Allah beni yakacak mı??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gülita
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:13
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@gülita
anaokulunda calısıyorum okulumuzda bır ogrencı olumden cok korkuyor ve allah benı yakacakmıs deyıp aglıyo ne yapacagımızı bılmıyoruz bu tarz hıkayeler oldugunu duymustum elınde olan varsa lutfen gondersın sımdıden tesekkurler

anaokulunda calısıyorum okulumuzda bır ogrencı olumden cok korkuyor ve allah benı yakacakmıs deyıp aglıyo ne yapacagımızı bılmıyoruz bu tarz hıkayeler oldugunu duymustum elınde olan varsa lutfen gondersın sımdıden tesekkurler

hocam aynı durumlarla bende karşılaşıyorum bir köy okulunda görevliyim aileler öyle ki çocukların yapmalarını istemediği şeyler için hep ayıptır günahtır şeklinde konuşmuşlar göreve başladığım ilk 2 hafta çok duydum bunu fakat ben onlarla uygun bir dille konuşunca bu zamanla geçti daha sonra veli toplantısında anlattım durumu çocukları allahla korkutmamaları gerektiğinin bunun çok yanlış olduğunu dile getirdim öncelikle bunu hangi öğrenciniz söylüyorsa tavsiyem onun ailesiyle bir görüşmeniz çocuğada korkusunun yersiz olduğunu uygun bir dille anlatmanız

benım ogrencım degıl fakat cocugun durumundan cok etkılendım ve yardımcı olmak ıstedım.o sınıfın ogrtmenı velımızle goustu defalarca.anlasıldıki cocuk aileden daha once allah dın lafı duymamıs cok saskın buyuk bır korku ıcınde neyse ılgınızetesekkurler hocam

ilk öncelikler çocuklara bu tarz konuşmanın yanlış olduğunu belirtmekte fayda var.Burada çocuklarımıza Allah sevgisinde bahsetmemiz gerekirken korkudan bahsederek çocuğun içine kapanmasına belkide yanlış şeyler yapmasına neden olacak.Çocuklarımızın birşey yapmasını istemiyorsak Allah yakar kelimesini kullamamalıyız.Zaten çocuklar çok sevdiklerine güvenirler. Allahtan sadece korkarsa nasıl ona güvenecek.

Böyle yapan ailelere çok kızıyorum. Bizi yaratan bize bütün nimetleri veren bizi koruyan Allah tertemiz günahsız çocuğu niye yaksın niye çarpsın. Bazı aileler çok bilinçsiz bu konuda.

Böyle yapan ailelere çok kızıyorum. Bizi yaratan bize bütün nimetleri veren bizi koruyan Allah tertemiz günahsız çocuğu niye yaksın niye çarpsın. Bazı aileler çok bilinçsiz bu konuda.
çok katılıyorum hocam bu konuda size öncelikle aileler çocuklarının yapmalarını istemediği bir davranış için allah seni çarpar günah vb kelimeleri kullanıyorlar buda çok rahatsızlık verici benim sınıfımda ilk 2 hafta bu durumla karşı karşıyaydım ama uyardım çocuklarımı velilerimide uyardım artık o tip skonuşmalara rastlamıyorum sınıfımda

hocam cocuklarimiza Allahi nasil anlatabiliriz ad altinda kitap sitelerinde makul fiyatlarda kitaplar satiliyor.sizde biliyosunuzdur isinize yarayacagini dusunuyorum cunku bizler bu konuda yetersiz kaliyoruz bu konuda yardim isteyen velilerede tavsiye edilebilir

çok katılıyorum hocam bu konuda size öncelikle aileler çocuklarının yapmalarını istemediği bir davranış için allah seni çarpar günah vb kelimeleri kullanıyorlar buda çok rahatsızlık verici benim sınıfımda ilk 2 hafta bu durumla karşı karşıyaydım ama uyardım çocuklarımı velilerimide uyardım artık o tip skonuşmalara rastlamıyorum sınıfımda

Evet zaten velilerle hemen konuşmak lazım uyarmak lazım. Sizde öyle yapmışsınız zaten kurtulmuşsunuz bu tarz durumlardan.Özeldemi çalışıyodunuz?

hocam cocuklarimiza Allahi nasil anlatabiliriz ad altinda kitap sitelerinde makul fiyatlarda kitaplar satiliyor.sizde biliyosunuzdur isinize yarayacagini dusunuyorum cunku bizler bu konuda yetersiz kaliyoruz bu konuda yardim isteyen velilerede tavsiye edilebilir

Evet çok güzel bişey bu. Teşekkürler. Hem bizlerin kullanması lazım hemde velilere önermek lazım.Çünkü o yaştaki çocuklara Allahı anlatmak gerçekten zor.

tesekkurler arkadaslar

konuyu ilgili yere taşıyorum ...

ck acıl kavram dosyası yapmm gerekıyor ama nasıl yapacagımı blmyrum orneklerım yok bana ornek yollayabılrmısınz lutfn ck ıhtıyacm var tesekkur ederım...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri