Benim yaşadıklarımı yaşayan varmı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dergah33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:51
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@dergah33
slm ben eş durumundaki atamadan dolayı okul değişikliğim oldu,yalnız benim istediğim şekilde geldiğim yerde hayal kırıklığı yaşadım velilerim beni yöneltmeye kalktı etkinliklerimi yaptığım halde fazla yapmıyorsunuz dedi ,giden bayan okulöncesi öğretmeni bile değildi kurs görmüş ihtiyaçtan dolayıgörevlendirmişler ücretli çalışıyodu,çocuklar çok disiplinsiz geldi hiç bir kural yoktu sadece masa başında sakinler oyun etkinliğinde biribirini dövüyolar inanın bunalıma girdim ben 2002 den beri çalışan sözlemeli olarakta yaklaşık 2 senedir çalışıyorum velilerin beni yönetmesine fırsat veremem istiyolarki herşey bizim dediğimiz gibi olsun onllar bir kukla istiyor gideni çok seviyolar anladımki senin tipin hoşuma gitmiyo diyolar açık açık inanın çok nsorunlar yaşadım bunalıma girdim ,haketmediğim şeylere maruz kaldım aynı benim gibi olanlar lütfen destek olun ne yapmalıyım kararlıyım eski kuralları uygulamayacağım yinede ononlar istediğini desinler

ben allaha şükür yaşamıyorum ama bi arkadaşım oldu böyle martta başlamıştı çok ozrlnadı sürekli öğrenciler eski öğretmenlerini anıp o varken şöle böle yapardık tarzında konuşuyorlardı canı sıkılıyordu kötü ve zor bi durum kendi kurallarınızdan taviz vermemnz en yiisi velilerle baş etme kovusunda ise hiçç bi fikrim yok! kolaylıklar dlerim Allahtan .Allah yardımcınız olsun inş düzelir.

hocam ben 9arlıkta kadrolu atandım. benden önceki öğretmen ücretliydi ve öğrencilere sadece oyun oynatmış. geldiğimde çocuklar hiçbir rakamı bilmiyorlardı, makası tutamıyorlardı, etkinlik dosyalarında tek bir kağıt bile yoktu. sonradan öğrendim ki sürekli velilerle sınıfta sohbet muhabbet ediyormuş, evlere oturmaya gidiyormuş. yani öğretmenlik haricinde her şeyi yapıyormuş. velilerde tabi alışmışlar bu duruma çat kapı sürekli sınıfta bir veli bitiyor, öyle oturuyordu. bende hemen toplantı yaptım tavrımı koydum. bu seferde yok eski öğretmen şöyleydi böyleydi demeye başladılar. bende herkes kendinden mesul o öyleydi ben böyle falan dedim. çocuklarımın bazıları da bana çok zor alıştı, çünkü hep oyun oynuyorlarmış ben geldim sıkı yönetime girdiler sürekli eski öğretmenlerinden bahsedip o bize şunu oynatıyordu bunu yaptırıyordu falan diyordu. ama şimdi ben tavrımdan taviz vermeyince velilerim de çocuklarımda bana alıştı. artık pek bir sorunumuz kalmadı. aslında bu problemlerin hiç biri bizim şahsiyetimize dair değil hocam, sorun bizim dönem arasında atanmamız ve herkesin düzeninin bozulması....

hocam kesinlikle kararlı olun eğer taviz verirseniz daha fazlasını isterler sizin sınıftaki herşeyinize karışırlar sizde yaptığınız işten hiç zevk almazsınız taviz vermeyin boşverin atıp tutsunlar sonuçta bu işi siz biliyosunuz onlar değil sizi sevsinler yada sevmesinler siz işinizi bildiğiniz gibi yapın eminim daha huzurlu olacaksınız ALLAH yardımcınız olsun...

arkadaşa katılıyorum taviz vermeyin sonradan atanınca bu problemler yaşanıyor
veliler kıyaslama yapıyor. işine geldiği gibi davranabiliyolar. siz kararalı olun. doğru olanı yapın ..çocularda bir süre sonra değişiklik olacaktır zzaten onları sabırla dinleyin

Ben çocuklarımın ilk öğretmenleriyim benide çok seviyorlar ama o hasta ruhlu arızalı veliler yokmu. valla iyi davranıyorum olmuyo tavrımı koyuyorum olmuyo inanın çocuklar ne yaparsa yapsın o kadar takmıyorum bişekilde işimi yoluna koyuyorumda şu arıza veliler beni bitiriyor deli olucam. Kadın resmen tribünlere oynuyor ilgi alaka sıfır ama beni okadar sıkıştırıyor ki çocuğu ile nerdeyse bire bir ilgilenmemi falan istiyor. Kabul etmesen söylediklerini basbas bağırıp ağlıyor ve okulu ayağa kaldırıyor. İnanın kadını görünce bütün sinirim hopluyor. Böyle densiz bi sürü var. Sanki hepsi bana denk gelmiş gibi. Müdür he de geç diyo yüzgöz olma diyo. yüzyüze bulup laf sokamazsa ders saatinde defaatle arıyor. Gece gündüz tatil nedir bilmiyor telefonu açmayınca dönmedim geri diye fırçalıyor tam bir hasta.Bakıcı anneyide canından bezdirdi.

offf hocam ya bende aynı problemleri yaşıyorum, yeni atandım sözleşmeli olarak. velilerim sürekli diğer öğretmenlerle kıyaslıyorlar kendime karşı güvenim kalmadı remen bunalıma girdim. ben 3. öğretmenim çocuklar çok fena ilk senem başedemiyorum bunca şeyle..

hocam kıyas her zaman vardır..öncelikle siz işinizde iyi olduğunuza kendinizi inandırın..kendinize güvenin..her yıl illaki bi sorunlu insan olur..bir ailenin içinden bile ne dengesizler çıkyo..diğerlerini siz hesap edin..ben geldiğimde velilerin uyması gereken kurallar çizelgesi hazırladım..velilerime dağıttımm..çocuklara koyduğum kurallar gibi onlara da baştan kural koydum..örneğin aylık toplantı yapıyorum..onun haricinde acil olmadıkça velilerle muhabbet kurmuyorum..ilaç getirmeleri yasak..saatinde gelip gitmeleri..kılık kıyafet düzeni vs...bi sürü kural var...inanın çok işe yarıyo..ve size gelip istemediğiniz şeyler yaptıramıyorlar..ben istanbulda vazifeliyim..burası çok karma bi topluluk ve velilerin iyisi olduğu kadar laftan anlamayanı da oldukça fazla..bu yüzden baştan kural koymak en iyisi..siz de mutlaka uygulayın..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri