arkadaşlar merhaba ,sizler bulunduğunuz okul çevresinde alan taraması yaptınız mı?valla öğretmenlik dışında her işi yapıyoruz .bu gün hem ders yaptık hem okuldan sonra arkadaşla mahalle mahalle dolaşıp çocuk aradık okula kaydettirsinler diye kaymakamlığın emri üzerine...ben inanamıyorum yani sınıfta yeterli öğrenci var daha zorla çocuk topluyoruz.Veliler ayaklarına gidince birde naz yapıyorlar yani hayret bişey isteyen göndersin istemeyen göndermesin ya ...şu an yorgunluktan ölüyorum daha bitmedi yarın yine çıkacaz
arkadaşlar alan taraması ile ilgili herhangi bir yazı varmı her ay yapılması hakkında.bir arkadaşıma her ay yaptırıyolarmış yazı da böyle diyorlarmış.bunun doğruluğunu öğrenmek istiyorum.kasaba belediye ve ilçe ile il merkezinde olanlar her aymı yapmak zorunda.ben sadece iki defa yapıyorum.bir sene sonunda gelecek yıl için kaçtane gelebilir diye birde sene başında kaç kişi gelmiş kaç kişi gelmemiş diye.
bende kapı kapı dolaşmıyom ama iki defa yapıyorum.bazı yerlerde bunu her ay yaptırıyolarmış.(arkadaşlarımın)bunu da sözde yazı ile destekliyolarmış.81gamze81 şunu yazdı:bizim anaokulundaki daha önceki müdürümüz haziran ayındaki seminer döneminde seminer ödevi olarak okuldakileri ayırırdı,sen su mahallenin sen su mahallenin sen su sağlık ocağından .... seklinde o sene kayıt olabilecek çocukların (diyelim seneye için 2002-2003-2004-2005 doğumlu) kayıt listesini rapor seklinde hazırlamamızı isterdi.
bizde muhtardan yada sağlık ocağından durumu anlatır dökümleri alır,tutanakla müdüre verirdik.
bizim yaptığımız alan çalışması buydu.
ev ev dolaşmadık yani.
bununla ilgili bir resmi yazıyla karsılasmadım henüz.
arkadaşlar ilçede öğretmenlik yapıyorum bu sene 3. senem şu an 30 kayıtlı öğrencim war haliyle 2 sınıf açtık açtık ama gelen öğrenci sayısı 20 şu an.e tabiki bizde 10 10bölüşücez çocukları iş bunlada bitmiyo bize baskı yapıyolar öğrenci sayısını çoğaltmamız için.kapı kapı dolaşıp çocuk arayan war mı yoksa bunu sadece biz mi yapıcaz bana azıcık saçma geldi ve ben bunu yapmak istemiyorum idarenin mantığı kayıt çok görünsün ama çocuk okula gelmesede olur sizce mantıklı mı?
hocam resmi kayıt 30.zaten 2.sınıf açılmasının nedenide köyden kurtulmak isteyen bi hocamızın olması asıl moralimi bozan bu olay. elimden gelen herşeyi yaptım 5000 nüfuslu bi yerde 30 çocuk bulmak meseleydi🙂ben istiyorum ki diğer öğretmenimizde kapı kapı dolaşıp çocuk toplasın sonuçta artık 2 öğretmeniz ama hala benden bişi bekliyolar milli eğitimin bana dediği şey bunu sen yaparsın yani bi bakıma beni gaza getiriyolar ama ben bi başkasının rahatı için kendimi yormak istemiyorum İŞTE SORUN BU.yinede yükseltelim mi sayıyı🙂