Bu Videodaki Yanlışları Lütfen Tartışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Selçuk Aydın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Puanları 48
Solutions 0
Tepki Skoru
47
@Selçuk Aydın
Çocuk Araba Yarışı Oynuyor.Bu Videodaki Yanlışları Lütfen Tartışalım

[flash=350x350]http://www.youtube.com/v/0b-2HvBhMlY[/flash]

o kadar çok yanlış var ki,görmek bile istemezdim,çok etkilendim ve üzüldüm çünkü..çocuk için üzüldüm,ağladığına üzüldüm,ağlattıklarına üzüldüm....çocuğu çirkin kelime söylemeye resmen zorluyorlarlar yaa:((bizde iyi anlyalım diye tekrar ettiriyorlar:(ya o bilgisayardaki oyunu gerçek bir hayat gibi yaşaması,yenilgide kendini kaybetmesi,perişan olması:((ne denir ki çocuk tek başına bunları yapmadı tabiiki,yönlendirilme ve eğitimle ve aslında eğitimsizlikle...off çok canım sıkıldı cidden....

çocukların hani bi tabir vardır ya yarış atına benzetilmesi..burdan da ben bnu gördüm çocuğa bir hırs aşılanıyor ama ne için bir hırs?...
daha önceden o ailede kullanılan o tarz kelimelerde çocuğun ağzında ve bu da o şahıs tarafından yineleniyor...:( ne için nasıl bir şey için hırslanıp o gözyaşlarını dökmesine nasıl müsade eder bu insanlar bunu da anlamak mümkün değil...:(

aman allahım bu ne ya. çocuk böyle bir tavırla kaybetmenin de doğal bişey olduğunu anlayamıycak,küçük yaşta bu yavrunun kaybetme yüzünden psikolojik sorunlar yaşamasına neden olacak ve hatta kaybettikçe dahada hırslanacak büyüdüğündede bunlar daha kötü sonuçlar doğuracak daha ne olsun ki. o kötü kelime için yorunm bile yapmıycam.......

benim gördüğüm en büyük hata çocukla alay edilmesi.sanırım yanlızda değiller.topluluk içinde çocukla ne alay edilir nede çocuğu aşağılayıcı sözler söylenir.zorla oyun oynattıkları gibi çocuğu şiddete başvurtuyorlar.çocuğun bu şekilde kaybetme duygusu yaşatılması ve kaybediyor diye alay edilmesi daha da kötü.çocuk yanındakine vuruncada gel yardım edelimde sen onları geç diyorlar.alay ettikten sonra çocuk vurunca gel yardım edelim diyorlar.belkide bu çocuk ben onlara vurunca yardım ediyorlar diye düşünüp ilerde şiddet uygulayarak ailesinden destek bekleyebilir.videoya çekilmeside doğru değil.ben kendi adıma çocuk videolarının hepsine karşıyım.çocukların olumsuz yönde etkilendiklerini düşünüyorum.belki bir kampanya başlatıp çocuklarla ilgili videoların kaldırılmasını isteyebiliriz.

gerçekten de çok üzüldüm böyle bir manzara karşısında...
bunlara bakıp eğlenen insanlara da şaşıyorum. hepimiz farkındayız bu tür görüntüler sürekli artıyor...
ebeveynlere verilebilecek eğitimlerden bahsetmişiz. 6 yaşındaki çocuğunu oyun oynatmak için kafelere götüren babaya okul öncesine yönelik eğitici programları sınıfımdaki örneklerle tanıtıp önerdim. bu sayede hem aile bilinçlenmiş oldu hem de çocuğun bilişsel gelişimine yönelik çalışmalar yapması arttı. :D
açıkcası bu görüntülere inat okul öncesi çocukların eğitimine yönelik hazırlanan eğitici oyun programlarının yaygınlaştırılabilmesi için bir çalışmanın iyi olacağını düşünüyorum.

arkadaşlar nasıl bir durum buya....artık çizgi filimler bile şiddet içeriyor, kaybetmek yok kaybeden vahşi olur intikam alır ve kazanır dürtüsüyle büyüyor çocuklar. okulda biz bunların tersini ıspatlamak için çaba harcıyoruz ama unutmayalım ki çocuklar ailelerinin aynasıdır ve ilk eğitimi verecek olan ailedir. sonuçta çocuklar sadece sabahtan öğleye kadar bizimle birlikte... ailelerin tv programları ve çocuk eğitimi konusunda bilinçlendirilmelere gerek. bakarmısınız grup halinde çocuğa manevi şiddet uyguluyorlar. yanlışları tartışalım evet ama bu baştan sona yanlış. yazık çok yazık

BİR ÇOCUĞU HIRSLI VE GÜVENSİZ YAPMAK İÇİN, HER ŞEY YAPILMIŞ!:36_6_3:

ben bakamıyorum nasıl bakcaz ya

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri