13 bin yeni sözleşmeli öğretmene '5 yıllık zorunlu doğu görevi' iddiası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mahmut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:47
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
1
@mahmut
13 bin yeni sözleşmeli öğretmene '5 yıllık zorunlu doğu görevi' iddiası

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımlarına hız kesmeden devam ederken 13 bin öğretmen adayını sözleşmeli olarak atamaya hazırlanan Bakanlığın atanacak adaylara 5 yıllık doğu görevi sürprizi yapacağı iddia edildi.

Sözleşmeli öğretmen atamaları devam ederken, 5 Kasım’da yapılacak atamaların çoğunluğunun doğu illerine yapılacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ise bu atamalarda doğu illerine giden öğretmenlere 5 yıllık sözleşme imzalattıracağı iddiası ortaya çıktı. İddialara göre, sözleşmeli atanacak öğretmenler, bazı doğu illerinde 5 yıllık sözleşme imzalatılarak, aynı şehirde “çakılı” kalmaya mecbur bırakılacak. Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun basına yansıyan açıklamalarına da dikkat çekilirken, Nasuhbeyoğlu yaptığı bir açıklamada, “Bütün Hakkâri için sevindirici olan bir açıklama yapıyorum. Önümüzdeki günlerde Hakkâri ilimize 5 yıl burada kalacak şekilde 561 öğretmen tayini olacak. 1-2 ay önce yapılan sınıf ve branş öğretmen atamalarına ilave olarak çok miktarda yine sınıf ve branş öğretmeni tayini olacak” demişti.

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde sözleşmeli öğretmenlik durumunun hangi boyutlara ulaştığını hayretle takip ediyoruz ve sonuçlarının gelecekte ne büyük olumsuzluklara sebep olacağını üzülerek ancak yılmadan dile getirmeye devam ediyoruz” denildi. Sosyal hukuk devletinin, kişilerin huzur ve refahını gerçekleştiren, teminat altına alan devlet anlamına geldiğine işaret eden sendika, “Dikkatle incelendiğinde görülecektir ki, Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden sayılan ‘sosyal hukuk devleti’ ilkesini ısrarla göz ardı etmekte ve çalışanlarını mağdur etmeye devam etmektedir. Sözleşmeli öğretmenlik adı altında binlerce öğretmeni iş güvencesinden yoksun ve pek çok haktan mahrum olarak çalıştırmaya devam ederek sosyal adalet ilkesini hiçe saymaktadır” açıklamasında bulundu.

bence cok yanlıs bır atama yapıyorlar....

Bugün tercih onayında ilçe milli eğitimde şube müdürü de artık bu şekilde görevlendirme yapılacağını söyledi :S

OFFFFFF yani arkadaşlar artık haberleri okuyunca çok canım sıkılıyor.Gerçekten bu kadar olmazki..Resmen her gün bir kanun çıkıyor bir yenisi ekleniyor,değiştiriliyor biz YETİŞEMİYORUZ artık.Oysa ne kadar iyi haberlere açız.Atayalım siz çalışın desinler ya neresi olursa olsun artık.

ben böyle bişeyin olabilecegini sanmıyorum 5 yıl bi insanı zorunlu bi yerde tutmak ne demek!!!!! tercih döneminden önce resmi bir açıklama yapılmalıydı bence herkez ona göre tercih yapardı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 5 Kasım’da yapılacak öğretmen atamaları ile ilgili internet sitelerinde yeralan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, 77 il’e öğretmen atanacağını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TRT-2′de yayınlanan Büyüteç programında, 5 Kasım’da yapılacak 13 bin öğretmen ataması ile ilgili internette yeralan haberleri değerlendirdi.
Haberlerin gerçek olmadığını belirten Çelik, Ankara, Kırşehir, Bartın ve Niğde haricinde tüm illere sözleşmeli öğretmen atanacağını hatırlattı.
Bakan Çelik, “Birşeyin altını tekrar çizmek istiyorum. 5 Kasım’da 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak ve 77 vilayete yapılacak. Birine biraz fazla birine biraz az olabilir ama, ihtiyaç nisbetinde bu atama yapılacak. Bu internette dolaşan haberler, kuşların getirdiği bir haber, gayri ciddi bir haber” dedi.
ya arkadaşlar ama çakılı sözleşme hakkında 1 şey söylememiş.kafam çok karıştı.böyle bir şey varmı yok mu

bence Türkiye de olmaz diye birşey yok arkadaşlar eskiden usta öğreticilik diye bi olay varmıydı ama resmen bunu yerleştirdiler 1 kadrolu yerine 3 tane usta öğretici çalıştırıp emeğinden kar ediyo bunlar.çakılı sözleşmeyide getirirler.koyduk kuralı canınız isterse derler ama biz bu kadar koyun olduktan sonra herşey müstehak bize.onlar kılıfına bi şekilde uydururlar fakat en azından eş ve sağlık durumundan yırtılabilir yada bi dayı bulacaz meclisten ozaman kanunmuş sınavmış hiç farketmez,bizide kendilerine benzetecekler sonunda.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri