Adey yenİden gÖzden geÇİrİlsİn...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Taylan GÜZEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 3:19
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@Taylan GÜZEL

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü 25.08.2011 tarih ve9982 sayılı genelge ile “Devamsızlık yapan çocuğa yönelik bireyselleştirilmişuygun müdahalelerin yapılmasını sağlamak ve takibini yapmak amacıyla “AşamalıDevamsızlık Yönetimi” (ADEY) uygulama çalışmasını başlatmış ve anket üzerindenuygulama gerçekleştirilmektedir. ADEY amacı yönünden verimli bir çalışma olmakla birlikte uygulanışınedeniyle birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. ADEY anketi içerik olarak çocukların net olarak anlayamayacağıseviyelerde sorular içermektedir. Öğrencilerin çocuk yaşta oldukları gerçeğigöz ardı edilerek sorular hazırlanmıştır ayrıca bu uygulamanın çocuklarınpsikolojik durumları gereği rehberlik formasyonu almış öğretmenlerceuygulanması gerekmektedir. Hem bir çocuğa aile mahremiyeti ile ilgili sorularsormak hem de bir çocuktan bu sorulara yeterli ve doğru cevap beklemekyanlıştır. Uygulamayı gerçekleştirdiğiniz öğretmenlere mevcut görevlerininyanında üzerlerine böyle bir sorumluluk yüklenmesi de doğru değildir. Öğrencibaşına 10 dakika süren uygulama bir sınıfta ortalama olarak 40 ders saatidemektir. Mevcut görevlerinin yanında bir öğretmenin bu görevi degerçekleştirmesini beklemek uygulamadan beklenen verimi elde etmeyi tümüyleimkânsız hale getirmektedir. Ayrıca çok mahrem bilgi ve yorumları içerenuygulamanın güvenliği ile ilgili de endişeler mevcuttur.Yukarıda izaha çalıştığımız sebeplerle Türk Eğitim–Sen olarak “AşamalıDevamsızlık Yönetimi” (ADEY) uygulama çalışmasının Bakanlığınızca yenidendeğerlendirilerek gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda;Gereğini arzederiz M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN İsmailKONCUK GenelMevzuat ve Toplu GenelBaşkan GörüşmeSekreteri

özellikle ilköğretim okullarında çalışan arkadaşlarımız bu açıdan sıkıntı yaşamaktadır eğer bunun sonucunda bazı değişiklikler olursa çok isabetli olacaktır...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri