Eğitimin kalitesini düşüren senden daha düşüklü birilerinin atanması değil, daha öğrenci olan kişilere bile bile çocuklarımızı teslim etmemiz bence. Binlerce lisans mezunu açıkta kadro beklerken MEB'in kadro sayısını düşük tutup, açık öğretim denilen saçmalıktan kadrosuz usta öğreticilik diye çıkarmış olduğu yine ayrı bir saçmalıkla o boşlukları doldurmaya çalışması asıl eğitimin kalitesini düşürüyor.
[/quote]
Açıköğretim denilen o sistemin bizler de parçasıyız, sizin tabirinize göre de hepimiz saçmalık oluyoruz. Okulöncesinde eğitimin kalitesini düşüren iki öğretmen tipi var:
1. Henüz öğrenciyken çalıştırılanlar
2. Aldıkları diplomayı sadece duvarlarına asarak, çocuk eğitimini stajerlere ve yardımcı öğretmenlere bırakanlar..
ikisi arasındaki ayrımı nasıl yapıyorsunuz? İkisi de aynı şey değil mi?
Siz belki karşılaşmamış olabilirsiniz ama, emin olun açköğretim fakültesinden mezun olan çok değerli öğretmenlerimiz var. Ve onlar için kullanılacak tabir -saçmalık- olamaz. Bireysel farklılık denen bir şey varsa ve bunu uyguluyorsak çocuklarımız için, bunun yetişkinler için de geçerli olduğunu kabul etmeliyiz, kişinin özellikleri neyse kapasitesi de odur, verilen eğitim kadar kişinin kalitesi de önemli.
Onun için arkadaşlar kapağa bakıp suçlamak kolay içindekini görmeden....
Şunu da belirtmeliyim ki tartışma değil paylaşımın olduğunu zannettiğim bu forumda da böyle bir ifadeye rastladığım için üzüldüm. Bir şeylere karşı olabiliriz ama bu tarz kelimeler kullanarak mı????.....