Basin Bİldİrİsİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan joiee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 5:24
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@joiee
eĞİtİm Hakkimi Engelleme!
engellİ Aİlelerİ KÜltÜr Ve DayaniŞma DerneĞİ, Engellİ Haklarini Savunan DİĞer Sİvİl Toplum KuruluŞlari, Özel EĞİtİmcİler DerneĞİ, Özel Özel EĞİtİm Kurumlari Ve DİĞer Sİvİl Toplum ÖrgÜtlerİnİn Bİrlİkte YayinladiĞi Bİr Basin Duyurusudur.
konunun Acİlİyetİ Ve Toplumsal Boyutu DÜŞÜnÜldÜĞÜnde Çok Önemlİ Objektİf Desteklerİnİz Gerekmektedİr.
t.b.m.m. 2005 Yilinda ÖzÜrlÜler Yasasini Çikararak Sosyal Devlet Olmanin En GÜzel ÖrneĞİnİ VermİŞtİr.
Özel SektÖr Tarafindan, Engellİ Çocuklarimiza Sunulan EĞİtİm Hİzmetİ Olumlu SonuÇlariyla Çok Hizli Bİr GelİŞme GÖstermİŞtİr.
yasa ÇiktiĞinda Özel EĞİtİm Alan Çocuk Sayisi 65.000 Cİvarindayken Şu Anda Hİzmet Alan Çocuk Sayisi 190.000 Dİr.
sunulan Rehberlİk Hİzmetlerİyle Aİlelerİn BİlİnÇ Ve Bİlgİ DÜzeyİ gelİŞtİrİlmİŞ,,Çocuklarinin Durumlarini Kabul GÖrerek EĞİtİmlerİnİ Destekleme Anlaminda Önemlİ Adimlar AtilmiŞtir.
Şu Anda HÜkÜmet Önemlİ Bİr Karar AŞamasinda;
genel Kurulda Oylanacak Yasa DeĞİŞİklİĞİ İle Engellİler Ya Yok Sayilarak, Evlerİnde Kaderlerİne Terk Edİlecek!
yada Engellİ De Olsa Çocuklarinin Önemlİ OlduĞu GerÇeĞİnİ Benİmseyerek Bu Hİzmetİ SÜrdÜrmeye Öncelİkle Karar Verecektİr.
Şu Anda Özel Özel EĞİtİm Kurumlarindan Alinan Hİzmet Satinalma Yoluyla SÜrdÜrÜlen Uygulama BİÇİmİyle Aİlelere Ve Çocuklara Sunulan Bu Çok Önemlİ Hİzmetİn Ekonomİk Boyutu Ve Devlete Olan Malİyetİ İncelendİĞİnde;
bİr ÇocuĞun EĞİtİm Malİyetİ Devlete Oranla 1/5 Oraninda Azalmaktadir.
tÜm Gİderlerİ Kayit Altinda Olan Bİr SektÖr Olarak Devlet Den Alinan Gelİrİn Önemlİ Bİr Kismi Vergİ Olarak Devlete Gerİ DÖnmektedİr.
İŞsİzlİĞİn Cİddİ Boyutlara UlaŞtiĞi Ülkemİzde 35.000 KİŞİye İstİhdam SaĞlanarak Ülke Ekonomİsİne Katki Sunulmaktadir.
Özel Özel EĞİtİm Kurumlarinda Çok Daha İyİ KoŞullarda, Kalİtelİ EĞİtİm Hİzmetİ Verİlmektedİr.
Özetle, Sorumluluklarimizin Bİlİncİnde Olan DeĞerlİ Sİvİl Toplum Temsİlcİlerİnden Farkli Platformlarda VereceĞİmİz MÜcadelede Yanimizda Yer Almanizi, BÖyle Önemlİ Ve Anlamli Bİr Konuda Aktİf Olarak Tam Destek Vererek Sİzlerİ Yanimizda GÖrmek İstİyoruz.
mİllet İradesİnİn Her Zaman ÜstÜn OlacaĞi İnanciyla, Bİrlİkte VereceĞİmİz MÜcadele, Engellİler Adina Önemlİ Bİr Adim, Tarİhİ Bİr SÜrecİn BaŞlangici Olacaktir.
talebİmİz:
ulusal Ve Yerel Basinda Durumun Haber Yapilarak Konuya İlgİ Çekİlmesİ,
konunun Toplumsal Boyutunun ÇeŞİtlİ Vurgularla Halka Anlatilmasi Ve Bu Konuda Bİlgİ Edİnİlmesİnİn SaĞlanmasi.
9.07.2008 ÇarŞamba GÜnÜ TÜrkİye Genelİnde Ak Partİ İlÇe Ve İl Merkezlerİne Yapilacak Zİyaretlere Dİkkat Çekmek Üzere Bİzlerİ Desteklemenİz.
deĞerlİ Basin Mensuplari, Tbmm Genel Kurul Da GÖrÜŞÜlecek Olan Maddenİn, Çocuklarimiz Ve Aİlelerİn Lehİne SonuÇlanmasi İÇİn Gereklİ DuyarliliĞi GÖstermenİz, Zor GÜnler YaŞadiĞimiz Bu GÜnlerde UnuttuĞumuz Toplumsal Sorumluluklarimiz Konusundada Önemlİ Bİr Uyari Ve Motİvasyon OlacaĞi DÜŞÜncesİndeyİz.
gereklİ İlgİ Ve DuyarliliĞi GÖstereceĞİnİzİ Umut Edİyor Ve Durumu Arz Edİyoruz.

mustafa Metİn TaŞ
yÖnetİm Kurulu Adina
dernek Genel BaŞkani

salİh Sezgİn
engellİ Aİlelerİ EĞİtİm KÜltÜr
ve DayaniŞma DerneĞİ
genel BaŞkani

AKSİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Özel eğitim ile ilgili önemli kararlar alınma aşamasında.
Peki bu seviyeye gelirken özel eğitim merkezlerinin şuçu yok mu ?
Hepsi değil ama bir çok kurumun çift öğrenci ve derse devam etmediği halde imzalarının atıldığı ve devletten ücret alındığı bilinen bir gerçek.Bunun yanı sıra "çocuğumu kurumuna veririm karşılığında şunu isterim" gibi söylemler,bazı merkezlerin öğrenci çekmek için 6 seans olan bireyselleri 10 ve üstüne çıkarttığı bir gerçek.
Peki bu ülkede kaç tane kasap rehabilitasyon merkezi açmıştır?
Kaç tane manav kaç tane ilgisiz kişi?

Ayrıca şu ana kadar kim rehabilitasyon merkezinde çalışan okul öncesi öğretmenlerinin haklarını savunmuştur korumuştur?
500-600 YTL ye tam gün cumartesi de dahil okul öncesi öğretmenleri çalıştırılırken hak hukuk neredeydi ?

Şu an rehabilitasyon merkezlerinde en çok okul öncesi öğretmenleri ve kız meslek liselerinin çocuk gelişimi mezunları çalışmaktadır.Bu konuda fikri sorulmayan,en az maaşı alan da malesef bizleriz.

500 Trilyonluk yolsuzluk çıkmadı mı ?Halen ne savunuluyor?Aramızdan bu pislikleri atmamız lazım diye kendi içlerinde mücadele edeceklerine halen şu şöyle bu böyle olsun demek sadece abesle iştigaldir.

Siz özel eğitim merkezinde çalışan arkadaşlar.Acaba kaç gün gelmeyen kişiye imza attınız.Öğrenciniz olmayan hiç görmediğiniz kişilere imza attınız mı ?Sigortanız kaçtan yatırıldı.Biliyor musunuz?Vergi vermemek için oradan buradan fişler toplandı mı?Aylarca gelmeyen kaç çocuğa imza attırıldı ?

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin büyük bölümü kapatılmalıdır.Bu işin ehli olan ,devleti ve bu milleti dolandırmayan,namuslu,hak hukuk bilen kişiler bu işi yürütmelidir.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin büyük bölümü kapatılmalıdır.Bu işin ehli olan ,devleti ve bu milleti dolandırmayan,namuslu,hak hukuk bilen kişiler bu işi yürütmelidir.[/QUOTE]

kesinlikle katılıyorum hakkıyla namusuyla becerenler yapmalı özel eğitimde staj yaptım ve ne dolapların döndüğüne bizzat şahit oldum anlatsalar belki de inanmazdım Allah sonumuzu hayır etsin

arkadaşlar herhalde bu konuyla igili su an en çok savaş veren ınsanlardanım malesef bu kurumların yüzünden cıddı anlamda özel eğitimle tanışmamış ve tanışmadığı gıbı karşı olan çocuklarını zincire bağlayıp yok evımde kalsın bır zararı yok dıyen aılelerle muhatabım hergün ben antep in bir ilçesınde ciddi anlamda çok zorluklarla işimi yapmaya çalışıyorum tam anlamıyla yapamıyorum çünkü bilinçsiz milli eğitim müfettişler ve çevremdeki kurumlar yüzünden haftada 2 kere mutlaka denetım gecırıyorum geldıklerınde yasaddışı yönetmelık harıcı yapılmayan bişey bulamadıkları için gerı gidiyorlar ama benım üzerımde bıraktıkları izler hiçgecmıyor.bütün kurumların yaptıkları genelde ilde yapılan toplantılarda söylenır kişilerin kendı yüzlerıne bılsenız neler duyuyorum ama bu hale gelmemızde ilk suçlu devlet neden parası olan herkes bu kurumları açabılır dedı ki ikincide çalışanlar dıye düşünüyorum selçuk hocamında dedığı gıbı evde oturmaktan iyidir diyip asgarı ücrete çalışan çalıştığı yetmıyor gıbı sorgulamayan bızler en son kurum sahıplerını suçluyorum çünkü o ınsanlar zaten eğitim amaçlı açsalar kendı branşları olmadığı için açmazlar gece bekçısı emeklı olmuş açmış onun işimi sizce....malesef böyle olacağı bellıydı allah işini hakkıyla yapan kurumlara sabır versın sadece .

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri