Biri bana yüksek lisansı anlatabilirmi :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan peluss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:37
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@peluss
ben aöf okul öncesi 2. sınıftayım. aslında sınav sisteminin değişmesi ile birlikte yeniden öss ye girmeyi düşünüyordum ama aklıma yüksek lisans geldi. ama hiç bir bilgim yok bu konuda. bir tane site buldum o da çok alakasız geldi. yardımcı olursanız sevinirim. şimdi sorularımı sıralayayım :)

1- okul öncesi bölümü olan her okulda yüksek lisans yapılabiliyormu? yoksa sadece belli okullarda mı var?
2- devam zorunluluğu varmı? aynı anda hem çalışıp hem yüksek lisans yapabilirmiyiz?
3- ales mesleğe yönelik bi sınavmı yoksa genel mi?

şimdilik bunları öğrenirsem, bu konuda en azından bi fikir yürütebilirim.şimdiden teşekkürler :))

1-Her üniversitede yok.
2-Aynı anda yapabilirsiniz devam zorunluluğu genelde var.
3-Türkçe -Mat.

çok teşekkür ederim, peki okul öncesi bitirince ille okul öncesi alanında mı master yapmak zorundayım? mesela zihinsel engellilerle ilgili ve ya psikoloji ile ilgili yapabilirmiyim?

Her üniversitenin farklı olur ilan yayınlandııgnda istenen şartlara bakmanız lazım.

son soru :) bana ne gibi faydası olur yüksek lisansın? kpss de atanırken önceliğim olurmu? ve ya maaş farkı olurmu?

yuksek lısans yaparsan maaşın farklı olur ama farkı küçük olur yüksek lisansı maaş için düşünme akademık karıyer için dusunursen işe yarar yoksa unut gıtsın.........

arkadaşlar bana yüksek lisans konusunda yardımcı olurmusunuz.. Bursa ve çevresini tercih edebilmek için aileme yüksek lisansı bahane gösterdim.. yani yüksek lisans yapmak zorundayım balıkesir uludağ ve o çevredeki ünvlerden birinde. Ama şimdiye kadr düşünmediğim için hiç bir bilgim yok ne gerekior nasıl başvuruluo şartları neler.. ortalama önemlimi bu şartları nasıl öğrenebilirim.. Lütfen aile krizi çıkmadan yardımcı olun :)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri