Birileri bana yardımcı olabilir mi? Çok acil :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan D_Akdemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:44
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
Web sitesi
www.ahlatli.com
@D_Akdemir
Merhaba arkadaşlar. Sizlere iki sorum olacaktı bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim. Daha önce ustaöğreticilik yapmıstım ama bu sene Bitlis Güroymak'a sözleşmeli olarak atandım. Geçen gün bakanlıktan müfettiş geldi ve kullandığımız yıllık ve günlük planların milli eğitim bakanlığının sitsinde olanı kullanmamız gerektiğini söyledi ve bu hafta tekrar denetime geleceğini söyledi. ancak bahsedilen planları ben bakanlığın sitesinde bulamıyorum o planlar milli eğitim tarafından hazıranmış ve onu kullanmak zorunluymuş. bu planları neren veya yhangi siteden bulablirim bilen varsa bana linki gönderirse çok sevinirim...

Diğer sorum şu, sözleşmeli öğretmenim ve hamilelik durumunda ne gibi izinlere sahibim bir bilgim yok. Yani hamile olmam durumunda benimde hamilelik öncesi iznim yada doğum sonrasında ne kadar iznim var?

şimdiden size hayırlısı olsun diyorum ve....izininz konusunda bilgim yok ama plan konusunda bilgimi paylaşayım bizde kitapçılardan aldığımız planı kullanıyoruz ve bunları müfredata uygun biçimde uyguluyoruz yani üzerinde birçok değişiklik yapıyoruz...ve yıllarcada böyle kullandım ...gelen müfettişlerimiz çok memnun oldular.....

hocam bende ucretlı ogretmenlık yapıyorum ama mıllı egıtımın sıtesındekı planı kullanacaksaınız dıye bır sey duymadım daha dogrusu meb te hıc bı zaman plan olmaz kı sadece orada program kıtabı klavuz kıtabı var ben set kullanıyorum onun planını uyguluyorum sızın ıste bı yanlıslık var galıba

Doğum İzni : Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz, hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğum öncesi sekiz haftalık izin süresine İki hafta eklenir, Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde, sağlık durumunun uygun olduğunu doktor raporu ile belgeleyen sözleşmeli kadın personel, isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, sözleşmeli kadın personelin isteği halinde doğum öncesi çalıştığı süreler, doğum sonrası izin süresine eklenir.

ee kadrolular da dabu böyle değil mi kiraz hocam?

Arkadaşlar çok teşekkür ederim..

Planlar konsunda bende sizinle aynı fikirdeyim bundan önce 8 yıl İstanbulda ustaöğreticilik yaptım ve planlarımla ilgili hiç bir problem yaşamadım bende aynı şekilde yayınevlerinin planlarını kendi sınıfıma uyarlayıp değiiklikler yaparak uyguladım ancak burada herşey bir garip.......

Yani bayan benden ısrarla millği eğitim baknalığının sitesideki planları kullanacaksın bunları yırt at çöpe diye ısrarcı davranışta bulunuyor ama ben internette aramadığım yer kalmadı öyle bir plana ulaşamadım kendisine sordum ulaşan nasıl ulaşmış işine gelmyor gibi saçma cevaplar veriyor. o yüzden hani gerçekten var ise ulaşmak istiyorum bu hafta tekrar gelecekmiş eğer yok ise soruşturma açacakmıs.

İnsanın sabrını öyle zorluyorlar ki herşeyi bırakıp arkama bakmadan gidesim geliyor!!!

ee kadrolular da dabu böyle değil mi kiraz hocam?
sözleşmeli öğretmen sözleşme metninde yazıyor hocam izin haklarımız aşağıdaki maddeden ibaret

Madde 11- Personelin izin haklan;a) Yıllık İzin : Yaz tatili ile dinlenme tatillerinde yıllık izinli sayılırlar. Bunlara aşağıda sayılan hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında ayrıca yıllık izin verilmez.
b) Hastalık İzni : Resmi tabip raporu İle kanıtlanan hastalıklar için, yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli izin verilebilir. Hastalık sebebi ile sosyal sigortalar kurumunca ödenen geçici iş göremezlik tazminatı personelin ücretinden düşülür.
c) Mazeret İzni : Personele isteği üzerine, eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli mazeret izni verilir.
d) Doğum İzni : Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz, hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğum öncesi sekiz haftalık izin süresine İki hafta eklenir, Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde, sağlık durumunun uygun olduğunu doktor raporu ile belgeleyen sözleşmeli kadın personel, isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, sözleşmeli kadın personelin isteği halinde doğum öncesi çalıştığı süreler, doğum sonrası izin süresine eklenir.
e) Süt İzni : Sözleşmeli personele, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımına ilişkin saat seçimi, ders görevi aksatılmayacak şekilde kurum amiri ile birlikte değerlendirmek suretiyle belirlenir.

abiltek arkadaşım çok teşekkür ederim ama orada herşeyi indirdim hiç bir şey bulamadım :(

Akdemir öğretmenim, milli Eğt Bak bize hiçbir zaman plan göndermedi ki şimdi göndersin.Boşuna ararsın, sadece okullara gönderdiği kılavuz kitaplarda ki planlardan başka bulamazsın.Öğretmenim,yıllık planında amaç ve kazanımlarını,belirli gün ve haftalarını vs. yerleştir çıkart planını.Günlüktede amaç ve kazanımları aylara göre kodlamadan açılımlı yap.Paşalar gibi uygula planını.Kolay gelsin

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri