23 Nisan Programı

Puanları 38
Solutions 0
Tepki Skoru
4
@Özlem ÖZMEN
………………………………………………
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI
PROGRAM SUNUMU

-1-

Sayın kurucum, Sayın Okul Müdürüm, Değerli Öğretmen arkadaşlarım ve Sevgili Konuklar 2012-2013 eğitim öğretim yılımızda 93. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programımıza Hepiniz Hoş geldiniz. Bayramımız kutlu ve daim olsun…..
-2-

Sizleri ilk önce Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşuna ve ardından İstiklal Marşı’mızı söylemeye davet ediyorum.

-3-
“Eğitimde sağlam temeller için”, sloganıyla çıktığımız bu yolda, siz değerli velilerimizin de destekleriyle emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz….

Şimdi günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere …………………. davet ediyorum.

-4-
Tırtılla başlar kelebeğin öyküsü diyerek çıktığımız yolda, sadece çocuklarımız değil, onların yaşam alanlarını da en güvenilir hale getirmek için emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz…
Okulumuz ……………. sınıfı öğrencisi …………………… 23 Nisan şiirini okumak üzere sahneye davet ediyorum.

-5-
Rengini kanımdan alan bayrağım
Atam’dan yadigâr kalan bayrağım
Gözüme, gönlüme dolan bayrağım
Selam sana halden, maziden selam,
Sayısız şehitten, gaziden selam…

Okulumuz Minik Kelebekler sınıfının Bayrak gösterilerini hep birlikte izliyoruz.
(Gösteri bitiminde büyük Bayrak tavandan indirilecek)

-6-
Bugün yatağımdan hür kalkıyorum,
Sesim gür çıkıyor,
Özgür özgür bakabiliyorsam
Sen varsın göz bebeklerimde,
Sen varsın Atatürk’üm sen varsın.

Öğrencilerimizden ……………… 23 Nisan adlı şiiri okumak üzere sahneye davet ediyorum.
-7-
Harmandalı efem geliyor geliyor
Bileğinden Kanlar Akıyor
Gümüş bilezikli Mavzerin
Namlusu Şimşekler Çakıyor
Efeme de mor cepkenler yaraşır yaraşır
Efem ne giyerse yakışır
Bütün kızların önünde
Elinde yatağan savaşır.

Harmandalı giriş videosu izlenecek Harmandalı gösterisi başlayacak …………..
-8-

Çocuklar! Bayram yapın, sevinin ve haykırın,
Engel denen her şeyi gücünüzle siz kırın!
Çocuklar bilin ki siz koca bir cihansınız.
Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız.

Öğrencilerimizden ……………“23 Nisan” adlı şiiri okumak üzere sahneye davet ediyorum.

-9-
Şu mini miniler tombul yanaklı,
Yerlerinde bile duramıyorlar.
Hepsinin elleri çifte bayraklı,
Gözlerinde şimşek şimşek sevgi var.

Okulumuz Minik Kelebekler sınıfı kızlarının ‘’KELEBEKLER’’ gösterisini hep birlikte izliyoruz.

-10-

Göklerde yazılı destan gibisin. Türk milleti çok büyük acılar çekmiş, büyük savaşlarda yorgun düşmüş, pek çok kadın, erkek ve çocuk hayatını kaybetmiş kalanlar ise Vatan’ın düşmanlar tarafından parçalanmasını gözü yaşlı izler durumda doğacak bir güneşin umudunu taşımaktaydı her yeni gün yeni bir umut beklentisinde olan Türk Halkı çaresizlik içinde bir elin onarla uzanmasını beklerken Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğin de tek yürek tek kuvvet olup cesurca düşmanın karşısına dikildi bu gidişe ya dur diyecekler ya da son nefeslerini bu uğurda vereceklerdi Türk milleti sadece yüreğindeki Vatan sevgisiyle 4 yıl süren Kurtuluş savaşında galip gelme ve Vatanı düşmanlardan kurtarmayı başardı kendi canını hiçe sayıp Vatanın bir karış toprağından vazgeçmeyeceğini gösteren Mustafa kemal ve ordusu bize çok kıymetli bir hazine bıraktı.
Şimdi üzerinde özgürce yaşadığımız, Bayrağımızı dalgalandırdığımız bu cennet Vatan büyük acılar sonucunda bize emanet edilmiştir.Bizlerde Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar canımız pahasına korumaya yemin ediyoruz diyen Özel Küçük Tırtıl Anaokulu öğrencilerinin sizlere sunacağı duygu dolu Elif’in Kağnısı draması da kurtuluş savaşında kadınlarımızın Vatanımız için gösterdiği fedakarlığı anlatmaktadır.
(Emir sahneye gelip şiirini okuyacak ardından diğerleri gelecek)

-11-

Bugün yatağımdan hür kalkıyorum,
Sesim gür çıkıyor,
Özgür özgür bakabiliyorsam
Sen varsın göz bebeklerimde,
Sen varsın Atatürk’üm sen varsın.

Okulumuz miniklerinden ………… şiirlerini okumak üzere sahneye davet ediyorum.

-12-

Okulumuz miniklerinden ………… şiirini okumak üzere sahneye davet ediyorum

-13-

Çocuklar! Bayram yapın, sevinin ve haykırın,
Engel denen her şeyi gücünüzle siz kırın!
Çocuklar bilin ki siz koca bir cihansınız.
Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız

(Işıklar kapanarak arkadaki led ışıklar yanacak perde açılacak)

Yahya Kemal BEYATLI der ki;
Dil ağzım da ana sütüdür.Oysa biz bugün biliyoruz kibir gün kedi ülkem de anadilsiz kalırsam bana yabancılaşır bu emanet Vatan.Dünya üzerin de en zengin dil bizimken hangi toplum gördün sen fakirleşen dil söylenmez sanatsız öyle edebiyatsız yarım kaldı Türkçemiz biz yalnızız…

( Işıklar açılacak Müzik başlayacak kızlar gelecek)
(Damla Bayrağı açınca konfeti patlatılacak perde kapanacak)

-14-
Sanki her tarafta var bir düğün.
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan
.

……………… öğrencilerinin sizler için hazırlamış oldukları şarkıları hep birlikte dinliyoruz.

-15-
Yıldızlar yalnızca gök yüzünde değil
Bakın etrafınıza
Yeryüzünde de milyonlarca yıldız var, Yürekleri hep aynı güzellikte
Hep aynı saflıkta
Hepsi de gözlerimizi alacak parlaklıkta
İşte bakın ‘çocuklarımız, en güzel yanımız.

…………, olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - 93.yıl kutlama programımız burada sona ermiştir. Hepinize teşekkür ederiz.

(Müzik açılacak çocuklar serbest oynayacak ailelere ikramlar dağıtılacak)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri