yine de tek başına tuvalet ihtiyacını karşılayamayan çocuklarım vardı benim de. Vakit kaybetmeden aileleri ile görüştüm. Çocuklara onların zor açıp kapayabilecekleri düğmeleri olan veya kemerli kıyafetler giydirmemelerini, evde de lazımlık vs. olmadan normal tuvaleti kullandırmalarını söyledim. Küçük dramatik oyunların gerçekten etkili olabileceğini düşünüyorum.

Benim ilk yılım. Okulun ilk günlerinde okulda neler yapıyoruz, nasıl hareket ediyoruz vs. konularında pandomim çalışmalarımız oldu.
Sınıfa ilk geldiğimizde ayakkabıları çıkarma- pandif giyme, girerken günaydın deme gibi rutinleri pandomimle tekrar ettik. Hergün birkaç yeni etkinlik ekleyerek bu çalışmalara devam ettik.
Okul öncesi eğitim kurumlarına giden çocuklardan zaten tuvalet alışkanlığını kazanmış olmaları beklenir. Yine de tek başına tuvalet ihtiyacını karşılayamayan çocuklarım vardı benim de. Vakit kaybetmeden aileleri ile görüştüm. Çocuklara onların zor açıp kapayabilecekleri düğmeleri olan veya kemerli kıyafetler giydirmemelerini, evde de lazımlık vs. olmadan normal tuvaleti kullandırmalarını söyledim. Küçük dramatik oyunların gerçekten etkili olabileceğini düşünüyorum.

aynı yolu izliyoruz hocam bend ebu şekil yapıyorum.hem daha rahat oluyo hem daha çabuk kavrıyolar ayrıca onlar için başlarda eğlencelide oluyo.tabi bu tür şeyler daha geliştirilebilir.o da öğretmenlerin yaratıcılığına bağlı...

Her çocuk için ayrı etkinlik çizelgesi oluşturabilir ve öğrencinin rutini takip ettiğini anladığınız anda etkinlik çizelgesini silikleştirip bağımsız yapma davranışını yerleştirebilirsiniz. Örneğin; A çocuğun bir kartonu var ya da kağıdı. Her yemekten önce ve sonra ellerini yıkama ile ilgili ve ya diş fırçalama ile ilgili kutucuğu işaretleyebilir. Sizde bunu gözlemldiyseniz eğer çocuğu sosyal pekiştireçle ödüllendirebilir. Davranışın yerleşmesine yardımcı olursunuz.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri