Baskı Teknikleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan p3753
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:19
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@p3753
sevgili öğretmenlerim...
bir dersimin finali  baskı tekniklerinden olcak...
şöyleki...
hani patates baskısı,ip baskısı yapardık ya önceden şimdide onun gibi ama değişik baslı malzemeleri bulmalıyım...
bu konuda her türlü cevap kabulumdür...ak kara demeden ayırt etmeden uygulayacağım...
yardım ederseniz çok sevinirim öğretmenlerim ... :rolleyes:

bunun amacıda çocukların farkı dokuları hissetmesini sağlamakmış...

kumaş baskısı, sünger baskısı, fırça baskısı(her türlü fırça olabilir) ay çok vardı aklıma geldikçe eklerim kolay gelsin...

çok teşekkür ederim..çalışkan öğretmenim benim....
ben beklerim siz yeterki farklı bişeyler bulun...

FIRÇA BASKISI,LİMON ,RULO KAĞIT PARA,SOĞAN,BASKILARI OLABİLİR.yada pastel boyayı rendele kağıdı ikiye katlayıp arasına koy kağıdın üstüne ütü bas renkelr birbirine karışıyor çok güzel şeyler çıkyo ortaya KOLAY GELSİN

teşekkürler öğretmenlerim.
pastel boyayı sınıfta örnek verdi...çok yaratıcı olacakmış...
ama kendisinden henüz böyle bir uygulama görmedik....

strafor baskı...parmak baskısı:)...meyve sebze baskıları...mmm biraz daha düşünim aklıma geldikçe yazarım:D

ya ben nasıl teşekkür edeyim bilemiyorum..
çok utandım şimdi...
teşekkürler öğretmenim..
bana zaman ayırdığınız için....

hani şu plastik tabaklar varya onların da bakıları yapılabilir...kesip şekil verip yapabilirsin:D olur mu??:D

yaprak baskısı söylenmemiştii sanırım:D

sabun basısıda yapabilirsin.sabunu pastel boyayı rendelediğin gibi rendele.bir kağıdın arasına koy ve guaj boya ile boya.kağıdı kapattığında güzel bi desen çıkıyor.aklıma geldikçe farklı baskı tekniklerini söylemeye çalışırım.umarım beyenmişsindir...

ertilmiş mum baskısı da olabilir...

STAFOR, KÖPÜK, CÖP POŞETİ, MAKARA aklıma gelen değişik baskılar bunlar...

canım aklıma geldi balon baskısı:) hatta eklemiştim etkinlk örneklerime...uçan balon yapmıştık...:D

biz aliminyum folyo baskısı yapmıştık o da güzel oluyor. bir para aliminyum folyoyu buruşturuyorsunuz. (top gibi) sonra sulu boyayı ona sürüp baskı yapısordunuz. kolay gelsin:)

terlik baskı olabilir.terligin tabanındaki değişik şekillerle güzel oluyo.ben mobil üzerine yapmıştım

beğenmemmi hocam..
emeğinize sağlık....

öğretmenlerim çok teşekkür ederim...

Bizde derste baskı çeşitlerini yapmıştık.bunların çoğunu yaptık birde
Farklı renklerde karbon kağıtlarından bir baskı çalışması yaptık.
Önce bir desen bulduk örneğin bir çiçek olabilir sonra alta boş bir sayfa onun üzerine karbon kağıdını onunda üzerine desenli sayfayı koyduk.
o deseni karalama yönetimiyle diğer sayfaya çıkarttık.Farklı renklerle olduğu için çok hoş oldu.Yalnız karbon kağıtlarını değiştiriken dikkatli olmak gerekiyor biraz kaymamsı için.Belki bunuda deneyebilirsin. kolay gelsin.

sağolun hocam...yarın deneyeceğim....

ellerinize sağlık hocam..teşekkürler...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri