2 - 3 yaŞ ÖĞretmenİİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gelisim1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@gelisim1
özel kreşte 2-3 yaş grubunda çalışmaya başladım.daha çok yeniyim.çocuklar okula ben onlara alışmaya çalışıyorum.sabahları ağlama nöbetleri yaşıyoruz.bazen çok çaresiz hissediyorum.
çok küçük oldukları için ne tür etkinlikler yapacağımı şaşırıyorum.el,ayak baskısı,suluboya yaptık fakat daha farklı etkinlikler bulmak zor.
daha önce 6 yaştaydım.ilk kez küçük gruptayım.
ne olurrrr bu yaşta deneyimi olan arkadaşlarr yardımmmmmmmm...

ilk günler küçük grupta illa etkinlik yapılacak diye bir kural yok hocam zaten aglayan sayısı fazla oluyor yapın ama eglenceli seyler olsun oyun hamuru oynasınlar,serbest resim yapsınlar... Etkinlik yapacagım derken güzel olmadı ,ben yapamıyorum korkusu da yasamasınlar bir yandan,baskı çalışması yapsınlar vs... Daha cok oyun agrılıklı gecirmeye calısın ilk hafta,Kurallı oyunlar,bahce oyunları,kukla anlatımı en cok dikkatlerini ceken etkinlikleridir ve bir bakmışsınız işler tıkırında.. Kolay gelsin...

Hocam bu sene ben de küçük yaş grubunu aldım..Şimdilik ağlayan çocukların dikkatini güzel etkinliklere çekmeye çalışıyorum. Kısa tekerlemeler öğretiyorum. Sınıf kurallarından parmak kaldırma, sıraya girme gibi basit kuralları öğrendiler. Parkı çok seviyorlar. Birlikte çizgi film izliyoruz:) Makas kullanmayı, basit çizgi çalışmaları hoşlarına gitti..Oyun hamuru oynamayı seviyorlar. Teşvik ve ödüller işe yarıyor. Şimdilik istendik davranış değişikliği yeterli hocam gerisi zamanla..Bir öğrencimin sürekli sorduğu soruyu yanıtlıyorum:) ( Babam gelecek mi? Gelecek oğlum:):):) )
İşimiz zor ama çocukları sevdikten sonra herşey yoluna giriyor..Allah kolaylık versin..

ilk günler küçük grupta illa etkinlik yapılacak diye bir kural yok hocam zaten aglayan sayısı fazla oluyor yapın ama eglenceli seyler olsun oyun hamuru oynasınlar,serbest resim yapsınlar... Etkinlik yapacagım derken güzel olmadı ,ben yapamıyorum korkusu da yasamasınlar bir yandan,baskı çalışması yapsınlar vs... Daha cok oyun agrılıklı gecirmeye calısın ilk hafta,Kurallı oyunlar,bahce oyunları,kukla anlatımı en cok dikkatlerini ceken etkinlikleridir ve bir bakmışsınız işler tıkırında.. Kolay gelsin...

çok teşekkür ederim öğretmenim.çocuklarla birlikte ben de alışmaya çalışıyorum.özellikle bir öğrencim var.sürekli peşimde ve bana nazını geçirmeye çalışıyor.aklına geldikçe annemi istiyorum,babamı istiyorum ... diye sayıklıyo:)
oynattığınız oyunlardan birkaç örnek verir misiniz?Okulumuzun bahçesi oyun için yeterli olmuyor.çabuk sıkılıyorlar.
umarım zamanla güzel olur her şey.

Hocam bu sene ben de küçük yaş grubunu aldım..Şimdilik ağlayan çocukların dikkatini güzel etkinliklere çekmeye çalışıyorum. Kısa tekerlemeler öğretiyorum. Sınıf kurallarından parmak kaldırma, sıraya girme gibi basit kuralları öğrendiler. Parkı çok seviyorlar. Birlikte çizgi film izliyoruz:) Makas kullanmayı, basit çizgi çalışmaları hoşlarına gitti..Oyun hamuru oynamayı seviyorlar. Teşvik ve ödüller işe yarıyor. Şimdilik istendik davranış değişikliği yeterli hocam gerisi zamanla..Bir öğrencimin sürekli sorduğu soruyu yanıtlıyorum:) ( Babam gelecek mi? Gelecek oğlum:):):) )
İşimiz zor ama çocukları sevdikten sonra herşey yoluna giriyor..Allah kolaylık versin..

teşekkür ederim öğretmenim.
benim bir öğrencim de aynı şekilde öğretmenim.annemi istiyorum babamı istiyorum,ara gelsin:))
umarım bir an önce alışırlar da her şey daha güzel olur.
Bugün sınıf toplayabildiler parmak oyunu öğrenebildiler.çok mutlu oldum:))
Allah hepimize kolaylık versin

müzik eşliğinde yapılan oyunlar özellikle ilgilerini çekiyor cocukların,sandalye kapmaca (dikkatli oynatmak lazım),şapka takma,deve-cüce'nin köy-şehir versiyonu vb. sakin oyunlarda da yüzük saklama (hangi elimde) vb... ilşe baslayabilirsiniz...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri