50 mavi kapağa döner ayran

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zeynep KIYCAK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:42
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
1
@Zeynep KIYCAK
Mavi kapak toplayarak engelliler için tekerlekli sandalye temin etmek isteyen bir okul kantini işletkmecisi, öğrencileri bu yönde teşvik etmek için ''30 mavi kapağa tost ayran, 50 mavi kapağa döner ayran'' kampanyası başlattı.

Denizli'de, mavi kapak toplayarak engelliler için tekerlekli sandalye temin etmek isteyen bir okul kantini işletkmecisi, öğrencileri bu yönde teşvik etmek için ''30 mavi kapağa tost ayran, 50 mavi kapağa döner ayran'' kampanyası başlattı.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Okulu kantin işletmecisi Mustafa Erbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Engelliler Merkezi öncülüğünde başlatılan ve tüm Türkiye'ye yayılan ''mavi kapak toplama'' kampanyası ile engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılandığı duyduktan sonra bireysel olarak ''mavi kapak'' biriktirmeye başladığını belirtti.

Bu çabasında yeterince kapak toplayamadığını görünce her gün iç içe olduğu öğrencileri de bu yönde teşvik ederek, kampanyaya katmaya karar verdiğini ifade eden Erbek, şunları söyledi:

''İnsan olarak hepimizin sosyal görevleri var. Bence yardımseverlik ve destek olmak her insanın görevi. Ben de mavi kapak projesini duyduğumda bir şeyler yapmam gerektiğini hissederek bir proje geliştirdim. Kantin işlettiğim okulumda öğrencilerin de katkısıyla bir uygulama başlattım. 30 kapak getiren öğrenciye tost ayran, 50 mavi kapak getiren öğrenciye de döner ayran verme taahhüdünde bulundum. Kampanyayı da kantinin camlarına astığım ilanlarla duyurdum. Öğrenciler de sağ olsun yoğun ilgi gösteriyor. Amacımız burada sosyal yardımlaşmayı sağlayarak engelli bir kardeşimize yardımda bulunmak ve yardımseverlik bilincini öğrencilerimize aşılamak. Bunu diğer okullar da hayata geçirebilir. Bu kampanya ile tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan engelli vatandaşlarıma daha çabuk ulaşabileceğimizi düşünüyorum.''

Erbek, kampanyaya öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve sadece ilk gün bin kapak topladıklarını bildirdi.

Haber Kaynağı: Zaman Gazetesi

çok güzel bir uygulama tebrik etmek lazım adamı :)

güzelde keske insanlarımız bir karsılık beklemeden iyilik yapmayı ögrenseler,bunu cocuklara önce anne-baba ögretmeliiii

Biz sınıfça bir koliyi süsledik ve anasınıfı olarak mavi kapak topluyoruz.Bu kutuyu da sınıfımızın girişine koyduk.Kampanyaya okul olarak katılıyoruz fakat öğrencilerim 2.kattaki kutuya tenefüsümüz olmadığı için erişemediği için böyle bir teşvik yolu bulduk.Biriktikçe idareye teslim ediyoruz yine sınıfça:)Öğrenciler bu şekilde her gün 8-10 tane de olsa kapak bulup getiriyor...

Biz de öğrencilerimle topluyoruz, geçen sene de topladık ve bulunduğumuz yerdeki bedensel engelliler derneğine teslim ettik. Bu sene de toplamaya devam ediyoruz. Bu tarz kampanyalara okullar daha çok dahil edilmeli aslında. Bir çocuk Bir aile olarak düşünülünce hem kitlesel açıdan amaca ulaşma daha iyi oluyor, hem de olumlu davranış kazanmaya destekçi olunmuş oluyor.
Zeynep hocam; paylaştığınız haberdeki uygulama ise gerçekten çok güzel...

cok guzel seyler gercekten

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri