Bu Yıl Neler Yapacağız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Selvi SOYLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:40
Puanları 36
Solutions 0
Tepki Skoru
1
@Selvi SOYLU
Arkadaşlar her yıl farklı olaylar sıkıntılar ve güzellikler yaşıyoruz.
benim bu yıl geçen yıllardan edindiğim tecrübelerle uygulamaya koyacağım bazı planlarım var.en çok velilere dikkat edin arkadaşlar..ben bu sene çok farklı metodlar uygulamayı düşünüyorum..başlangıç olarak sene başı seminerleri yapıcam velilerime..okul öncesi eğitimin önemi ve içeriği çocuk gelişimi ve psikolojisi ve aile çocuk iletişimi olacak konu başlıklarım..velilerimin herbirine okul kuralları çizelgesi vericem..her ay toplantı yapmıştım geçen yıl çok verimli olmuştu bu yıl da devam edicem..sizin de farklı planlarınız varsa paylaşın birbirimize yardımcı olalım ve ufuk açalım.. fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar...

selvicim,,,merhaba.....şükür bizi kavuşturana :) ben de bu sene geçen yıl ki tecrübelerime dayanarak,farklılıklar yapmayı istiyorum.tanışma toplantısının akabinde, aile ihtiyaç belirleme formu benzeri bir form dağıtmayı düşünüyorum. dosyayı doldurmak için değil,gerçekten öğrencilerimin sıkıntılı olduğu konuları öğrenmek için...bu formlar doğrultusunda,tekrar bir toplantı ya da seminer düzenleyebilirim.hava şartları ve diğer şartlar elverdiğince daha çok alan gezisi yapmak istiyorum. çocuklarla teknoloji sınıfında daha çok vakit geçirmeyi planlıyorum. şimdilik aklıma gelenler bunlar ama yenilikçi bir yıl geçireceğime inanıyorum (inşallah) bu sene hepimiz için şimdiden hayırlı olsun .....

merhaba tubacım:)çok özledim sizleri...bu yıl artık 3. yılım olcak artık yeni değiliz bu işte çok şükür..bu çok güzel bişey..eğitimci emeolarak her yıl bi önceki yılın eksikliklerini gidermeye çalışmak ve yenilikler yapmak bizi çok geliştirir.bunun için öncelikle öz eleştirimizi yapmamız lazım tabi..senin fikirlerin de güzel listeme bikaç konu daha ekleyeyim..diğer arkadaaşları da bu beyin fırtınasına bekliyorum:))sevgiyle kalııınn!..

ben de çok özledim;seni ve diğer arkadaşları ... ve ayrıca benim de 3. senem olucak :) mesleğinde kaç yılı geride bırakıp,yıllardır planını bile yenilemeyen o kadar çok öğretmen (!) biliyorum ki maalesef,,,sadece tarihi güncelleyip,yine aynı planı kullanıyorlar...ülkemizin çocuklarının,bizim gibi düşünenlere,çok ihtiyacı var.

hazır plan kullanmaya karşı olduğumu düşünen arkadaşlar olabilir...karşı olduğum durum kesinlikle bu değil. çocukların ihtiyaçları,seviyeleri ve yeterlilikleri her sene aynı olmayacağı için,plan aynı bile olsa,illa ki üzerinde değişiklik ve düzeltmeler yapmamız gerekecektir. Kastettiğim bu :)

hocam ben de hazır plan kullanıyorum ama sanat etkinliğini türkçe dil etkinliğini ve çoğu zaman dramayı değiştiriyorum
bunlar çok zor işler değil.biz öğrenciyken sayfalarca plan hazırlardık..benim günlerimi alırdı o kadar uğraşırdım..şimdi bile değişiklik yaptığım halde kendimi kötü hissediyorum..ama sonuçta hergün öyle planlar hazırlamak da bizim motivasyonumuzu düşürebilir bakıldığında..iyi bir öğretmen her zaman hatalarını kabullenmeli ve öz eleştirisini yapabilmeli..biz insan eğitiyoruz..hata yapma lüksümüz bile olmamalı diye düşünüyorum:))

selvi hocam gibi bende hazır kullanıp kimi gün neredeyse hepsini değiştiriyorum:))çoğu zaman sanat etkinlikleri tümüyle değiştiriliyor benim tarafımdan.benim şu an için yazdıklarınızdan farklı bir planım yok açıkçası arkadaşlar.Olunca hemen paylaşırım.Ayrıca selvi hocam şu bahsettiğiniz velilere hazırlayacağınız okul kurallarını merak ettim.Paylaşırsanız sevinirim en azından içeriği açarsanız biraz daha bir fikir olur bizlere de.Malum her sene veliler bizi şaşırtmak için sanki tatilde enerji topluyor gibiler:))

hocam örneğin okula ilaç getirmek yasak öğrenciyi almaya gelmezlerse idareye bırakılaacağı(yönetmelikte böyledir)okul giriş çıkış saatleri..şikayet ve isteklerin veli toplantısında dile getirilmesi gerektiği..bu kuralları bu sene için düzenleyip sizlerle de paylaşırım hocam:))

sezon başlamadan paylaşsanız daha iyi olurdu hoca'm.. Takipteyiz ;)

seminer döneminde paylaşırım hocam..okul değiştirme ihtimalim var.onu bekliyorum..ama hiç olmadı geçen yılkini paylaşırım.

bekliyoruz selvi hocam teşekkürler açıklama için de kolay gelsin:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri