UYKUYA HAZIRLIK
Evet çocuklar, şimdi akşam oldu uykuya hazırlanıyoruz.
Önce ne yapıyoruz? Banyoya gidip ayaklarımızı yıkıyoruz. (Ayak yıkama hareketi yapılır.)
Ayaklarımızı yıkadık, şimdi dişlerimizi fırçalıyoruz. (Diş fırçalama hareketi yapılır.)
Şimdi ellerimizi yıkıyoruz. (Elde sabun varmış gibi yıkama hareketi yapılır.)
Saçlarımızı tarıyoruz. (Saç tarama yapılır.)
Odamıza gidiyoruz.
Giysilerimizi çıkarıyor, katlıyor, dolaba koyuyoruz. Pijamalarımızı giyiyoruz. (Giyip çıkarma hareketi yapılır.)
Yatağımızın örtüsünü katlayıp kenara koyuyoruz.
Yorganı kaldırıp altına giriyor ve başımızı yastığa dayayıp tatlı rüyalara dalıyoruz.
ATATÜRK
Atatürk çocuktu, (Serçe parmak gösterilir.) “Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir!” dedi. (İşaret parmak gösterilir.)
Okudu, aradan yıllar geçti, büyüdü. (Baş parmak gösterilir.) Düşmanı kovdu, Cumhuriyet’i kurdu. (Yüzük parmak gösterilir.)
Subay oldu, savaşlara girdi. Atatürk Cumhurbaşkanı oldu. (Orta parmak gösterilir.)
HAMSİ
Hamsi koydum tavaya, (Sol el öne uzatılır, avuç içi açılır. Sağ işaret parmağı avuç içinde zıplatarak gezdirilir.)
Sıçradı gitti havaya, (Eller önde yanlara doğru daire şeklinde açılır.)
Hamsinin gözleri ışıl ışıl, (İki elin baş ve işaret parmakları göz çevresinden yanlara çekilir.)
Uyuya kaldı mışıl mışıl. (İki el birleştirilir. Baş ellerin üzerinde uyuma hareketi yapılır.)
KUŞ OLUP UÇALIM
Bir o tarafa, bir bu tarafa (Eller bele konularak bir sağa bir sola adım atılır.)
Şimdi dönelim, selâm verelim (Herkes olduğu yerde döner ve selâm verir.)
Kuş olup uçalım, kuş olup uçalım, (Kollarıyla kuş gibi uçarak, daire halinde dönülür.)
Şimdi dönelim, selâm verelim. (Herkes kendi etrafında döner ve selâm verir.)
Bakın bakın kedi geliyor, (İşaret parmağıyla göstererek bir adım öne atılır.)
İçe giriyor, dışa çıkıyor, (İçe ve dışa yürüme hareketi yapılır.)
Şimdi dönüyor, selâm veriyor. (Selâm verilir.)
Kuş olup uçalım, kuş olup uçalım, (Kuş gibi uçma hareketi yapılarak dönülür.)
Şimdi dönelim, selâm verelim. (Selâm verilir.)
BEN BİR AĞACIM
Ben bir ağacım (Kollar yukarı kaldırılır.) Dallarım dört çiçek açtı. (Dördüncü parmak açılır.)
Dallarım var benim. (Kollar öne uzatılır, avuç kapalı.) Dallarım beş çiçek açtı. (Beşinci parmak açılır.)
Dallarım bir çiçek açtı (Birinci parmak açılır.) Bir rüzgâr çıktı (Kollar iki yana sallanır.)
Dallarım iki çiçek açtı (İkinci parmak açılır.) Yağmur yağdı, şip, şıp, şıp (Kollar önde aşağı doğru hareket ettirilir.)
Dallarım üç çiçek açtı. (Üçüncü parmak açılır.) Tüm çiçekler döküldü. (Kollar aşağı indirilir.)