Bütün okulöncesi öğretmen ve adaylarına

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seniş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:25
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@seniş
geçen gün bir yerde okudum.evlilikte eşlerin birbirlerinin mesleklerine ilgi ve alaka duymaları evlilik için gerekliymiş.daha güzel bir evlilik hayatı için,bende evli ve bir çocuklu bir öğretmen adayı olarak,aynı şeyi düşünüyorum.bazen mesleğimle ilgili bazı şeyleri anlatmak istiyorum eşime ama çok fazla ilgilenmediğini hissediyorum.sizlere de soruyorum:
sizce evlilik hayatı ile iş hayatı çok ayrımı kalmalı. bir okulöncesi öğretmeni olarak eşlerin bize karşı olan tutumu nasıl olmalı sizce?

bence aynı branştan olması mükemmel olur.
ama aynı branştan olmasa bile,
aynı meslekten olması iyidir diye düşünüyorum
en azından az-çok derdimizi anlarlar

ben okulda geçen her olayı mutlaka eşimle paylaşırım o'da sıkılmadan dinler ve yorum yapar sağolsun.ama o hiçbir zaman bana işiyle ilgili konulardan bahsetmez.çünkü işinden okadar bıkmış ki bari dışarda adını duymayayım diyo..(assubay bu arada)
bence çiftler birbirlerini olduğu gibi kabul etmişlerse "iş ile ev ayrımı kalmalı" gibi diyaloglara girmeye gerek yok..hiç bu sebepden dolayı bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum yaşayacağımıda düşünmüyorum..

önceleri öğrtemenle asla evlenmme derdim ama büyük konuşmuşum.....eşim reism öğretmeni ve bunun çok faydasını görüyorum birbirimizin sıkıntısını ve derdini daha iyi anlıyoruz...Aynı zamanlarda tatile çıkıp bribirmize vakit ayırabiliyoruz...Eşler zaten birbiirni dinlemeyi seviyorsa hangi meslek olursa olsun sohbet edililir bence dinleyebilmek önemli burada meslekten ziyade

benim eşim de sınıf öğretmeni. bizi gerçekten etkilemeyen bir sorun ya da güzel bir olay olmadıkça işimizle ilgili pek konuşmuyoruz ama "günün nasıl geçti?" sorusunun ardından mutlaka bir özet geçiyoruz :) ben eşimle meslektaş olmaktan gayet memnunum, başka bir meslek gurubu öğretmenliğin ne demek olduğunu anlamakta zorlanıyo bence, çünkü öğretmenlik pek çok meslek grubuna göre sadece bol tatil demek...

eşimin bana karşı tutumu destekleyici.çünkü işimin yorucu olduğunu biliyor.yaptıklarımı takdir ediyor.bu çok hoşuma gidiyor onun için bazen günü ayrıntılarına kadar anlatırım.bazen de dinliyormuş gibi yapar o zaman anlarım susarım.eşlerin paylaşımı önemli ama illa da meslek anılarıımızı da paylaşacağız diye bir şart yok.herkesin ilgi alanı faklıdır,ilgisine hitap etmek gerekir diye düşünüyorum.bir arkadaşım hiç anlamadığı halde eşiyle futbol sohbeti yapıyor çünkü ortak noktayı orda buluyor,napsın...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri