Anneler günü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cercan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@cercan
Arkadaşlar anneler günü için şiir veya bı gösterı arıyorum yardımcı olursanız sevınırım

· ÖZLEDİM ANNE
Sevgi güneşiydi sanki gözlerin her hallerini özledim anne
Gittin gideli boş kaldı yerin gonca güllerini özledim anne ( Emre )
Yerde seni gökte seni ararım gece yıldızlardan seni sorarım
Boynumu büküp saçlarımı tararım
Pamuk ellerini özledim anne ( Yasin )
Her zorluğu her engeli aşardım
Senin varlığınla mutlu yaşardım
Sabah akşam kucağına koşardım
Sıcacık kollarını özledim anne ( Umut )

· Bazı aileler vardır çocuklarını göklere çıkartırlar bazı ailelerde koruyorum zannederek öyle bir sıkarlar ki çocuklarının suyunu çıkartırlar. İşte size korumacı bir anne ve suyu çıkmış bir çocuğun hikâyesi. ( Yağmur )
Anne: ( Pınar )
Çocuk: ( Berkem )
Anne:-Bak oğlum bu kadar işimin gücümün arasında kalktım seni parka getirdim. Niye? — Sen rahat ol girişken ol diye. Hadi bakalım şimdi oyna.
Çocuk:-Tamam anne
Anne: - aaaa koşma oğlum terleyeceksin. Hasta olursun sonra.(çocuk annesinin etrafında döner.)
Çocuk : -Kaydıraktan kayabilirmiyim anne
Anne: - aaaa oğlum düşersin Allah korusun
Çocuk: -Peki şu kumda oynasam
Anne: - aaa orda cam vardır çivi vardır eline batar ayağına batar olmaz.
Çocuk:-Peki anne şuradaki çocuklarla oynayabilir miyim?
Anne: - aaaa olmaz oğlum hastalıklıdır onlar sana da bulaşır.
Çocuk: -Ne hastası anne ne güzel oynuyorlar işte.
Anne: aaa yürü bakayım eve gidiyorum. Seni getirdiğime de pişman ettin beni.**Bir daha park yok...
Çocuk ağlayarak:- Ama anne!’’ der ve gitmemek için direnirken annesi kollarını çekiştirip sahneden çıkarmaya çalışır.

· Anneme mektup ( Yağmur )
Yüreğimin derinliğinden gelen tüm sevgi sözcüklerini ve mutluluk dileklerimi bugün sana sunuyorum. Sen ki beni hayata bağlayan koruyan ve yetiştirensin. Gülen gözlerinin sıcaklığı ile beni ısıtan, kalbindeki en güzel yeri bana ayıran biricik anneciğim. Her şeyi bana sen öğrettin;arkadaşlığı ,sevgiyi,hoşgörüyü........ Bunun için yumuşacık ellerinden öpmek senin kucağında kalmak istiyorum. Günün kutlu, ömrün mutlu olsun anneciğim

· Yasin, Furkan ve Buğra arkadaşımız “ANNECİĞİM” adlı şiiri söyleyecekler. ( Yağmur )
· ANNECİĞİM
Siz hiç gülü kokladınız mı?
İşte benim annem öyle kokar misler gibi. ( Yasin )
Siz hiç kelebek oldunuz mu baharda?
Benim annem öpünce ben oldum.
Pır pır etti kanatlarım.( Furkan )
Siz hiç gökyüzünde parlayan yıldıza baktınız mı sevinerek?
İşte ben anneme öyle baktım.
Gözlerim kamaştı.( Buğra )

· Şimdi “ANNE SEVGİSİ” adlı skeci izleyeceksiniz.( Umut )
· ANNE SEVGİSİ
Anne: Yağmur Çocuk: Cem Bebek: Eren
( ANNE MUTFAKTA BULAŞIK YIKIYOR. ÇOCUK OYUN OYNUYOR. BEBEK ÖNÜNDE OYUNCAKLARI İLE OYNAR. ELİNDEKİ BİBERONU BİRAZ İLERİSİNE ATAR. ABİSİ ALIP KARDEŞİNE VERİR.)
ANNE: OĞLUM, HAYDİ BAKALIM BAKKALDAN BİR TANE EKMEK ALIVER.
ÇOCUK:( ÖFLEYEREK) TAMAM ANNE
(ÇOCUK ANNENİN YANINA GELİR. ANNE ÇOCUĞA PARA VERİR. ÇOCUK PARAYI ALIR DIŞARI ÇIKAR. ANNE MASADA KAHVALTI HAZIRLAMAYA DEVAM EDER. ÇOCUK TEKRAR İÇERİYE GİRER. EKMEĞİ ANNESİNE UZATIR. OYUNCAKLARIYLA OYNAMAYA BAŞLAR.
BU SIRADA BEBEK BİBERONUNU ATAR VE AĞLAMAYA BAŞLAR.)
ANNE: OĞLUM KARDEŞİN NİÇİN AĞLIYOR BAKAR MISIN?
(ÇOCUK KARDEŞİNE BİBERENONU ELİNE VERİR. TEKRAR OYUNA DÖNER.)
ANNE: ( ELİNDEKİ TORBAYI UZATARAK ) OĞLUM HADİ ŞU ÇÖPÜ DÖKÜVER.
ÇOCUK: ( ÖFLEYEREK) PEKİ ANNE:
( ÇOCUK TORBAYI ALIR. SAHNEDEN ÇIKAR. DAHA SONRA ANNE SAHNEDEN ÇIKAR. ÇOCUK TORBAYI DIŞARI BIRAKIP SAHNEYE GELİR. OĞLUM KARDEŞİNE BAKIVER, OĞLUM ÇÖPÜ DÖK. NEDİR BU YA? SABAHTAN AKŞAMA KADAR ÇALIŞ ÇALIŞ. OH OH ÜSTELİK BEDAVADAN ÇALIŞIYORUZ. BUNA BİR ÇARE BULMALI.
( ELİNE KALEM KAĞIT ALIR, OTURUR.ÖNCE DÜŞÜNÜR.,SONRA YAZAR,DAHA SONRA SÖYLER)
ÇOCUK: ANNEME DUYURULUR.BAKKALA GİTMEK YÜZ BİN.ÇÖP DÖKMEK ELLİ BİN, KARDEŞE BAKMAK YÜZ BİN.ÜCRETLER PEŞİN ALINACAKTIR.YAZAN OĞLUN…
(ÇOCUK BU KÂĞIDI MASANIN ÜZERİNE BIRAKIR. SAHNEDEN DIŞARI ÇIKAR.
ARKASINDAN ANNE İÇERİYE GİRER. MASANIN ÜZERİNDE KÂĞIDI GÖRÜR. ELİNE ALIR.)
ANNE: DEMEK ÖYLE KÜÇÜK BEY
(ELİNE KALEM KÂĞIT ALIR O DA BİR ŞEYLER YAZMAYA BAŞLAR. BİR TARAFTAN DA YÜKSEK SESLE SÖYLER.)
ANNE: ÇOCUĞUMA DUYURULUR. YEMEK PİŞİRMEK YÜZ BİN BULAŞIK YIKAMAK YÜZ BİN ÇAMAŞIR YIKAMAK YÜZ BİN. AMA BEN SİZDEN ÜCRET OLARAK SADECE SEVGİNİZİ İSTİYORUM. YAZAN ANNEN.
(KÂĞIDI MASANIN ÜZERİNE BIRAKARAK DIŞARI ÇIKAR. ÇOCUK İÇERİYE GELİR)
ÇOCUK: ANNEM YAZDIĞIMI OKUMUŞ MU BAKAYIM( DERKEN MASANIN ÜZERİNDEN KÂĞIDI ALIR. SEYİRCİLERE DÖNEREK OKUYORMUŞ GİBİ YAPAR. SONRA SEYİRCİLERE BAKAR.
ÇOCUK: SİZCE ANNEME ÇOK MU HAKSIZLIK ETTİM. NE DERSİNİZ. ONLAR BİZİM EN GÜZEL ŞEKİLDE YETİŞMEMİZ İÇİN UĞRAŞIYORLAR. AMA KARŞILIĞINDA SADECE SEVGİMİZİ İSTİYORLAR. BİZİM DE BAZEN ONLARA YARDIM ETMEMİZ GEREKİR DEĞİL Mİ?
(ANNE İÇERİYE GİRER. ÇOCUK ANNESİNİ GÖRÜNCE KOŞARAK SARILIR.
ÇOCUK: CANIM ANNECİĞİM, ÖZÜR DİLERİM. SENİ ÇOK SEVİYORUM.
ANNE: BEN DE SİZİ ÇOK SEVİYORUM YAVRUM:
(BEBEK DE EMEKLEYEREK YANLARINA GELİR. SELAM VEREREK SAHNEDEN ÇIKARLAR.

· Arkadaşlarımız “CANIM ANNEM” adlı şiiri söyleyecek. ( Veysel )
· CANIM ANNEM
Gözlerin yıldızdan parlak ( Alihan )
Sözlerin en berrak ( Mesut )
Sevgin yüreğimde duracak
Canım annem, güzel annem ( Senem)
Minik ellerimi tut, bırakma
Hazır et onları akşam
Beraber şarkı söyleyelim babama
Canım annem, güzel annem
( Yıldıray )

· Şimdi sırada “KIZ İSTEME PİYESİ” var. Hepinize iyi seyirler. ( Senem )
· KIZ İSTEME PİYESİ Piyeste kız tarafı: Anne ( Pınar ) Baba ( Yasin ) Kız ( Esma )
Erkek tarafı: Anne ( Yağmur ) Baba ( Emre ) Oğlan ( Furkan )
Erkek tarafı ve kız tarafı karşılıklı dizilip diz çökerler.
OĞLAN BABASI KIZ BABASINA DER’KI-AL ALMAYA GELMİŞEM BAL ALMAYA GELMİŞEM ALIN HAYIRLI OLSUN KIZ ALMAYA GELMİŞEM…
KIZIN BABASI DER’KI-ALIN MUBAREK OLSUN BALIN MUBAREK OLSUN BEN KIZIMI VERMEM HAYDI UĞURLAR OLSUN…
OĞLANIN ANASI KIZ ANASINA DERKI-AL ALMAYA GELMİŞEM BAL ALMA YA GELMİŞEM ALIN HAYIRLI OLSUN GELIN ALMAYA GELMİŞEM
KIZ ANASI DERKI-ALIN HAYIRLI OLSUN BALIN HAYIRLI OLSUN KIZIMIDA GELIN ETMEM HAYDI UĞURLAR OLSUN….
OĞLAN GELINE DERKİ (YANINA GIDIP GUL UZATARAK) -AL ALMAYA GELMİŞEM BAL ALMAYA GELMİŞEM ALIN MUBAREK OLSUN SEVDİĞİM SENI ALMAYA GELMİŞEM…
KIZ OĞLANA DERKİ ( GULU ALIP NAZLI NAZLI ) -ALIN MÜBAREK OLSUN BALIN MÜBAREK OLSUN BENDE SENI SEVMIŞEM SANA VARMAYA GELDIM
OĞLANLA GELIN KALKIP KACMAYA CALISIR ANNELER BABALAR OĞLANLA GELİNİ ÇEKİSTIRIRLER SONRA HEPSI DUZ BI HIZADA DURARAK SEYIRCILERE
HEPSI BIRLIKTE-ALINIMIZ MUBAREK BIZIM BALIMIZ MUBAREK BIZIM DAVUL ZURNA ÇALINSIN DÜĞÜNÜMÜZ VAR BIZIM der.
MUZIK OLARAK KASAP HAVASI VERILIR HALAY CEKMEYE BASLARLAR

umarım işine yarar

harikasın çok teşekkürler

teşekkürler;)

teşekkürlerrrr....

teşekkürler fatma hoca

teşekkürler hocam paylaşımınız için:)

teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri