Beyaz Baston Görmeyenler Derneği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan celilatasever
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:10
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@celilatasever
Site Yöneticilerinden Sayın Selçuk Aydın BÜLBÜL'e Derneğimize verdiği destekten dolayı yönetim kurulumuz adına teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Herkese Merhaba​
Ben bir okulöncesi öğretmeniyim ve aynı zamanda eğitim gönüllüsüyüm. Üniversite 1. sınıf öğrencisiyken tanıştığım, Beyaz Baston Görmeyenler Derneğinde barınan kimsesiz (görme engelli) çocuklar ve sosyo-ekonomik bakımdan zayıf olan ailelerin görme engelli çocuklarıyla tanıştım. Onlara hem derslerinde, öz bakımlarında yardımcı olurken aynı zamanda sponsorlar bularak temel ihtiyaçlarını gidermeye, ayrıca sosyalleşmeleri açısından tiyatro, sinema, müzik gibi etkinlikler düzenleyerek çocuklara yardımcı olmaya çalıştım.

Bu dernekte tanıdığım birçok çocuk Anadolu ve fen liseleri giriş sınavlarında ve üniversite sınavlarında üstün başarılar göstererek bugün iş ve meslek sahibi oldular. Gidenlerin yerine her sene yeni öğrenciler geldi. Sekiz yıldır tanıdığım bu dernek çatısı altında şuan toplam 45 çocuk eğitim almakta ve 29 çocuk ise dernek binasında barınmaktadır. Tanıtımını ve Faaliyet Raporunu da gönderdiğim derneğin binası, sonradan bir kazada gözlerini kaybeden (hayırsever) Sayın Mehmet Sadık Eratik tarafından, 1991 yılından bu yana kullanımına izin verilmiştir. Yani derneğin kendine ait bir binası bulunmamaktadır. 1991 den beri kullanılan bu binanın duvarları su aldığı için ve pencereleri çürüdüğü için acilen bakım ve onarıma ihtiyacı vardır. Rutubetten ve soğuklardan dernekte barınan çocukların bir çoğu ağır hastalıklar geçirmektedir.

Genel Merkezi Antalya’da bulunan bu dernek Kamu Yararına Çalışan Dernekler Statüsüne sahip bir dernektir. Fakat bütün belediyelere, özel firmalara başvurmamıza rağmen bir çözüm üretilememiştir.

Bu derneğe yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla
Celil ATASEVER

Adres: Kamu Yararına Çalışan Beyaz Baston Görmeyenler Derneği
Cumhuriyet mah. 640 Sok. Eratik Apt. No: 5/8 Antalya
Tel: 0 242 346 27 10 - 11
GSM: 0554 880 07 22​

BEYAZ BASTON GÖRMEYENLER DERNEĞİ

Beyaz Baston Görmeyenler Derneği 1988 yılında, genel merkezi Antalya’da kurulmuştur. 9 Ağustos 1993 tarihli Resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan dernekler arasına girmiştir.

Yurdun birçok il ve ilçesinde şubeler açarak örgütlenmiştir. Derneğimizin iki temel ilkesi vardır.

1- Eğitim

2- İstihdam

Eğitim: Batı ülkelerinin birçoğunda yapılan uygulamayı (Kaynaştırılmış Eğitim) ülkemizde ilk defa derneğimiz başlatmıştır. Kaynaştırılmış Eğitim adı verilen bu uygulama; görme engelli öğrencilerin ilköğretimin üçüncü sınıfından itibaren gören öğrencilerle birlikte eğitim görmeleridir. 1992–93 ders yılında Antalya Sefa Akın İlköğretim Okulunda başlattığımız kaynaştırılmış eğitim başarıyla sürdürülmekte olup ilköğretimden mezun olan öğrencilerimiz liselere giriş sınavlarını derecelerle kazanmışlardır. Kaynaştırılmış eğitime halen devam etmekte olan kırk beş öğrencimizin yirmi dokuzu derneğimizde barınmakta, bakım, eğitim, ulaşım… gibi tüm giderleri derneğimizce karşılanmaktadır. Lise ve Üniversite düzeyinde öğrenim görmekte olan görme engelli öğrencilerimize karşılıksız burslar düzenli olarak verilmektedir.

İstihdam: Eğitim yaşı geçmiş görme engelli gençlerimiz, belli zamanlarda derneğimiz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklığıyla açılan beceri ve meslek edinme kurslarında kendilerini yetiştirmektedirler. Kabartma okuma-yazma, bilgisayar ve İngilizce kurslarına devam etmektedirler. Bu kurslarda aldıkları eğitimlerle kendilerine çalışabilecekleri yeni iş imkânları bulmaktadırlar. Bu gençlerimizde derneğimizde barınmakta ve tüm ihtiyaçları derneğimizce karşılanmaktadır.

Çocuklarımız ve gençlerimiz spor (goalball, satranç, judo, atletizm… vs) alanında da başarılar göstermektedirler.

Bu gençlerimize hepimiz sahip çıkalım. Destek olan tüm gönüllülerimize şimdiden teşekkür ederiz ve şükranlarımızı sunarız.

Site Yöneticilerinden Sayın Selçuk Aydın BÜLBÜL'e Derneğimize verdiği destekten dolayı yönetim kurulumuz adına teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Ben Teşekkür Ederim Celil Bey elimizden ne gelirse yardıma hazırız.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri