30 aralıkta sözleşmeli atanıp gitmeyen ve bir yıl cezalı olan varmı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muamma1980
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@muamma1980
Eğer atamalar kasıma sarkarsa bizim cezaların dolmasına 1 ay kalacak ve biz bir ayla atamayı kaçıracakmıyız?

sözleşmeli atandığın yere kaydını yaptırmazssan ceza almıyosun heralde ama gidip evrakları onaylatıp başlayıp ondan sonra bırakırsan ceza var dimi yanlış mı biliyorum

maalesef arkadaşım sayfa açılmıyor kadroyada sözleşmeyede

sözleşmeli atandığın yere kaydını yaptırmazssan ceza almıyosun heralde ama gidip evrakları onaylatıp başlayıp ondan sonra bırakırsan ceza var dimi yanlış mı biliyorum

4/B'linin istifasına 1 yıllık bekleme ceza uygulaması
Sözleşmeli personelin istifa edip sık sık yer değiştirmesi çok sayıda eleştiriye konu olmaktadır. Bu yılın Mart ayında yapılan düzenleme ile "fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe ayrıldıkları kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarına yeniden atanamazlar." uygulaması getirilmişti. Ancak bu uygulamada yeterli olmamıştı. 201o yılı Ocak ayı başından itibaren ise yeni bir uygulama yürürlüğe girecektir.
22 Aralık 2009 00:27

5917 sayılı torba Kanun 10 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kanun, 657 sayılı kanunda yer alan sözleşmeli personel maddesini değiştirmiştir. 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin (B) bendine eklenen yeni bölüm şu şekildedir:
"“Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.”
Dikkat edileceği üzere madde metni, sözleşmesini fesih eden kişinin hiçbir kamu kurumuna bir yıl boyunca sözleşmeli olarak atanamamasını öngörmektedir.
Diğer taraftan, Kanunun yürürlük maddesine göre söz konusu bu yeni hüküm 1/1/2010 tarihinde yürürlüğe girecektir. Buna göre 1 Ocak 2010'dan itibaren sözleşmesini fesih eden bir aday, 1 yıl boyunca yeniden sözleşmeli olarak hiçbir kurumda yeniden 4/B'li sözleşmeli olarak istihdam edilmeyecektir.

Benim de durumum ay farkıyla seninkiyle aynı arkadaşım.Ankara'ya ben laf anlatamadım,gerek de kalmadı artık.Bu ay cezam doldu.Fakat temmuz atamalarını göz göre göre kaçırdım.Kısmet diyeceğim,sözün bittiği yer çünkü...

Arkadaşlar KANUN NE DERSE O yahu... masa yada pc başındaki bi memurun beceriksizliği yüzünden belkide hayatınızla oynatıyosunuz.Resmen yapmış açıklamayı yönetim işte, ne dediği anlaşılmıyosa memur arkadaşa gözlük ikram edin nedir bu böyle.Kimin ayağını kaydırsakta yerine bi torpilliyi yerleştirsek... Hakkınızı vermeyin.Onaylanmamış atama sayılmaaazzz.....onaylarsanız görevi kabul etmiş oluyosunuz ama onaylamamışsanız sayılmıyo.

benim daha dolmasına 4 ay var ama belki bu sefer açarlar bilemiyorum.Birde ben 30 aralıkta atanıp gitmedim hiç bişeyde imzalamadım ama sözleşmenin fesih tarihi ocak yada şubata kayma ihtimali varmıdır.cezamın bitişi ne zamandır acaba ve nerden kesin olarak öğrenebilirm.

ben görev başındayken 2009 ekim başında istifa ettim..temmuz atamasında atandım. kadrolu da tercih yaptım. klavuzu dikkatle okuyun. b,r yıl dolmuş oluyor zaten...

arkadaşlar bn temmuzda sözleşmeli olarak atandım ama özel sebepler nedeniyle gidemedim...gidemediğim için de çok üzgünüm ama olmadı ne yazıkki...bana 17 eylül tarihli bir tebligat geldi. bu tebligata göre tebliğ tarihinden itibaren bir yıl devlet memuriyetine alınmayacağım yazıyor. iki sorum war:
1- cezamın bitiş tarihi temmuz atamasıyla atandığım için temmuz olmamalı mıydı?
2-devlet memmuriyeti derken kadrolu öğretmenliği de mi kastetmişler???

maalesef bende geçen yıl gitmedim şu an başvuru yapamıyorum tam bir yılodamı doluyor acaba bilmiyorum..

arkadaşlar başlayıp da istifa dilekçesi yazıp 1 ay içinde onayınızı alırsanız ceza 6 ay oluyor

arkadaşım bende buna benzer bi konu açmıştım.herkes herşeyi söyledi ama yaşayıp gördüm ki 365 gün dolmadan ne kadro nede sözleşmeli...:((( allaha şükür ben cezamı doldurdum ama bu arada 2 atama kaçırdım.

ewet aradan bi yıl geçti ben de yaşayıp gördüm. teemuzda atandım ancak haziranda kalktı cezam. ama haziran atamasına başvuru yapmadım. neyse. bu arada hem kadro hem de sözleşmeli sayfası açılmıyor ceza alınca,bilginize...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri