20lik Dişler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 5555
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@5555
ya ben 20 yaşındayım ama 20lik dişim çıkmadı???ne zaman çıkarlar????

ya ben 17 yaşındayım bazen çok ağrı duyuyorum dolgu yapılan yerden 20 lik dişim çıkyor olabilir mi?cvp ltfn

ben 20liklerimi çektirdim. alt çenedeki 20liklerden birinin yerinde 3-4 mm çapında kocaman bir boşluk var. içine yemek falan giriyor. 1haftadır ağrıyor. bu çukur hep böyle mi kalacak?? bilgisi olan var mı??

arkadaşlar,ufak bi terminoloji hatasını düzeltmek isterim önce.
dişçi diye bi kavram bizim melsek terminolojisinde yoktur.
bu sebple bu sözcüğü diş hekimi sözcüğüyle değiştirelim öncelikle
yirmilik dişlerin kolay çekilip çekilemeyeceğini anlayabilmek için öncelikle bir panaromik x ray çektirmeniz gerekir. panaromik film ağızdaki tüm dişlerin alt ve üst çene,temporomandibular eklemi görebildiğimiz bir radyografi çeşididir. kolay çekim yapılıp yapılamayacağına karar verirken bağzı kriterleri göz önünde bulundurmamız lazım
yirmi yaş dişinin pozisyonu
oküzyona olan uzaklığı
distaldeki kemik yoğunluğu
gibi teknik bazı değerlendirmeler yapıldıktan sonra diş hekiminiz sizin için en doğru extrakisyon ( çekim ) tekniğini uygulayacaktır.
yirmi yaş dişi çekim boşuğuna yemek kaçması sizi sıkıntıya sokabilir. eğer böyle bir sıkıntı varsa çekim yapılan bölgeye sutur ( dikiş ) atılmasını öneririm. tabi suturasyondan önce bölge serum fizyolojik irrigasyonu ( serumla yıkama )
yapılalıdır. enfeksiyon başlangıcı varsa antibiyotik baskısına enfeksiyon alınmalıdır
geçmiş olsun dileklerimle

İÇİne GÖmÜlÜ Olan Yİrmİlİk DİŞlerİn Çekİmİ Çok Zor Oluyor Dİye DuymuŞtum Hasta AÇisindan.bİr Hafta Yemek Yemekte Zorlandiklarini DuymuŞtum.son Olarak Yİrmİlİklerİn Bİr Fonksİyonu Var Mi Varsa Neden Çektİrİyoruz?

Merhabalar,yirmilik dişlerin çekimi hastadan hastaya değişir,yani bazı insanlarda tamamen kemiğin içerisindedir,bazısında kemikten çıkıp dişetine doğru ürümüştür,buna göre duyulan acı kavramı tabiiki farklıdır.Ancak ameliyat esnasında herhangi bir acı ya da ağrı vurulan anesteziden dolayı hissetmezsiniz.Anestezinin etkisi geçtikten sonra hissedersiniz nedeni ise dişin çevresindeki kemiğe ister istemez bir miktar kaldırmamızdır.Bu da hasta açısından bir miktar ağrıya neden olur,aynı zamanda ameliyatı takiben bir hafta kadar (vakaya göre süre artabilir ya da azalabilir)şişlik ve morartı tabloları oluşabilir o bölgede.Bunların bir miktar da olsa önüne geçmek adına ameliyatı takiben bir ağrı kesici almak,buz kompresi yapmak,ılık ve yumuşak gıdalarla beslenmek,süt ve süt ürünlerinden bir miktar uzak kalmak(dikiş atılan yerde enfeksiyona neden olma riski olduğu için) ve tükürmemek,emme soğurma hareketleri yapmamak gibi önlemler alabilirsiniz...

Yirmilik dişler bazı insanlarda çok iyi bir şekilde ağızda var olur,bazı insanlarda gömülü kalır..Aslında bu konu hakkında sayfalarca yazı yazılabilir ancak sorduğunuz soruya sadece bir tanesinden bahsederek cevaplamak istiyorum,diğer olası nedenlerinde olduğunu hatırlatarak...İlk çağlarda beslenme şekilleri farklı olduğu için çeneler daha büyüktü,ancak insanoğlu zamanla yumuşak gıdalara döndüğü için anatomik yapıda değişimler oldu ,çeneler küçülmeye başladı,bu da en son dişlerimiz olan yirmilik dişlerde yer problemlerine neden oldu.Çıkamayan yirmilik dişler enfeksiyona neden olabilir,çevresindeki zardan dolayı bazı insanlarda kistik oluşumlara neden olabilir,o yüzden doktorunuz çektirin diyorsa bence çektirin.Geçmiş olsun..

Merhaba.Ben geçen sene arkadaki azı dişimi sanırım 12 lik dişim oluyor çektirdim.ve yanındaki dişimide dolgu yaptılar.Ama bu yaz 20 lik dişimin yeri çok ağrımaya başladı.ve şimdi çıkıyor.Çok ağrı yaptı bende.2 ay önce dolgum kırıldı.acaba 20lik dişimin yaptığı baskı yüzündenmidir?birde 20 lik dişim henüz tam çıkmamasına rağmen üst damağıma baskı yapıyor.Ağzımı tam olarak kapatamıyorum.o bölde iltihaplı olduğu için dolgu yaptırmayada gidemiyorum.Antibiyotik kar etmiyor:( bu ağrı ne zaman diner ve çektirebilirim acaba.başına böyle bir olay gelen varmı?Gerçi herkesde farklı tepki veriyor ama.
Yardımlarınız için teşekkürler...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri