Adres ve telefon num. öğretimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mayıs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:10
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@mayıs
arkadaşlar çocuklara ev adreslerini ve telefon numaralarını öğretirken nelere dikkat ediyorsunuz? hangi yöntem ve teknikleri kullanıyorsunuz? ilk kez öğreteceğim de. bu konuda bilgi sahibi değilim . bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

ben ilk öğrettiğim yıl telefon numaralarını boyama sayfası şeklinde çıkartmıştım önce onları boyayıp kesmişler ve daha sonra hazırladığımız telefonlara yapıştırmışlardı. pekiştirmek içinde numarayı çevirerek hem telefonda nasıl konuşulacağını hemde nezaket sözcüklerini kullanacakları şekilde bir canlandırma hazırlamıştım.anneleri rolunu oynamıstım:) bir kaç denemeden sonra telefon numaralarını öğrendiler. adres konusunda çok zorlanmadım köy okulu olduğu için 2 tane söylenen kelime olduğu için zaten ezbere biliyorlardı.

hocam teşekkürler ilginize. yalnız ben kayboldukları zaman neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verirken bu konu üzerinde durmak istedim. bir de stajda uygulayacağım için ve başka bir etkinliğe yardımcı bir etkinlik olduğu için daha pratik bir yol arıyorum...

hazırlayacağın etkinliği anladım hatta drama etkinliği olarakda 1.dönem etkinliğimde yer verdim ama öncesinde adres ve telefon numaralarını anlattığım bu etkinlikle öğretmiştim:S haftada 1 gün gittiğin stajda bu konuyu vermek zor olur sanırım fakat staj öğretmenin daha önce adres telefonu öğretmiştir muhakkak çünkü 1 dönem adres telefon numarası öğrenmelerini planlarımızda alıyoruz.
istersen ben yinede drama etkinliğiani yollayayım

saolun hocam. iyi olur eğer yollarsanız....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri