27 İl zorunlu olmasi ve alim sayisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muhendis38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:57
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@muhendis38
Arkadaşlar biraz hesap kitap işleri yaptım bunları sizlerle paylaşmak istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum....
Aşağıdaki hesaplamalarda Aralık ve Haziran atamalarını hesaba katılmamıştır....

2009 yılında 30 il zorunluya geçti. Bu 30 ilin nufusu 10,5 milyon.
2010 yılında 27 il zorunluya geçiyor. Bu 27 ilin nufusu 21 milyon.
2009 yılında ağustos ve eylül ayında yani 5.000 ve 10.000 atamasında zorunluya geçen 30 ile toplam 4.000 civarında alım yapılmış.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta 4.000 alım sadece zorunluya geçilmesinden dolayı yapılmadı.Danıştayın iptal karınınıda göz önünde bulundurursak ve bunun % 25 lik bir etki yaptığını kabul edersek bu 4.000 alımın 3.000 tanesi zorunluya geçilmesinden kaynaklandığı sonucuna ulaşırız...

Buradan hareketle mantıksal olarak baktığımızda 10 milyon nufus için 3.000 civarından bir alım yapıldıysa 20 milyon için 6.000 civarında bir alım olacaktır...

Sonuç olarak benim tahminime göre 5.000 ve üzeri alım olma ihtimali yüksektir...
Bu sene yaklaık 10.000 kişi sınava girdiği kabulüyle atanma şansı % 50 dir...

Ne dersiniz ?????

Allah derim hocam epey uğraşmışsınız elinize emeğinize sağlık..o zaman puanlar sözleşmeli alımda kaça düşer bir tahmininiz varmı?

Arkadaşlar biraz hesap kitap işleri yaptım bunları sizlerle paylaşmak istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum....
Aşağıdaki hesaplamalarda Aralık ve Haziran atamalarını hesaba katılmamıştır....

2009 yılında 30 il zorunluya geçti. Bu 30 ilin nufusu 10,5 milyon.
2010 yılında 27 il zorunluya geçiyor. Bu 27 ilin nufusu 21 milyon.
2009 yılında ağustos ve eylül ayında yani 5.000 ve 10.000 atamasında zorunluya geçen 30 ile toplam 4.000 civarında alım yapılmış.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta 4.000 alım sadece zorunluya geçilmesinden dolayı yapılmadı.Danıştayın iptal karınınıda göz önünde bulundurursak ve bunun % 25 lik bir etki yaptığını kabul edersek bu 4.000 alımın 3.000 tanesi zorunluya geçilmesinden kaynaklandığı sonucuna ulaşırız...

Buradan hareketle mantıksal olarak baktığımızda 10 milyon nufus için 3.000 civarından bir alım yapıldıysa 20 milyon için 6.000 civarında bir alım olacaktır...

Sonuç olarak benim tahminime göre 5.000 ve üzeri alım olma ihtimali yüksektir...
Bu sene yaklaık 10.000 kişi sınava girdiği kabulüyle atanma şansı % 50 dir...

Ne dersiniz ?????
peki 10000 mezun var mı hocam mümkün değil ve alım en az 10000 olacak liselere bile açılıyo artık siz ne diyosunuz.5000 alım mümkün değil yetmiyo zaten niye sınıfçı alıyorlar

FİLİZ hocam 2500 örgün, 2000 aöf, 4.000 bekleyen ve 500 ilk defa giren olsa en az 10.000 kişi yeni girmiştir... tabi kpssye daha fazla giren olmuştur... mevcutta sözleşmeli çalışıp kadroya geçemk için 2-3 bin kişi girse sınava 13.000 kişi girmiştir...

Filiz hocam sizin dediğiniz gibi ise süper bir durum ama ben kötü ihtimali hesaplamak adına yukarıdaki hesapları yaptım... hani kendimizi kötüye hazırlayalım diye... hayırlısı diyelim...

FİLİZ hocam 2500 örgün, 2000 aöf, 4.000 bekleyen ve 500 ilk defa giren olsa en az 10.000 kişi yeni girmiştir... tabi kpssye daha fazla giren olmuştur... mevcutta sözleşmeli çalışıp kadroya geçemk için 2-3 bin kişi girse sınava 13.000 kişi girmiştir...

Filiz hocam sizin dediğiniz gibi ise süper bir durum ama ben kötü ihtimali hesaplamak adına yukarıdaki hesapları yaptım... hani kendimizi kötüye hazırlayalım diye... hayırlısı diyelim...

arkadaşlar bu son atamada bile 70 punalılar çıktı ya gene öyle olursa birde ağus.atamasından sonra söz.alım kesinmi size

Hesap falan bir şey ifade etmez ona kalırsa:
1.Eminim ki 40 yaş mağdurlarına 1 yıl içerisinde eklenenler olmuştur ( 100 kişi civarı )
2.Evli olduğu için, maddi problemi olmadığı için, kötü yere gitmek istemeyeceği için ve çeşitli nedenlerle görevine başlayıp bıraktığı için tercih yapmayacaklar/yapamayacaklar var (Her bir neden için 50 şerden 200 kişi)
3.Olası bir Eylül sonu-Ekim başı sözleşmeli atamaya bütünlemeye kaldığı için diploma problemi olacak veya sınıf geçemeyip tekrara kalacak kişilerin varlığı (500 kişi civarı)
4.Sayıları az da olsa KPSS ye girip de özel sektörde çalıştığı için tercih yapamayacak kişiler (50 civarı)
5.Atlanan son nokta geçen yıl 10 000 alımdan önce 17 000 usta öğretici alımı başvurusu vardı (Danıştay dan dönen başvuru) 10 000 alım ve Aralık-Temmuz sözleşmelil ile Aralık-Haziran kadrolu alımları ele alındığında tam sayı 18 000 in çok altında (sözleşmeli için 12 000 civarı kadroluları da eklersek 14 000 civarı muhtemel ki bu 14 000 içinde en az 1 000 kişi sözleşmeliden kadroya geçen olmuştur. Yani toplam 13 000 civarı )Sonuçta 17 000-13000= 4 000 kişi gibi düşünülenden az alım yapıldı.

Sonuç olarak :
1.Eğer sınava giren kişi sayısı 10 000 civarı olsa bile bunların yaklaşık 1 000 kişisi çeşitli nedenlerle tercih yapamayacak.
2.Geçen yıl düşünülen alımdan şu an için 4 000 civarı bir eksik var.
3.Zorunluya geçecek illere baktığımızda eğitime verilen önemin daha fazla olduğu, çalışan anne sayılarının daha fazla olduğu iller gözümüze çarpıyor.Bu yüzden 6 yaşla beraber 5 yaşındaki çocuklarında okul öncesi eğitime dahil olabileceği iller.Öğrenci sıkıntısı olmayacak illerden söz ediyoruz.(Kaldı ki diğer illerin ücra yerlerinde ilköğretime devam bile problemli.O da ayrı bir konu).
Kişisel bir görüş olarak ben mezun olup da sınava katılanların tercihlerinde uçmadıkları ve çok düşük puan almadıkları müddetçe (30 ve aşağısı) atanabileceklerine inanıyorum.Bekleyip göreceğiz...

umarım bu dediklkeriniz doğru çıkar ve atanırız ya hayırlısı diyelim artık..

Herkes ne kadar çok biliyor bu sitede ya :)) valla okuyunca şaşırıyorum :)
sakın üstüme gelmeyinn sadece latife yaptım :)))

ama metalix fazla abarttın 30 ve aşağısı da atanamaz boşuna burada kimseyi de ümitlendirmemek lazım bence bu tür görüşler bildirerek.. tabiki inşallah atanırlar ama peşin konuşmak çok da doğru değil...

bu gün ayın 28 i yakalşık 13 gün sonra sonuçlar açıklanır,sonra atama kılavuzunu bekleriz ,bakalım atanıp atanamıyacağımız belli olacak
geri sayım başladı

metalix hocam öyle güzel yorum yazmışsın ki canım çok sıkkındı sayende azıcık tebessüm ettim teşekürler ama bu devletin ne yapacagı belli olmaz işine geleni yapar sınıfçılara sertifika vermiş bu sene bence onları ücretli çalıştırır alımıda yükseltmez ortalarda olur gibi geliyor bana

bi arkadaş liseler bile atanacak falan yazmış anlayamadım yok ki böyle birşey..

inanılmaz heyecanlıyım geçen yıl eşşeklik edip girmedim sınava bu yıl ne olacak çok merak ediyorum

umarım dedikleriniz doğru çıkar bu defa bende 26 yı işaretlicem artık yeter neresi olursa olsun

bi arkadaş liseler bile atanacak falan yazmış anlayamadım yok ki böyle birşey..
arkadsim liseler deken liseler bunyesindeki anaokularni ve mesleki teknik merkezlerinede atamlarmiz olabilcegni kast etmistirr yani lise mezunu atnacak demiyorr..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri