Anasınıfında ingilizce öğretimine başlarken

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tugbademirel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:55
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@tugbademirel
arkadaşlar ingilizce öğretmeniyim, önümüzdeki yıl bir kolejin ana sınıfında ingilizce öğretmeni olacağım inşallah. şimdiye kadar genelde lise deneyimim oldu, orta okullara da derse girdim ancak ana sınıfı benim için bir ilk olacak.
göreve başlayacağım kolejde sınıfta sadece ingilizce konuşulması gerekiyor. orta okul ve lisede bu bir sorun degildi ancak anaokulu yaşındaki çocukların buna vereceği tepkiden yana bazı çekincelerim var.
başlangıçtan korkuyorum. sınıfta türkçe tek kelime etmeden kendimi öğrencilere nasıl kabul ettirebilirim? beni öğretmen olarak görmelerini nasıl sağlar, sınıf yönetimi konusunda ne yapabilirim?
bu konuda deneyim geçirmiş arkadaşlardan veya önerisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum
şimdiden teşekkürler:36_3_12:

Arkadaşım bende iki yıl bir kolejde anaokulu ögretmenligi yaptım ve oraya ingilizce ögretmeye gelen ögretmen arkadaş vardı ama tümden ingilizce konuşmuyordu.Ögrettigi şeyler renkler,sayılar,mevsimler ve bazı hayvanlar vb.... ve bence güzel birşey ama hep ingilizce konuşmak ne derece dogru dersen bence o yaştaki çocuklara uygun degil ....

okulun beklentisi bu yönde.. okulda çalışan temizlikçi teyzelere bile öğrencilerle iletişim kuracak kadar ingilizce öğretilecek.. yani hedef doğal bi ingilizce-konuşama ortamı

Aslında zamanla o kıvama geliyorlar. Çocuklar isim sormayı, cvp vermeyi, uyan demeyi, doğru yatağa uyku zamanı geldi demeyi, tuvalete gidebilir miyim demeyi, hayvanları, meyveleri, sebzeleri, sayıları, mevsimleri, vücudumuzu, jimnastik hareketlerini vs öğrendiler şuanda...
Basitten zora yol alarak gidildi.
Aynı zamanda bunları öğretirken drama yoluyla canlandırarak öğretim tekniğini kullandı ve gayette başarılı şuanda...

bence çocuklar belli bir düzeye gelene kadar bu mümkün değil,seni anlamaları çok zor,anlamazlarsa ilgilerini çekmek çok zor olur,abartılı hareketler,mimikler kullan,hareketle,tavırlarınla kelimeleri birleştirerek anlamaya çalışsınlar bence..

ben de 11 tane cocuk sarkısı var ıngılızce klıplı onları dınletıyorum ıngılızce ogretme cabasında degılım ama sarkı baslayınca eslık edıyorlar. bes yasta bellı baslı kavramları ogretmeyı dusnuyorum.ama tamamen her an ıngılızce konusmak cok zor ımkansız okul oncesı cocugu ıcın.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri