2001 ve 2003 yılları arasında açıköğretim fakültesi, o.ö.e.ö. bölümünü kazanıp okulu bitirenler:
Ben ve arkadaşlarım bu bölümü kazandık ve okulu bitirdik. MEB ve Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereğince 3. sınıfa geçenler kadrolu USTA ÖĞRETİCİ, lisans tamamlayanlarda öncelikli olarak öğretmen olarak atanacaklardı. İnsanlar protokolün iptal olduğunu düşünüyorlar. Hayır iptal olmadı, süresi bitti ama bu yıllar arasında bu bölümü kazananlar bu haklardan yararlanıyorlar. Bu haklaradan yararlanmak için Türkiye genelinde bir eylem başlattık. Avukatlarla görüştük ve bizim haklarımızın olduğunu söylediler. Bir dilekçe yazdık ve meb' na verdik. Sizlerden de bizimle birlik olup dilekçelerinizi vermenizi istiyoruz. Lütfen Haklarımızı Arayalım , birlik olalım. Dilekçelerimize olumsuz bir cevap geldiğinde dava açılacaktır. Bununla ilgili görüşmeler yapılmıştır. Sizlerden istediğimiz dilekçelerinizi biran önce vermenizdir. Dilekçelerinizin bir örneğini saklayınız. Kaybedecek veya sorumlu olacağınız bir durum yok. Korkmadan dilekçelerinizi verebilirsiniz.
Size dilekçe örneğini sunuyorum. Bilgilerinize göre doldurun.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
iliniz
25.01.2000 Tarihinde MEB ile Anadolu Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği;
1: Kız Meslek Lisesi, Çocuk Gelişimi çıkışlı olmak
2: ÖSS’den 105 puan almak
3: Alanında öğretmeni işbaşında yetiştirmek
4: Okulun ilk iki yılında kadrosuz usta öğretici
5: Program gereğince ikinci sınıfı bitirip önlisansı tamamlayanlar kadrolu usta öğretici olarak görevlendirilecekler
6: Dört yılı tamamlayıp lisans tamamlayanlar öğretmen olarak öncelikli atanma hakkına sahip olacaklardı.
İmzalanan bu protokole dayanarak, ..............tarihinde bu bölümü kazandım. Okulu başarı ile bitirdim. Protokol gereğince bana verilen haklara göre;
1: İkinci sınıfın sonunda kadrolu usta öğretici olarak görev alamadım.
2: Okulu bitirdiğim halde öğretmen olarak atanamadım.
Protokolün şartlarını yerine getirdiğim halde, bana verilen hakların hiçbirinden yararlanamadım.
Bu protokolün bana taahhüt etmiş olduğu hakların göz önüne alınmasını, bu konu hakkında en azından tarafıma bilgi verilmesini önemle rica ederim.
Adres Adı Soyadı
Ünvanı
Tel Ev:
Tel Cep
Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.
Kayıt Ol!