4+4+4 te okul öncesinde yeni gelişme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:40
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sinex
[h=2]5 Yaş Çocuğuna Ayrı Sınıfta Oyunlu Eğitim[/h]Eğitim teklifi yasalaşırsa Milli Eğitim Bakanlığı 5 ve 6 yaşındaki çocukları aynı sınıflarda okula başlatmayacak.

AK Parti’nin eğitimi kademeli 4+4+4 şeklinde düzenleyen yasa teklifiyle okula başlama yaşının 5’e çekilmesiyle ikiye katlanacak öğrenci sayısı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) şimdiden ön hazırlıklara başladı. Teklif yasalaşırsa gelecek yıl 2006 doğumlu 1.450milyon ile 2007 doğumlu 1.400milyon çocuk okula başlayacak. Ancak iki yaş grubu ayrı sınıflarda okuyacak.

DERS SAATİ DÜŞECEK
5 yaştakilerin “oyun çağında” oldukları gözetilerek haftalık ders saati 30’dan 25’e düşürülecek. 5 yaşındaki birinci sınıfları ana sınıfı öğretmenleri okutacak. Eğitimoyun ağırlıklı olacak. Okuma yazma öğrenmeleri için geniş bir zaman dilimi tanınacak, müfredat yenilenecek. Sınıflara oyun hamurları getirilecek. Birinci sınıfı ayrı sınıflarda okuyan 5 ve 6 yaşındakiler 2’nci sınıftan itibaren aynı sınıfta karışık eğitime başlayacak. Öğrenci sayısının her yıl iki kat artmasıyla da okulların tümünde ikili öğretime geçilecek. Sabahçı ve öğlenci kavramları eğitime girecek. İlköğretimde 321 bin 193 dersliğe ekleme yapılmazsa ilköğretimde sınıfmevcudu sayısı 40’a yükselecek. 5 yaş grubu çocukların da okula başlamasıyla kalabalıklaşacak sınıf sorununu çözmek için bakanlık sınıf konseptlerinde farklılık yapmak, sıra sistemini bırakmak zorunda kalacak.

Refika KARABACAK/ HT GAZETE

Arkadaşlar bu yazıyı abbas güçlünün sitesinden aldım şimdide ilkokul öğretmeni olacağız.Yine olay bize bağlandı hakkımızda hayırlısı

Paylaşımınız için teşekkürler.

ne yani? yardımcı öğretmen statüsünde mi olcağız bu durumda?? sınıf öğretmenleri sınıf öğretmeni ama biz yardımcı öğretmen mi olcaz!!! bu ne ya inanamıyorum..!

bu şaka olsa...gerçek değil...nasıl bir saçmalıktırki bu...nasıl bi mantık....inanamıyorum...

saçmalıktan başka birşey değil ? akla mantığa aykırıııııııııııı !!! daha neler göreceğiz bakalım

arkadaşlar bende hep netten takip ediyorum ama hergün yeni birşey çıkıyorbenimde umudum bunun asla gerçekleşmemesi herşey eylülde belli olacak hakkımızda hayırlısı!!!!

son dakika haberine göre bu konuda geri adım atılmış 72 ayı dolduranlar 1. sınıf 60 ay okul öncesine devam edecekmiş böylece müfredat değişmeyecekmiş

ewt.ben de son dakika haberi olarak geri adım atıldığını duydum!

ben bir öğretmen ve bir de 2007 doğumlu bir çocuk annesi olarak bu durumdan çok rahatsızım...2.yıl da 1. sınıf eğitimi alan çocukla, 20007 doğumlu olup anaokulu eğitimi alan çocuk nasıl aynı sınıfta olur...ayrı sınıfta bile olsa aradaki 1 yıllık eğitim farkı nasıl ortadan kalkayak..neden kamuoyo aydınlatılmıyor......saklanan bi şeyler mi var......

geri adım atılması iyi bir gelişme ,72 ayını dolduran öğrencinin 1. sınıfa başlaması en doğrusuydu ama yinede içim rahat değil arkadaşlar. burnuma kötü kokular geliyor. hakkımızda hayırlısı.

arkadaşlar bakanın dün kanal24 te yaptığı açıklamada ilköğretime başlama yaşının bir yıl geriye çekileceği yazıyor hani iptal edilmişti bunlar bizi kandırıyor

herhalde benden başka hiçbir okulöncesi öğretmeninin umrunda değil biz 6 yaş grubu öğrencilerini zor bulurken şimdi 6 yaşında ilkokula başlayacak 4 ve 5 yaş çocuğu bize gelecekmiş.

Bu durum kÖyde ÇaliŞan arkadaŞlar İÇİn sikinti bende kÖyde ÇaliŞiyorum okul Öncesİ mecbur dİyordum ama Şİmdİ bu yasada kalkti velİler farkinda seneye ne yapicaz bİlmİyorum benİ rahatsiz eden durum yaŞ siniri deĞİl okul Öncesİnİn zorunlu olmaktan Çikmasi

[h=2]4+4+4'te Kritik Değişiklik![/h]Mevcut ve yeni sistem öğrencileri için çift müfredat...

Mevcut ve yeni sistem öğrencileri için çift müfredat
Zorunlu din dersi, 'Değerler Eğitimi' olacak
Açıköğretime yüzde 1'lik sınır getirilecek
Okul öncesi öğretmenler sınıf öğretmeni oluyor
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili 4 kritik düzenleme ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim muhabirleriyle sohbet toplantısında 12 yılık kesintili eğitim sistemine ilişkin soruları cevaplarken, eğitim reformu ile üç temel amaçları olduğunu kaydetti. Birinci temel değişikliğin zorunlu eğitiminin 12 yıla çıkması olduğunu söyleyen Dinçer, "8 yıl zorunlu eğitim yapan ülke sayısı çok az. Birçok ülke lise mezunu oranını yüzde 100'e çıkarmaya çalışıyor. Bizde ise toplam nüfus içinde lise mezunu oranı yüzde 28" dedi. Yeni sistemin getirdiği ikinci önemli değişikliğin eğitim sisteminin kademeli hale getirilerek esnekleşip, demokratikleşmesi olduğunu belirten Dinçer, "Üçüncüsü de okula başlama yaşında üst limiti 72 aya çıkarıp çocuklarımıza 1 yıl kazandırıyoruz. Diğerlerinin hepsi ayrıntı" diye konuştu.

şahsi fikrim keşke4-5 yaşlara baksak seneye sadece çizgi ve sayı çalışması verdiğimiz çocuklara okuma-yazma öğretmek zorundayız velilerle ve 1.sınıfı bitirip 2 .sınıfa geçtiğimizde bizden kendi sınıfına alacak öğretmenlerin dırdırıda cabası

arkadaşlar ilköğretime bağlı anasınıfında çalıştığım için çok iyi biliyorum.Bütün sınıfçıların kabusu 1.sınıftır.Bir çocuğu okutmak müfredatı yetiştirmek çok zor durumlar.Biz bunu her yıl yaşıycaz bişeyler yapmalıyız

Her geçen gün birşeyler değişiyor değiştikçede saçmalanıyor Allah sonumuzu hayır etsin...

inanın seneye okula başlamaya korkuyorum bugün bir öğrencim bahçede oyun oynarken sıkıldı bahçe kapısından çıktı zorla sınıfa girdirmişim.daha 2007li ve bu öğrenci eylülde 1. sınıfa başlayacak .Allah gerçekten sonumuzu hayır etsin...

arkadaşlar yeni eğitim sisteminde okulöncesi öğretmenlerine seminer verip temel eğitimin içine mi alacaklar.nasıl olacak bi bilgisi olan varsa paylaşır mı acaba.

BİRİNCİ SINIFA OKUL ÖNCESİ EĞİTİM: Derslik ve öğretmen ihtiyacına ilişkin gerekli tedbirlerin alınacağını aktaran Dinçer, "Birinci sınıf müfredatımız belli olduğunda o müfredata uygun eğitimi verebilecek olan ana okul öğretmeni veya sınıf öğretmenini biz seçeceğiz. İçlerinden eğitim alması gerekenler varsa önümüzde koskoca bir yaz dönemimiz olacak" dedi.

BAKANIN AÇIKLAMASI...........
bu ne anlama geliyorr..bizler ne olacağızz tam oalrak bilen varsa paylaşssın lütfen

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri