Bu Haberi Duydunuz Mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan simena23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:09
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@simena23
ANKARA(ANKA) - Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) tarafından hazırlanan “2007 Yılı Eğitim Değerlendirme Raporu”na göre, Türkiye'de, 2008 yılı içinde, 75 bini ilköğretimde, 26 bini okul öncesinde ve 45 bini ortaöğretimde olmak üzere 146 bin öğretmene ihtiyaç olacak.

Rapora göre, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere bazı bölgelerde ve şehirlerin varoşlarında öğretmen açığı artıyor. Raporda özellikle emekli olan, kurum değiştiren ve vefat eden öğretmenlerin yerine yeterli sayıda öğretmen bulunamadığına da dikkat çekiliyor.

-EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK İÇİN BÜTÇE YOK-

İlköğretimin sağlıklı koşullarda sürdürülebilmesi için 3 bin 500 okula, 100 bin dersliğe ve 75 bin öğretmene ihtiyaç olduğu belirtilen raporda, 100 bin derslik yapabilmek için ise yaklaşık 5 milyon YTL gerektiği kaydediliyor. Okul öncesi eğitimde yüzde 100 oranında okullaşabilmek için ise müstakil 3 bin 745 okul, 26 bin 211 öğretmenin gerektiği bunun maliyetinin de 2007 fiyatları ile 1 milyar 198 bin 400 YTL olduğu kaydediliyor. Bu veriler göz önüne alındığında 2008 yılı için eğitime ayrılan bütçenin yeterli olmadığı belirtilirken, 2009, 2010 ve 2011 yılı bütçelerine “Eğitimde yüzde 100 Destek” projesinin altyapı koşullarını hazırlayacak miktarda ödenek ayrılması gerektiği kaydediliyor.

siz bu haber için ne diyorsunuz:)

Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek yıl 15 ilde başlatacağı pilot uygulama ile seçilen illerde eğitim yaşını 5'e çekecek ve okul öncesi eğitimi zorunlu kılacak. MEB, 2013 yılına kadar uygulamayı Türkiye çapına yayacak.
işte arkadaşlar haber bu.

internetten baktım ama hiç bir gelişmiş ülkede okul öncesi eğitim zorunlu değil ama japonya da çocuklar anasınıfına sınavla alınıolarmış..zorunluluk yook.

valla güzel haber ama bizim için çok iyi olur

denecek bişey yok tarışmaya ve yoruma açık.Allah devletimize zeval vermesin. :))

söylenecek çok şey var ama hiç yok...Şöyle ki;alt yapı hazırlanmadan zorunlu olması elbette bir takım sıkıntılar getirecektir..bu konuda söylenecek çok şey var..ve yapılması gereken....ama diğer taraftan çocukların hiç okulöncesi eğitim almadan hayata başlaması yerine,kısıtlı ve aksaklıklar olsa da bu eğitimi tüm çocukların alacak olması sevindirici...

internetten baktım ama hiç bir gelişmiş ülkede okul öncesi eğitim zorunlu değil ama japonya da çocuklar anasınıfına sınavla alınıolarmış..zorunluluk yook.

teyzem almanyada yaşıyor ve orada okumaya hazırlık sınıfları adı altında bizim eğitime parellel fakat okuma yazma basamakları uyguluyorlar burada başarı sağlayamayan çocuklar hiç bir şekilde okuma sınıflarına yani 1.sınıfa gönderilmiyor testleri mutlak geçmelilermiş.Ayrıca türk çocuklarını dil testinede tabi tutuyorlarmış benim bildğim bu

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri