Cocuklara ses ogretimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan @fatma@
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:05
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@@fatma@
Arkadaslar birsey sormak istiyorum.okul oncesinde seslerİ yeni harflerİ ogretirken sadece seslİ harflerİmİ ogretiyosunuz yoksa hepsinimi

çocuklarımın durumuna göre değişiyor.ama şimdilik sadece sesli harfleri aldım ben.onuda kelime oyunlarıyla öğretmeye çalışıyorum.

kelıme oyunlarıyla nasıl ogretıyosunuz

ses eğitimi veriliyor.önce sesli harflerden başlanır sessiz harfler sonra verilir.ama sesi verirken e sesini verip e harfini de kesinlikle göstermeyim.oyunlarda nasıl oynuyoruz mesela e sesini verirken en basitinden sesi hissettirmek gerekiyor.elinize bir bebek alırsınız ve eeee eeee eeee dersiniz çocuklarada bunu uygulatırsınız sonra e sesin çoooooook olduğu bir hikaye anlatıp e sesi ile başlayan kelimeleri söylemesini istersiniz.sonra kendilerine de e sesi ile başlayan kelimeler bulmasını söyleyebilirsiniz.e sesi ile başlayan resim ya da nesneleri masaya koyarsınız örn: eldiven elma erik elbise etek birde araba çiçek bebek vs eşyalarınıda masaya koyarsınız aralarından e sesi ile başlayan nesneleri bulmasını isteyebilirsiniz....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri