Aşure draması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yorga20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:18
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@yorga20
Arkadaşlar Bana geçen sene belirli günler ve haftalarda Türk dünyası ve Türk toplulukları isimli bir kutlama vermişlerdi.Ben de benim uydurduğum bir aşure draması yapmıştım bu sene de karne günü yapıp velilerimize aşure ikram ettik.İzleyen kişiler tarafından olumlu elştiriler aldım.
Dramamız şöyle:
*Çocukların her birini aşurenin içine konulan malzemelerle isimlendirdim ve üzerlerine fon kartonu ile resimlerini yapıp astım(Su,buğday,nohut fasulye.kayısı,incir,üzüm kuş üzümü şeker,nar,portakal vb.)
*önce su ve buğday olan çocukları ortaya aldım.Oturur şekilde kollarını başlarının üzerine koyarak bacaklarına doğru kapanırlar.
*Öğretmen:Şimdi ocağımızı yakıyorum.......Belli bir süre sonra da
--suyumuz kaynamaya başladı der
*Buğday ve su yavaş yavaş kafalarını kaldırıp ellerini ellerini yan tarafta getirirler.yavaş yavaş iki yana salllanırlar,ve yine yavaş yavaş ayağa kalkarlar.sallanmaya devam ederler.belli bir süre sonra öğretmen:suyumuz hızlı kaynamaya başladı diyinceSu olan çocuklar vucutlarını belden belden kırarak öne arkaya,buğday olan çocuklar ise yine belden kırarak iki yana sallanırlar(yani biraz oryantal yapıyorlar)
*sonra nohut ve fasulyeler gelir,diğer çocukların arasına dağılır ve oturup dizlerini büküp kollarıyla tutarlar,kendi etraflarında dönerler.
*Sonra incir ve kayısılar gelir.Kollar iki yana bitişik Çift ayakla hem kendi etraflarında hemde diğer çocukların etraflarında dönerler.(Dünya misali)
*Sonra üzümler girer tencereye.Onlar da kolarını iki yana açar ve seke seke tencerede dolaşır.(Kuş misali)
*Şimdi de sıra şekerde.Onun da eline ufalanmış bir köpük verdik ve tenceredeki malzemelerin üzerine serpmesini istedik.
* Portakal da tencereye bir kolu beline koyar bir kolu yana açarak gelir(vals yapar gibi)
*Öğretmen aşuremiz pişti diyince bütün çocuklar yavaş yavaş oturur iki yana sallanmaya devam ederler.
*son olarak narımız gelir.(Onu da kırmızı kartonu delikli zımba ile delip biriktirdik, konfetilerle de olur.)ÇOcukların üstüne küçük kartonu saçar.
*Öğretmen --şimdi aşuremizi şöyle bir karıştıralım der.Bütün çocuklar kendi çevrelerinde dönerler.Sonra da her aileye aşureyi yani çocuğunu ikram eder
Anlatım uzun oldu ama detayları da vermek istedim.merak edip yapacaklar için malzemeler arasındaki süreleri çok uzun tutmayın geçişleri 10 saniye gibi kısa
olsun.Bunu tamamen ben uydurdum sizler kendi yaratıcılığınızla farklı şeyler ekleyebilirsiniz.Sadece fikir vermek istedim.

gerçekten güzell

teşekkürler arkadaşım çok güzel uydurmuşsun.Uygulayacağım.

Harİka Bİr Etkİnlİk OlmuŞ TeŞekkÜrler.

yaratıcılıgnız super valla hayran kaldım tebrık ederım

teşekkürler arkadaşlar.Bu sene de nevruz kutlamalarında yapacağız

teşekkürler

Teşekkürler paylaşım için çok iyi düşünmüşsünüz.

teşekkürler

çok teşekkürler harika çok yaratıcısınız tebrikler

PaylaŞim İÇİn TeŞekkÜrler ÖĞretmenİm Farkli Bİr Uygulama OlmuŞ

çok güzelll..
teşekkürlerr...:36_3_12:

:36_7_8: çok yaratıcısınız tebrikler

çok yaratıcısınız paylaşım için teşekkürler

:)) hoooşşşşş

tşkler etkinlik güzel olmuş.bende bunu çocuklarla kek olarak oynuyorum.isteyen olursa açıklarım:D

Çok hoş teşekkürler

paylaşımın için teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri