Açıköğretim Fakültesi Okul Önce Eğitim Öğretmenliği Bölümü Mezunlarının Dikkatine !!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayşe-kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:58
evet arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum bu kuralı koyanlara göstermemiz gereken tepkiyi malesef birbirimize gösteriyoruz buda hiç bir şey kazandırmıyor bize

arkadaşlar sizde haklısınız ama bizimde haklılık yönümüzü düşünün empati kurun lütfen. ilk kazananlar olarak bize verilen bi haktı ve biz bunu kaybettiğimizi düşünüyorduk o zamanda bize haksızlık yapılmıştı.çünkü ben kadro verilecek diye 4 yıl ailemden ayrı küçücük ilçelerde zor şartlarda çalıştım ve aldığım ücret 300 ytl idi. o rakam bana hiç bi zaman yetmedi ve ailemin desteğiyle ayakta durdum maddi manevi. her sene görev yerim değişti ve her sene taşınmak çok kolay olmadı.tam ordaki çevreye adapte oluyorsun seneye farklı bi yere atanıyorsun diğer yıl her şey sli baştan.Bu dşartlara neden katlandım kadro verilecek diye eğer verilmeyeceğini bilseydim evimde rahat rahat oturur okulumu bitirirdim bu sıkıntıların hiç birini çekmezdim. görev yaptığım için derslerimde aksadı ve sınıf tekrarı yaptım neden gündüz iştesin eve gelip yemek ekmek temizlik dinlenmek derken çalışmaya zaten fırsat kalmıyor. fırsat yaratsanda fiziksel ve zihinsel olarak yorgunsun.o yüzden bi de olaya bizim açımızdan bakalım. ben 4 yıl usta öğretici olarak çalıştığım için pişmanım maddi olarak çok kaybım oldu.kadro verilecek diye bu kahrı çeken çoğu insana yapılan haksızlık değil mi peki.

Arkadaşlar Bana Bir Arkadaşim Anlatti Istanbulda öğretmen Arkadaşlar Milli Eğitime Gidiyorlar Ve Aynen Böyle Dilekçe Verip Konuşuyorlar Olay şöyle Devam Ediyor.ordaki Bir Müdür Bu Arkadaşlarin Isimlerini Aliyor Ve Diyorki Size Birakin Kadroluyu Sözleşmeli Bile Atanamayacaksiniz Diyor Ve Aynende öyle Oluyor Arkadaşima Ben Bu Dilekçe Olayini Anlattiğimda Oda Aynen Bana Bunu Anlatti Bu ülkede Hakda Aramaya Gelmiyor

meb ve aöf arasındaki protokol hakkında ayşe-kurt arkadaşımızın yazdığı ve yayınladığı dilekçe ile başvurup sonuç elde eden var mı?lütfen beni bildilendirin.aynı durumdayım.çevrenizden duyduklarınız varsa lütfen yazın.

arkadaşım seninle aynı durumdayım.bu dilekçelerle bir sonuç elde ettiniz mi?lütfen cevap yaz.

Evet bende katılıyorum arkadaşım niydem ben örgün eğitimde okul öncesi lisans okuyordum bu sene onda 5. senem yanı sıra da örgün eğitim 2. sınıftayken açıköğretim okul öncesi mezunlarına atama da öncelik verilecekmiş diye duydum ben o senede açıktan işletmeye girmiştim 2. dönem okul öncesine sırf böyle bir yasa var die geçiş yaptım ve geçen yaz bu anlaşmanın bitmiş olduğunu öğrendim ve çok üzüldüm açık öğretiminde örgün eğitimde olan arkadaşlarımın ne ve nası koşullarda okuduklarını heralde benden iyi kimse anlamaz arkaqdaşlar ortada biz öğrencilere karşı bir haksızlık var ve bırakın birbirinizi suçlamayı böyle bir sistemin ne kadar saçma olduğu kararını hep birlikte boykot edelim ya kpss kalksın onca sene okumamızın karşılığını alalım yada okul öncesi öğretmeniğini bitiren arkadaşlar diploma puanına göre atansın arkadaşlar hepimizin daha iyi yerlede olması dileğiyle allaha emanet olun

2001 ve 2003 yılları arasında açıköğretim fakültesi, o.ö.e.ö. bölümünü kazanıp okulu bitirenler:
Ben ve arkadaşlarım bu bölümü kazandık ve okulu bitirdik. MEB ve Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereğince 3. sınıfa geçenler kadrolu USTA ÖĞRETİCİ, lisans tamamlayanlarda öncelikli olarak öğretmen olarak atanacaklardı. İnsanlar protokolün iptal olduğunu düşünüyorlar. Hayır iptal olmadı, süresi bitti ama bu yıllar arasında bu bölümü kazananlar bu haklardan yararlanıyorlar. Bu haklaradan yararlanmak için Türkiye genelinde bir eylem başlattık. Avukatlarla görüştük ve bizim haklarımızın olduğunu söylediler. Bir dilekçe yazdık ve meb' na verdik. Sizlerden de bizimle birlik olup dilekçelerinizi vermenizi istiyoruz. Lütfen Haklarımızı Arayalım , birlik olalım. Dilekçelerimize olumsuz bir cevap geldiğinde dava açılacaktır. Bununla ilgili görüşmeler yapılmıştır. Sizlerden istediğimiz dilekçelerinizi biran önce vermenizdir. Dilekçelerinizin bir örneğini saklayınız. Kaybedecek veya sorumlu olacağınız bir durum yok. Korkmadan dilekçelerinizi verebilirsiniz.
Size dilekçe örneğini sunuyorum. Bilgilerinize göre doldurun.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
iliniz
25.01.2000 Tarihinde MEB ile Anadolu Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği;

1: Kız Meslek Lisesi, Çocuk Gelişimi çıkışlı olmak
2: ÖSS’den 105 puan almak
3: Alanında öğretmeni işbaşında yetiştirmek
4: Okulun ilk iki yılında kadrosuz usta öğretici
5: Program gereğince ikinci sınıfı bitirip önlisansı tamamlayanlar kadrolu usta öğretici olarak görevlendirilecekler
6: Dört yılı tamamlayıp lisans tamamlayanlar öğretmen olarak öncelikli atanma hakkına sahip olacaklardı.
İmzalanan bu protokole dayanarak, ..............tarihinde bu bölümü kazandım. Okulu başarı ile bitirdim. Protokol gereğince bana verilen haklara göre;

1: İkinci sınıfın sonunda kadrolu usta öğretici olarak görev alamadım.
2: Okulu bitirdiğim halde öğretmen olarak atanamadım.
Protokolün şartlarını yerine getirdiğim halde, bana verilen hakların hiçbirinden yararlanamadım.
Bu protokolün bana taahhüt etmiş olduğu hakların göz önüne alınmasını, bu konu hakkında en azından tarafıma bilgi verilmesini önemle rica ederim.

Adres Adı Soyadı
Ünvanı

Tel Ev:
Tel Cep

arkadaşlar lise mezunlarına kadro deyince hepiniz havaya kalıkıyorsunuz,neden siz kpss siz kadro alıyosunuz o zaman?biz de hakkımız olan kadroyu istiyoruz....

arkadaşlar bu dilekçeyi şuan hala lise mezunu olup ta 2 yıl ve daha çok yıl kadrosuz usta öğreticilik yapan arkadaşlar da yazacak mı? tam açıklayabilir misiniz?Bir hak aranacaksa eğer arayalım hep birlikte:)

bence kpss kalkmalı bize uygun bi sınav değil zaten ben kızmeslek lisesini bitirdim orda genel kültür olarak ne gördüm hiç bişi.2000 senesinde sınava girdim a.ö.f kazandım.o.ö.e.ö 7 senede zor bela bitirdim çünkü çocuğum vardı.şimdi ücretli çalışıyorum.ama bakıyorumda kadroya geçen öğretmen arkadaşlar atananlar istisnalar hariç bizim kadar ücretliler kadar çalışmıyo valla ense yapıyolar.2saat yol tepiyorum aldığım ücretli belli zevkle yapıyorum görevimi ama yaptığımız kadroluyla aynı nie ücretli oluyoruz ben anlamıyorum.en kısa zamanda bu kpss olayına çözüm bulunmalı bence.sevgiler..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri