4+4+4 bu hafta Genel Kurul gündemine geliyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zeynep KIYCAK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:18
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
1
@Zeynep KIYCAK
Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun gündemle çalışacağı bir haftaya giriyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bu hafta zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifi olacak.

Komisyon görüşmeleri oldukça tartışmalı geçen teklif, Salı günü Meclis Genel Kurulu'na geliyor.

Teklif yasalaşırsa zorunlu eğitim 12 yıla çıkacak. İlk 4 yıl ilkokul, ikinci 4 yıl ortaokul, sonraki 4 yıl ise Lise şeklinde kademelendirilecek.

Teklifin 4 günde bitirilmesi öngörülüyor. Bu amaçla AK Parti Grubu, Salı günü grup önerisini Genel Kurula getirecek.

Öte yandan Genel Kurul'un Hafta sonu da mesai yapması öngörülüyor.

Gensorunun Cumartesi Görüşülmesi Planlanıyor

Bu bağlamda CHP'nin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verdiği gensoru önergeleri 31 Mart Cumartesi Günü görüşülecek.

Gensorunun ardından yüz binlerce memurun maaş zamları için merakla beklediği ''Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan yasa tasarısı'' ele alınacak.

Toplu Sözleşme Tasarısı Genel Kurul Gündemine Geliyor

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda değişiklik yapan tasarı, memurlar için toplu sözleşme hakkını getiriyor.

Yasanın çıkmasının ardından 15 gün içinde sendikalar ile hükümet toplu sözleşme masasına oturacak.

Görüşmelerin ardından memurların 2012 yılı zam oranları da belli olacak.

Haber Kaynağı: Memurlar.net

bakalım okulöncesi bu sistemin içinde nasıl yer alacak merakla ve heyecanla bekliyorum

bu sistemi içinde okulöncesi diye bir şey bulunmuyor ben bakanın okulöncesini telaffuz ederken hiç duymadım nede buna dair bir şeyler okudum

okulöncesini zorunlu eğitimden çıkartmış bi bakanın ağzından böyle bişey duyulmaz sanmıyorum..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri